Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pětatřicetiletý Adam Krajňák je otcem tří mladých dcer, ale především hlavou slovensko-ukrajinského gangu, který se zabývá pašováním cigaret. S blížícím se vstupem Slovenska do Schengenského prostoru se však chystá velké zpřísnění hraničních kontrol a mezi pašeráckými skupinami vzrůstá napětí. Kvůli náhodně zmařenému kontrabandu nemůže Adam splatit dluh mocnému ukrajinskému mafiánovi Krullovi; navíc se staví proti jeho plánům na pašování tvrdých drog. Události nabírají příliš nečekaný spád a Adam bude muset překročit i hranice, které pro něj dosud byly tabu… (Česká televize)

(více)

Recenze (317)

Raijin 

všechny recenze uživatele

Som rad, ze aj nasa kinematografia sa hybe dopredu. Mastalir perfektne stvarnuje obchodnika a aj otca rodiny. Film sa rozklada prave na tieto dve casti a obe sa stihaju dostatocne casto a vyvazene preplietat. Skoda viacerych nudnych a mozno aj zbytocnych scen. Inak sa s filmom paradne vyhrali. ()

TomasRichtr 

všechny recenze uživatele

Krásně natočený, velice dobrý casting. Ale scenáristicky dost nastavovaná kaše, nejdramatičtější pasáž filmu je zhruba na 80. minutě, a pak už si jen říkáte, proč to vůbec dokoukáváte dál, když se tam už skoro nic neděje. Opět se potvrzuje, že napsat dobrý scénář není vůbec sranda. ()

Robbi 

všechny recenze uživatele

Místy opravdu dobré momenty, místy nešťastný plagiát, občas i humor se snahou odlehčit. Bohužel také dost klišé, kterých se film mohl a měl oprostit, pak by to byl skutečně nečekaně dobrý počin, na který třeba kinematografie slovenských sousedů a bývalých spoluobčanů čeká. Zajímavé pojetí jednotlivých postav, které se ohánějí morálkou, přitom jí každodenně dávají na frak - zkrátka nakládají s ní, jak zrovna potřebují. Značně těžkopádná a úplatná policie je tu nezbytnou nutností, jen ona Čára, aby se divák nepletl, vůbec nereprezentuje to, co probíhá mezi dvěma státy. ()

marlon 

všechny recenze uživatele

"...si to dojebal ... ale šak si vravel, že mam potom jebnúť ... vravel som jebni potom, ale nie dojeb to ..." - takýchto hlášok tam mohlo byť ďaleko viac, ináč spokojnosť - slovenská kinematografia pomaly ale isto šlape vpred - no a žeňa libezňuk to hraje ako z partesu, je to proste makačenko ()

hazdrova 

všechny recenze uživatele

,,Kurva, dojebal si to. Nie, veď si vravel, že po tom mám jebnúť. Funguje to? Nie. Tak si to dojebal. " Čiara ponúka za málo peňazí veľa muziky. Maštalír vie hrať predovšetkým okrem tváre aj očami a tie v tomto filme ukazujú základný rozdiel medzi našimi, rádoby hercami z Markízy. Niekedy som sa v deji strácala, hlavne preto, že som nechápala, prečo postavy konajú tak ako konajú. Možno to bol zámer. Koniec mohol byť pojatý aj trochu originálnejšie. 3,6 ()

chelsea63 

všechny recenze uživatele

Není to špatný. Nápad, herci. Jen se to někdy kapku táhne. Kapku víc. Slušel by tomu lepší střih, aby měl film lepší dynamiku (teda, teď žvanim jak profesor z FAMU...). Ale je to tak. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Vysoko oceňujem v prvom rade fakt, že na česko slovenskom filmovom poli niekto dokázal natočiť film a to za prvé taký, ktorý sa neodohráva v socializme - rozumej pred 89tym (za to by som bol schopný dávať basu), a za druhé tvrdý film bez pokusu o holyúdske klišé. Na tomto filme mi je sympatické asi úplne všetko. Dej, herci, postavy, hudba, scenár. Potešil ma dokonca aj koniec a v neposlednom rade som vďačný aj za tých pár momentov, ktoré mali medzi riadkami rozosmiať. Rozosmiali si myslím každého, kto ich pochopil. Pre mňa dôstojný počin, ktorý si zaslúži siahnuť si na 70. Slovami klasika "jebli potom, ale nedojebali to". ()

