Reklama

Reklama

Resident Evil: Raccoon City

  • Portugalsko Resident Evil: Raccoon City (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

V dříve prosperujícím sídle farmaceutického gigantu Umbrella Corporation je nyní Raccoon City vymírajícím městem na středozápadě. Exodus společnosti udělal z města pustinu... s velkým zlem pod povrchem. Když se toto zlo rozpoutá, skupina přeživších musí spolupracovat, aby odhalila pravdu a přežila noc. (Falcon)

Recenze (317)

verbal 

všechny recenze uživatele

V Mývalově se děje cosi velmi nekalého! Bezohledný farmaceutický gigant Pf…, upps, pardon, chtěl jsem říct samozřejmě „Deštník“ tam dělá neúčinné genetické experimenty na lidech, aby se ovatil už ultimativně. Co mi to jen … Hm, tak nevím, asi Dežo ví. Každopádně se tam teď potemnělými ulicemi prohánějí hejna zmutovaných vaxerů, co jdou nekompromisně po krcích těm méně hloupým, dle korporátní rétoriky bezohledným sviním, co nechtěly geneticky navěky vytečkovat tu stoprocentní přestrašlivou apokalypsu. A tady to mají!  Mezi nimi blaženě korzuje korporátní pohůnek, akcionář, předseda lékařské Gomory a vychcaný virový PRostitut, říkejme mu třeba Milan Mrna, i na xichtě je mu vidět erekce ze světel reflektorů, přičemž zvěstuje tutové čtyři jezdce a vyřvává, že jediná cesta ven jsou do nekonečna aplikované rychlokvašky Deštníku. No, odhlédneme-li od toho zcela, ale zcela nepravděpodobného scénáře a jen čistě, ale fuckt čistě náhodné podobnosti se žijícími pamrdy, je další díl Miloše Zemana ((P)resident evil) takovou neškodnou nízkorozpočtovou klišovitou kokotinkou pro leštiče džojstyků, jenž ukazuje doby před tím, než ten fuj fuj virus zmutoval do své nejhnusnější podoby stoprocentně zabijáckého patogenu obrny - Míly Kuřrežisérovičové. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nějak těm adaptacím herních hitů nemůžu v posledních letech přijít na chuť. U Raccoon City mě to každopádně mrzí nejvíc, protože srdce jednoznačně tvůrci mají na správném místě. Jen ta exekuce. Že to je celé levné, takže z ikonických míst vidíme fragmenty, to bych přežil. I průměrnou akci bych skousl. Bohužel naprosto nefunguje casting. A to nejsem někdo, kdo by ho odsoudil dopředu. Většinu herců, co vyfasovali hlavní role, jsem si v něčem jiném opravdu užil. Ale postavám z RE universa nedali nic a nedokázali si je ani nějak osobitě přivlastnit. Spíše než studiový film jejich snažení připomíná LARP, kde měli jeho autoři k dispozici o něco lepší kostýmy a masky. Raccoon City je bezpochyby dobrý úmysl, ale s mizerným provedením. Má své okamžiky, ale buď jsou nedotažené, nebo rovnou nechtěně směšné. Snad to jediné, kde Roberts prokazuje jistou nápaditost, je jeho práce s hudbou. Ale i tady naráží na mantinely vlastního neumětelství. Jeden moment za všechny: Leon sedí na recepci, spí, má na uších sluchátka a poslouchá hudbu. Dveře do stanice jsou dokořán, aby bylo vidět na ulici. Na kopci se objeví kamion, řítí se směrem ke stanici a vybourá se. Následuje obří výbuch. V tu chvíli se kamera vrátí na stanici, hudba ze sluchátek jde do popředí a dveřmi vstoupí řidič v plamenech a jde směrem k Leonovi, který o něm neví. A je to skoro cool. Skoro proto, že řidič se z nějakého důvodu nechová ani jako zombie, ani jako člověk, co hoří, ale jde způsobem, jako kdyby právě vešel do Starbucksu a šel si objednat kafe. Uf. 30% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nebyl bych k tomu až tak příkrej, po traileru jsem čekal ještě horší výsledek. V průběhu první poloviny jsem byl dokonce překvapivě spokojenej a bavil jsem se, protože se prostě přede mnou na plátně odehrávalo sice blboučké, ale zábavné a temné hororové béčko. V půli druhé pak ale té demence přišlo příliš moc, zhruba ve chvíli, kdy se podezřívavej a paranodiní chlápek, který na všechny ty nepravosti přišel jako první, nechá úplně zbytečnou nepozorností sežrat, mě ten film ztratil. Po závěrečných titulcích bych byl dalek toho říct, že je nové zpracování Resident Evilu dobrý hororový film, ale sympatický je mi víc, než většina těch Andersonových akčních sraček. