Reklama

Reklama

Lví král

  • USA The Lion King (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Snímek Lví král od studia Disney, jenž režíroval Jon Favreau (Kniha džunglí), se odehrává v africké savaně, kde se narodil budoucí panovník všeho živého. Malý lví princ Simba zbožňuje svého otce, lvího krále Mufasu, a připravuje se na svou budoucí vládu. Avšak ne všichni se z malého Simby radují. Mufasův bratr Scar, původní následník trůnu, spřádá své vlastní, temné plány. Souboj o Lví skálu plný intrik, dramat a po nečekané tragédii skončí Simbovým vyhnanstvím. Za pomoci dvou nových přátel musí Simba dospět a stát se tím, kým je mu souzeno být. (Falcon)

(více)

Recenze (533)

B.e.r.n.y 

všechny recenze uživatele

Splněných dětských snů není nikdy dost. Jsem rád, že tuhle vizuální orgii, extázi a national geographic hadr mezi ně mohu bez výčitek zařadit. ()

Lukas__ odpad!

všechny recenze uživatele

To jediné čeho dosáhli oproti originálu je, že během mluvení/zpěvu vypadají zvířata naprosto retardovaně, navíc stále nechápu proč vůbec něco adaptujou, když k tomu nepřidají nic novýho, původní verze je 1000×lepší! Je to 1:1 s původním, jen už u postav nejsou vidět emoce a mluvení od nich zní divně, vážně úžasná práce Disney! ()

Ammit 

všechny recenze uživatele

A je to tady! Další Disney o kterýho nikdo nestál, a tak se překvapivě ani moc nechytnul. No jó, udělat realistickýho lva a dát mu mimiku takovou, aby nečučel tupě jak tele, ale zároveň nevypadal, že má tvář z gumy, jde těžko. Třeba se po-... kaďte z Beyoncé, ale já chci zpět Jeremyho Ironse! ()

Reyer 

všechny recenze uživatele

Animace skvělá, na ději se asi nedá nic vymyslet. Ale škoda toho pokusu o muzikální ztvárnění... dal bych 70...ale nejde. Takže dávám u důvodu nádherně zpracované animace 80... ()

majorzeman13 

všechny recenze uživatele

"Rodinný snímek pro 21.století ". Obrazově krásné,působivé,impozantní. Vizuální stránka filmu je skoro až dechberoucí podívaná ?! Porovnání s Knihou džunglí je alespon pro mne film slabším,horším filmovým počinem !! Viděno v kině 2D s českým dabingem. V originálním znění by to bylo o něco lepší ještě !! ()

r3musko 

všechny recenze uživatele

Pôvodný Leví kráľ bol prvý film, na ktorý som bol v kine. A tento remake je... ABSOLÚTNE ÚŽASTNÝ. Je rovnako dobrý ako pôvodný, pretože to je viac menej kópia 1 ku 1 ale s krásnymi scenériami a animáciou. Tie zvieratá vyzerajú ako skutočné a je radosť sa dívať ako sa vlní ich srsť vo vetre, jemná mimika, ako hýbu ušami a podobne. Úprimne nechápem, ako sa to môže niekomu nepáčiť, ak sa Vám páčil originál, bude sa Vám páčiť aj remake. ()

honzik242 

všechny recenze uživatele

Zpracování zvířat a animovaného světa bylo na jedničku, na druhou stranu kreslená verze byla hravější a více zasáhla. Hloubka filmu (dívej se za to, co vidíš) tam byla, originální verzi jsem neviděl dobrých 15 let, ale stejně je příběh o koloběhu života, narození a smrti, moci, zlobě, přátelství a lásce, pořád stejně úderný... Je v něm tolik pravd, že se člověk vždy někde najde, když dobře poslouchá :) zdaleka to není jen pohádka pro malé děti.. Ukazuje životní filosofie, vyrovnání se se ztrátou a další lidské hodnoty. To vše na africké divočině. Hans Zimmer, Elton John a nově Pharrel Williams se starají o skvělý zvukový podtext. ()