playboy_05 

všechny recenze uživatele

Film silny v detailech a pomerne strhujici i po vizualni strance. Jednotlive sceny z toho ale nijak prehnane fungujici a zajimavy film jako celek nedelaji. Postavy si po skonceni nebudete pamatovat jmenem a z celku zbyde par silnejsich scen, husta atmosfera a paradni exteriery. Nicmene je dobre, ze se typove takovych filmu slovaci neboji, protoze kvalitni rezisery a charismaticke a temperamentni herce rozhodne maji. A nas akcni vrchol byl Kajinek a ted na nas pro zmenu v kazdem druhem filmu skace obtloustly Prachar a spol. ()

himor 

všechny recenze uživatele

Naozaj a skutočne som sa nudil ako pes. Nebol som schopný dokukať film vcelku, musel som pretáčať a to je u mňa posledná kvapka. Takže za mňa nudných 30%. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Růžovej Mercédes.. No Ty svatá pičo, to je lepší než v Bony a klid ! Jasně, maká jich (ukrajinců) u nás mrak, vcelku chápu i rozdíl mezi tím tady a tam, a že nejsou všici stejní atdddd, Ale ten slovensko ukrajinskej Borderlájn, to je pěknej Bordel, byl, jejda a bude.To je asi jasný. Snad ani nemám potřebu prozkoumávat taje a krásy tohoto přiblblystánu. Posranej svět, posranej světadíl, posraná evropa, proč sem všici pořád lezou ?? A dělaj nám tady bordel ? Páč, a to je asi jasný, páč ten bordel tady je jediná možnost, jak se v tom zorientovat. Páč pořádek je pro blbce, a bordel zvládá pouze intěligent. A ten film tady tento, je o tom pořádku, katorij je núžnyj. Asi by bylo moudřejší postavit zeď mezi Slovenskem a Námi. Vysokou. Velikou. Pevnou. A snad bych postavil zeď kolem dokola nás tady. A pak bych nastolil nové pořádky. Vymrdal politiku do zadku, a...... snad bych i pokračoval, ale protože tady jistě nemáme cenzuru, taxi domyslíte kam by se to ubralo.. Tzn.: film je vcelku super natočenej, rozhodně to není můj kult, ani mě neba, ale mám li o tom něco napsat, tak mě to nasralo. A dost. Dost moc. Doprdele. Kurwa. ()

Sebastianek1 

všechny recenze uživatele

Ale houby. Jakýchpak 65%? Kdeže. Slovenský film se potýká s nedostatkem režisérů i scénáristů, Bebjak je výjimka, ale ne zaručená. Zjišťuji, že slovenský divák je u vytržení nad čímkoli, co vznikne a pak tady neobjektivně vypisuje, jak je to "na slovenské pomery výborné." a pálí tomu hvězdy jedna radost. Čára je na jedno kopyto, jako většina dalších slovenských politických blábolů, v poslední desetiletce vzniklých. Rudý kapitán, Únos nebo Amnestie. Absolutně stejná atmosféra, všichni hnusní, nulový dopad na diváka, herci neartikulují, zmatený střih, zvuk na hovno, kamera na ránu, sdělovací hodnota mizerná. Ale abych jen nehanil, upozorňuji, že některé slovenské počiny mám velice rád! Třeba Ostrým nožom nebo Loli parádička jsou super. Ale to je vánek odjinud. Není to totiž zaprděné, jako tohle. ()

kaprson 

všechny recenze uživatele

ke čtvrtý hvězdě ´vel´a nechýbalo´, jen ten vlažnější začátek a trochu taky úplnej konec. ale jinak solid. esli to eště někdy v bedně uvidim, možná jednu hvězdu na nebe přivěsim... čo ja viem ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Temně bezútěšný thriller z mafiánského slovensko-ukrajinského prostředí, do něhož je vrostlá i tamní policie. Zaplést se do těchto vazeb znamená koledovat si o předčasnou smrt. Organizovaný zločin na Slovensku je ve skutečnosti prorostlý ještě do mnohem vyšších pater, než zobrazuje tento film. Ryba jako obvykle smrdí od hlavy a ta ji nemá jen někde na okrese. Což tento snímek ani řešit nemůže, stačí, že podobné otázky nepřímo také nastoluje. ()

morris22 

všechny recenze uživatele

Solidní drama posazené na slovensko-ukrajinské hranici bylo pro mne rozhodně příjemným zážitkem. Je pravda, že na extra rychlou slovenštinu z úvodu filmu si byla třeba chvíli zvykat, ale po 5-10 minutách už mi to ani nepřišlo a ukrajinština byla doplněná anglickými titulky, takže no problem. Bylo to autentické a to je u podobných filmů celkem důležité. Za mě 80%. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele

Rekordy v sledovanosti prelomené, ja sa však neprestávam čudovať na základe čoho sa to podarilo. Z hovna bič neupletieš a dobrú dráma bez slušného scenáru už vonkoncom nie. Stereotypné, nenápadité, nudné. Už dlho som pri sledovaní premiéry filmu nebol tak odosobnený. Ono pár záberov na obnažené poprsie a vtáka spolu s hŕstkou nadávok ešte nezaručujú hutnú naturalistickú atmosféru. No nič, keď už nič iné, tak aspoň podpora domáceho produktu formou návštevy kina po skončení mierne zahriala na duši, nabudúce si to však radšej dvakrát premyslím. 4/10 ()

carodejb 

všechny recenze uživatele

4 hviezdy za prevedenie, hercov, hudbu a prvú polovicu. Lebo po scenáristickej/ príbehovej stránke to od obesenia jednej z postáv ide strašne dolu vodou. Dovtedy to je parádna gangsterka, potom je to taká tá divná slovenská dráma bez zmyslu. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Naozaj dobrá thrillerová dráma so skvelými hercami, slušným napätím, humorom, vygradovaným príbehom. Na 5* by to chcelo drastickejší koniec ale inak som spokojný. ()

Asdas 

všechny recenze uživatele

Som nadšený , film predčil moje očakávania a zaradil sa medzi to lepšie čo som tohto roku v kinách videl.Práca s kamerou, vizuálne pôsobivé,herci hrajú a ja sa nestačím diviť ,že aj v našich končinách niekto dokáže natočiť skvelý film. ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Ďalší slovenský film, ktorý neprekročil svoj tieň. Úplne obyčajny mafiánsky thriller, ktorý sa snaží zaujať prostredím slovensko-ukrajinského pohraničia. Vykreslil ho celkom zaujímavo, ale mňa tento "folklór" nijak neprekvapil a výrazne nezaujal. Veď ho poznám, i keď nie som úplne z tohto kraja - kraja Slovenska. Čiara v úvode vyskočí na diváka s takzvanou zoologickou metódou. Vysvetlím - film divákovi ukáže v prvých 10 minútach všetky dostupné vtáky, kozy, bobry a inú zverinu a myslí si, že si získal divákovu pozornosť po celú dĺžku filmu a už sa nemusí snažiť - aspoň tak to na mňa pôsobilo. Film je v prvej polovici dosť zvyčajný a predvídateľný a až v druhej polovici atmosféra zhustne (rozumej, zo žiadnej je aspoň nejaká), ale je to také SLOVENSKÉ. Žiadny prekvapivý zvrat, žiadna scéna, ktorá by vám utkvela v pamäti, herci hrajú tak nejako odľudštene a divák to s nimi neprežíva.....prídu titulky a vy ste viac unavení ako pred začiatkom filmu. Nebyť chytľavej a v posledných týždňoch vďaka rádiám už dosť prevarenej ľudovky, tak by som pri titulkoch už driemal, a nie zíval. Ako poslednú tému som si v komentári nechal - nadávky. Je mi jasné, že film o prevádzačoch a iných pokútnych "charakteroch" sa im nevyhne, veď to nie sú žiadni myslitelia a filozofi (a ja tiež nie som žiaden zvestovateľ morálky, pravdy a súdnosti :D), ale miestami mi to nadávanie prišlo ako silené a zbytočné. Určite by sa našli miesta, kde by to šlo aj bez hrubých výrazov. Napríklad v podobnom Únose to bolo možno aj výraznejšie, ale tam mi to vôbec nevadilo, malo to väčšiu šťavu a cveng. Tu sa sa mi zdalo, že sa miestami nadávalo iba preto, aby tam nejaký bryzgot bol (niekedy to so synonymickým slovníkom preháňam :D). ()

Související novinky

Zemřel herec Andrej Hryc

Zemřel herec Andrej Hryc

31.01.2021

V noci ze soboty na neděli zemřel slovenský filmový, televizní a divadelní herec Andrej Hryc. Bylo mu 71 let. Hryc bojoval od loňského roku s akutní leukémií, informace o úmrtí nyní médiím předala… (více)

20. Kino na hranici má ve znaku hvězdy

20. Kino na hranici má ve znaku hvězdy

17.04.2018

Jubilejní dvacátý ročník mezinárodní filmové přehlídky Kino na hranici, která se pravidelně koná v Českém Těšíně a polském Cieszynie, se blíží. Letos se uskuteční od 27. dubna do 3. května 2018.… (více)

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

52. MFF Karlovy Vary

52. MFF Karlovy Vary

08.07.2017

52. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech před chvílí vyhlásil vítěze cen. A tak nezbývá než se ohlédnout za již proběhnutým festivalem, který navštívilo přes 13 a půl tisíce… (více)

Reklama

Reklama