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Nový Resident Evil sliboval návrat k hororovým kořenům a snaží se o to. Jenže Jonathan Roberts neměl moc peněz a nepobral ani moc talentu, takže po vcelku zajímavém úvodu a po tom, co se okoukají jeho pokusy evokovat atmosféru hororů Johna Carpentera, se ukáže, že vlastně neumí ani vyděsit a ani natočit obstojnou akční scénu. Navíc to má celé dost směšné masky a triky. Marně hledám důvod, proč to vůbec někomu doporučovat. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„RACCOON CITY – UZAVŘENO, ZABEZPEČENO!…“   Nákaza ve městě, kterýmu zbejvá do úplnýho zničení několik posledních hodin. Díky tomu, že za to může firma Umbrella Corporation, zde máme další díl Resident Evil - jinak by to byl horor jako každej druhej. Slušně natočenej, podotýkám. A protože problém můžou vyřešit jen zbraně a hodně munice, je to v podstatě hororová akčňárna. Navíc se zbytečně nevykecávaj, takže slušný akčně hororový béčko. V ničem nečekejte nějaký novum, ale utíká to a nudí jen tím, jak je to všechno vohraný. Snad proto to nevoživý ani doktor s šesti očima…P.S.: Obsazeni Toma Hoppera beru jako fajn ftípek!     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že žrát zbytky po mrtvým parchantovi se nevyplácí. 2.) Vím kdo je Ada Wong.  ///  Thx za titule „saurix“.                PŘÍBĚH  **  HUMOR  ne  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Bez Milli Jovovich sračka.😡 Poprvé jsem u filmu zaspal, zkusil jsem to tedy podruhé a opět tragédie. Dávám 40% a to už přeháním. Jak tohle vůbec mohlo jít do kin? To za to někdo i platil? ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Videoherní nálož se zombíky, která zklame hráče, ale potěší fanoušky zombie filmů.Za mne lépe vystavěné než série s Andersonem. Už od úvodu film nastolí temnou a intenzivní atmosféru podpořenou sakra úderným soundtrackem ( ten byl vynikající) a jde se z jedné akční scény do druhé, což v dnešní záplavě romantických číčovin, dramat a muzikálů je už pomalu vzácnost.Postavy jsou sympatičtější než kdokoliv z Úsvitu Mrtvých, ale souhlasím, že zrovna Leon, který měl být tahounem je ve výsledku spíš otravou. Líbila se mi neskutečná nálož Jump scarů, za což by kdejaká duchařina trhala ruce, masky zombie jsou taktéž v pohodě a gore mohlo být více, ale na dnešní poměry hororů si myslím dostačující. Na příběh, postavy a pomalu ani na dialogy zde nebyl moc čas, na věc se jde okamžitě a prioritou jsou Zombie a Řežba a to já sakra rád. Není to dobrý film, ale je to dost zábavné a guilty pleasure na to, abych byl s tím v pohodě.Pořád mě udivuje, že lidé kroutí hlavou nad tím, že se postavy v hororech chovají hloupě, to je jak jít do Zoo a divit se, že tam jsou zvířata. Vizuálně to má občas slabší triky, ale sakra v Úsvitu Mrtvých tvůrci neměli rozpočet ani na masky Zombie.Společně s Armádou Mrtvých jediní letošní Zombie vítězové.Příběh 2/5, Akce 4/5, Humor 3/5, Násilí 4/5, Zábavnost 4/5 Hudba 5/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Emoce 1/5, Herci 3/5.7/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