Tomoso18 

všechny recenze uživatele

Nuž, čo povedať... Asi zo mňa teraz hovorí nostalgia za detstvom, ale kreslená verzia si ma získala viac. Ale... Tento film je fenomenálny, nič iné ako 5 hviezdičiek sa dať nedá. Väčšina záberov ako z dokumentov na National Geographic, hudba úchvatná a hlavný záporák dosahuje shakespearovských rozmerov... Tvorcovia sa vyhrali s každým detailom a je to vidieť. Zvlášť musím vypichnúť úvodných pár minút - predstavovanie následníka trónu je proste iná liga... ()

horrigan681 

všechny recenze uživatele

Nevěřte hejterům. Film je super. Je to moderní remake a taky to podle toho vypadá. Pokud od toho někdo čeká něco víc (nevím co), tak by na remake vůbec chodit neměl. Ten film má všechno. Celý kinosál včetně dětí a dospělých byl nadšený. Grafika je neuvěřitelná. Příběh je pořád skvělý, dabing taky (viděl jsem v AJ). Není pravda, že by postavy nevykazovaly emoce, je to stále stejný doják. Lidi už jen neví, co by všechno mohli zkritizovat, místo toho aby si užili výborný rodinný film. ()

Proky11 

všechny recenze uživatele

Film má svoju hodnotu. Zachováva a citlivo pracuje s pôvodným námetom. Vizuál na špičkovej úrovni, dysneyovka pre dospelákov, ktorí sa radi vracajú do detských čias (originál bežal u nás ako jeden z prvých porevolučných filmov v r. 1994). "HAKUNA MATATA!!!" (v slovenskom znení Michal Hudák, Táňa Pauhofová, Ivo Gogál a ďalší) ()

MrDuri 

všechny recenze uživatele

Príbeh do bodky rovnaký, akurát v realistickom kabáte. A čo na tom? Tá animácia je bravúrna, klobúk dole pred každým, kto sa na tom nadrel. Emócie fungujú aj v takomto prevedení, je to milé a zábavné, s hodnotením nemôžem ísť nižšie. ()

angelle 

všechny recenze uživatele

Vzdy som závidela ľuďom, ktorí mali možnosť vidieť Levieho kráľa v kine, pretože už len za počítačom to bol zážitok. Teraz, keď som dostala možnosť vidieť novú verziu, som mala skoro celý čas zimomriavky, pretože po hudobnej stránke je toto úplný klenot, vizuálna lahôdka a vôbec mi nevadilo, že to nepôsobilo tak rozprávkovo. Skvelá práca. ()

Eridan_ 

všechny recenze uživatele

Nezatížen originálem (nějak mě minul) jsem si film neskutečně užil. Technicky špička, méně zpívání mi fakt nevadí a příběh a linie postav - paráda! ()

lord_zail 

všechny recenze uživatele

Zatímco původní verzi bezmezně miluji (můj první film v kině), remake (či jak to nazvat) mne dost zklamal. Vizuálně to jsou úžasné orgie, ale emoce se díky tomu vytratily... ()

Související novinky

Studio Disney oznámilo várku odsunů premiér

Studio Disney oznámilo várku odsunů premiér

10.11.2023

Obě letošní hollywoodské stávky už sice skončily, ale škoda byla nenávratně napáchána a studia začínají kalkulovat, jak přeskládat premiéry svých snímků, u nichž se nestihlo dokončit natáčení, nebo… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Prequel Lvího krále nabírá obsazení

Prequel Lvího krále nabírá obsazení

27.08.2021

Oceňovaný režisér Barry Jenkins do svého prequelu Lvího krále začíná obsazovat herce. Prvními posilami se tak stali Kelvin Harrison Jr. (Chicagský tribunál) a Aaron Pierre (The Underground Railroad).… (více)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (více)

Reklama

Reklama