2* nedám, na to som v živote videl priveľa podstatne horších hororov. Ale či som do istej miery sklamaný? Som. Úvod dobrý. I neskôr sa dostavovala slušne temná atmosféra. K tomu fajn kasting v čele s mojou obľúbenou Kaya Scodelario (Korisť), svižný dej odvíjajúci sa v kvázi reálnom čase, drsné efekty a masky a akčné scény a zaujímavé umiestnenie do 90. rokov (s tomu odpovedajúcim soundtrackom). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak to ani tak dlouho netrvalo a mame tu reboot. Tentokrat bez Milly, s minimem prehnany akce a sazejici spis na hororovou atmosferu. A ono to prekvapive docela funguje. Film od zacatku svizne odsejpa, triky jsou sice slabsi, ale celkovej vizual docela ujde, akce neni spatna a cely je to radne spinavy a krvavy. A hlavne prakticky od zacatku do konce napinavy, neni to sice nic, u ceho by hrozil infarkt, ale atmosferu to ma docela slusnou. Herci sice nic moc nehrajou, ale vlastne jsou to docela sympataci, coz do takovyhleho filmu uplne staci. Je tu taky spousta odkazu na hry, ktery jsem nehral, takze je to takovy, ze cloveku dojde, ze tohle je asi neco ze hry, ale je mu to vlastne fuk. Otazka je, jestli je neznalost hry dobre nebo spatne, vzhledem k tomu mizernymu hodnoceni tady asi spis dobre. Ja jsem od toho nic necekal a nakonec jsem docela spokojenej. Lepsi 3*. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

První půlka sympaticky carpenterovská, se solidní atmosférou, ale pak už to je jen únavné až do samotného nevýrazného konce. 50% ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Nevadí mi, že väčšina hereckých predstaviteľov nepripomína charakterom svoje predobrazy a nemám problém ani s úpravami zápletky pre potreby filmu. Predlohe je to totiž určite vernejšie ako Andersonova sága a známe lokality, či záblesky ikonických momentov vedia aspoň na moment potešiť. Na lepší výsledok to však nestačí ani omylom, keďže mimo toho si Welcome to Raccoon City berie z hier len to najhoršie, vrátane toporných a ľahko parodovateľných dialógov zo starších dielov tejto značky. Skratkovitý dej kombinujúci snáď štyri herné diely súčasne nedáva nikomu priestor na vyniknutie a čo je zďaleka najsmutnejšie, nefunguje to ani ako zábavný výplach. Takto lacno pôsobiaci a nezáživne nakrútený fanservis s veľmi slabou akciou a neexistujúcim napätím môže uspokojiť snáď len toho, u koho je väčšia vernosť predlohe nadradená skutočným filmovým kvalitám. ()

ditrue 

všechny recenze uživatele

| 40% | Nikdy jsem nebyl žádný mega fanoušek RE, který by žil touhle značkou, ale minimálně první 2 hry jsem dohrál a zanechaly ve mě docela silný zážitek - především díky své neúprosné survival horror atmosféře. V téhle filmové adaptaci se sice tvůrci snažili ukázat nám co nejvíce ikonických lokací spolu se známými charaktery, ale ve výsledku nedokázali nabídnout více. Nejvíce mě zklamalo to, že se úplně vytratila právě ta moje oblíbená survival atmosféra, kdy jediný moment s jakž-takž hutnou atmosférou je Chrisův boj proti zombíkům ve vile, kdy vidíme pouze záblesky - ale protože to není zrovna extra dobře natočeno, ani tahle scéna se nedá považovat za bůhvíjak vydařenou. Nejvíce mě celý film štvalo, jak tvůrci ignorují headshoty a většinu zombíků postavy zabíjí pouze pár výstřely do těla... A ani ti zombíci, vlastně většinu filmu moc jako RE zombies nebyly, achjo.... ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Resident Evil, aspoň v tom filmovom svete je pre mňa pojem, mám rád sériu s Jovovich, ktorá je taká správna béčková zábava s pár výbornými dielmi, rovnako všetky animované filmy, toto univerzum mám rád a teším sa na každý nový prírastok, ale tento nový dopadol poriadne rozporuplne. Rozumiem, že tvorcovia chceli natočiť reštart a vrátiť sa na začiatok s pôvodnými postavami z hier, ktoré poznám len podľa mena, nie som herný znalec, ale už neviem, prečo si zvolili práve tento spôsob. Nevadí mi, že tú preakčnelosť z posledných filmových dielov chceli nahradiť komornosťou a dôrazom na survivalové prvky, ale tu to moc nefunguje. A navyše sa tu všetci hrajú na strašnú tajomnosť, čo je pri univerze s množstvom dielov úplne absurdné, aj tak každý vie, čo ho čaká. Kvôli tomu má film dosť pomalé tempo a síce sa to v druhej polovici trochu zlepší, ale aj tak sa mi to stále zdalo trochu pomalé. A hlavne tu nič nie je nadpriemerné, napätie vôbec nefunguje, atmosféra mi pripomínala štýl Grindhouse, taký ten brak, pričom film sa má odohrávať v nakazenom mestečku, ale vyzerá to, že mestečko má len policajnú stanicu, sirotčinec a pár pustých domov, inak nič, nejakí civilisti, to je úplne zanedbateľné množstvo. A aj tá akcia je len taká, že sa na ňu dá pozerať a krvi je celkom dosť, ale chýba tu čokoľvek zapamätania hodné. Aj tie najslabšie diely s Jovovich mali aspoň pár dobrých akčných scén, ale tu nič. A aj tie masky sú teda dosť zastarané, zombie vyzerajú lepšie aj v televíznych seriáloch a mutanti tiež sklamú, je ich málo a vyzerajú strašne, hlavne ten posledný. Aj prvý filmový diel mal lepšie efekty a to je rozdiel dvoch dekád. Ale film aspoň zachraňuje sympatické obsadenie. Na nikom mi nijak zvlášť nezáležalo, ale aspoň sú prakticky všetci členovia policajnej stanice, nie len nejaká partia nudných pubertiakov a podobne a vedie ich Kaya Scodelario, ktorú by som uvítal aj vo viac podobných úlohách. Ale celkovo mi tu hlavné postavy prišli sympatické. Režijne to pôsobí skôr ako videofilm, čakal by som trochu viac, ale nie je to až taká katastrofa. Takže na ten slabý priemer mi to stačí, je to môj obľúbený žáner, nenudil som sa a postavy ma bavili, ale dúfal som v čosi lepšie. Nevidím dôvod si to ešte niekedy pozrieť, na rozdiel od asi ľubovoľného dielu filmovej alebo animovanej série. 52% ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Opět jsem na vážkách. Určitě jsem si to zprvu celkem užíval a možná se mi to i líbilo, ale proč to musí být tak strašně hloupé!? Když jsem prvně slyšel, že bude další Resident Evil, i přes všechny obavy jsem byl nadšený.  Pokud jsem se v minulosti u těchto filmu mohl na něco spolehnout, byla to právě dokonalá akce.  Začátek byl solidní a mělo to všechny předpoklady, aby se to ubíralo správným směrem. Nicméně opak byl pravdou a dílu vůbec neprospěl chatrný příběh a ani dobře vypadající, ale zcela zbyteční herci bez emocí. Dílo tím považuju za prázdné a plné rozporuplného počínání hlavních představitelů. Vlastně mne nepotěšila ani očekávaná akční podívaná, neboť mimo střílení do tmy bez jakékoli jiskry nebo originality, lze vidět leda tak několik stejně zbytečných výbuchů a pár litrů prolité krve. Jediné, co mohu pochválit je zobrazení nakažených lidí a pak také jejich proměna v zombie. Na druhou stranu zmutovaná monstra, bez kterých zřejmě tvůrci residentů nemohou vůbec operovat působila směšně a zcela určitě jde o nejhorší zobrazení z celé série. 40% PS: Ten konec, to byla taková zhovadilost, že bych za to nejraději napálil pouze jednu hvězdu. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Ono už, když bylo ohlášeno obsazení, tak bylo celkem jasné, že to bude sračka ... když do role modrookého blonďáka s nejvíc americkým jménem "Leon Scott Kennedy" obsadíte Inda (takhle to přesně dopadne, když si objednáte Leona z Wishe ... brownwashing btw) a do role Jill dáte černošku (blackwashing btw). Pak přišel první trailer s příšerným vizuálem a naprosto otřesným CGI (tady jde vidět, že se pro změnu používala trial verze After Effects), kdy už bylo nad slunce jasné, že se bude jednat o lacné céčko ... nicméně pořád tu byla naděje, že alespoň zabaví. Jako ano, tvůrci se snaží o jakýsi fan service v podobě lacných cosplayů a využívání "ha-ha" memů v podobě Jill Sandwichů apod., ale zábava se nekoná ... spíš přehlídka absolutních nelogičnosti a stupidního jednání postav (to co udělali s Leonem je až k pláči, a fakt se teď nebavim, že ho přebarvili na hnědo) ... a samozřejmě pochcání loru předlohy, které měl být tenhle Resident nejvěrnější. Raději si dejte znovu první Andersonovku, která je o 300% lepší a navíc má skvělou atmosféru a MMMM v podobě laserové chodby. Za toto lacné rasistické hovno fakt neplaťte. Poprvé děkuji covidu, bo si jsem jistý, že tohle se díky němu nezaplatí a pan Roberts už nikdy nedostane žádný větší film a už vůbec ne dvojku ... ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Nový Resident Evil má jediné štěstí, že jsem letos shodou nešťastných náhod zamířil do kina i na After a Halloween Kills. Jinak by zcela jistě aspiroval na nejhorší film roku. Snaha o přiblížení herní předloze je sice větší než u filmů s Millou, ale je to jednoduše bída. Leon je šašek, finální boss fight absolutní výsměch a budování napětí taky (zapalovač hadr). Zombíci jsou vizuálně dost slušní a... To je asi všechno. Škoda mluvit. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tie “jednotky” tu, či “odpady”, tak to je čistá, neobjektívna ostuda. Nový Resident sa nevyhol dementným pasážam, kedy sa postavy správajú ako absolútni retardi, no stále lepšie takéto miestami solídne atmosférické béčko so zombie (KONEČNE!), ako tie posledné epizódy s plochou Milou, kde sa len strieľalo jak u kokotov na dvore bez toho, aby samotný snímok splnil žánrové prvky. Po dejovej stránke sa tvorcovia až na pár odbočiek či vlastných nápadov všemožne snažia držať príbehu samotnej hry, pričom prostredie ako také, je konečne kurva UZAVRETÉ! Nikto nie je zvedavý na nejaké pobehovanie po pojebaných uliciach v Malackách či Rači. Vytknúť by sa možno dalo pár prevedení masiek, no celkovo sa samotný snímok po 20-25 minútach slušne rozbehne a mastí v jednom tempe až do úplného konca. Ja neviem kto z tých, čo tento film hodnotili reálne hrali hru z 97’ či posledné remake jednotky a dvojky, no mne osobne “Raccoon City” rozhodne nepríde ako prepadák na úrovni 50%. Keď si fakt spomeniem na pokračovania od štvorky po tento posledný výtvor, tak toto je na Oscara. Ja osobne som veľmi spokojný a čo tvrdia zlé jazyky bez štipky objektivity - to mám z celého ❤️ na kokote. Zapnite si hru vy dementi a potom tu môžete písať tie vaše pičoviny. Keby sa do deja doplnila nejaká forma prekážok v podobe hádanok, ako to je v samotnej hre, najebem plný počet. No a posledná vec. Ak sa niekomu náhodou nepozdáva herecké obsadenie, tak Vám všetkým mile rád pripomeniem, že v posledných častiach hral extrémne slizký, nesympatický, umelý metrosexuál Shawn Roberts, ktorý by si zaslúžil akurát tak anál na sucho v nejakom gay porne, a nie hrať v horore. Čiže toto je pre mňa rozhodne väčší posun vpred, ako to, čo bol divák nútený sledovať v pokračovaniach od štvorky. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mestečko Raccoon City, sídlo nadnárodnej farmaceutickej firmy Umbrella Corporation, poznám veľmi dobre. Prvý krát som sa zakrádal jeho ulicami pred mnohými rokmi, keď som bol náruživým hráčom survival horrorovej hry Resident Evil na Play Station. Neskôr som sa stal aj fanúšikom rovnomennej filmovej série, kde hlavnú úlohu stvárnila herečka Milla Jovovich. Tešil som sa na každý nový diel. Potom som si dal nejaký čas s Resident Evil prestávku. Až ma znova do Raccoon City zaviedol anglický režisér Johannes Roberts, ktorý v roku 2021 natočil v americko-nemeckej koprodukcii snímok "Resident Evil: Welcome to Raccoon City". S radosťou som toto jeho pozvanie prijal. A neoľutoval som to. Bola to svižná, akčná, temná, zombie noc. Celé to má taký akýsi komorný béčkový feeling, ktorý mi však v tomto prípade plne vyhovoval. Ja som si tento návrat do Raccoon City celkom fajn užil. *** ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zatímco všichni poctivě nakoukávají nejdražší film Netflixu (já si radši přečtu knihu), vrhnul jsem se na zombie novinku [HBOmax]. Sice je to o dost lepší než ta nová seriálová RE s*ačka, na kterou sem se vydržel dívat 15 minut a pak se poblil, ale i tak teda mizérie. Potěšila mě vlastně jen bunda slečny Redfieldové, slušný vizuál RPD a ikonický Licker s jeho obnaženým mozkem. Všechno ostatní těžkej podprůměr, za vynechání kina jsem nakonec aka ultra-fanda resuscitované herní série rád. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k mizernému zdejšímu hodnocení jsem byl nakonec spokojen. Svět Resident Evil mám rád, a tak jsem si ho užil, byť výhrady by se našly. Takže tohle je začátek všech budoucích hrůz, za nimiž stojí Umbrella. Městečko Raccoon je už před vymazáním, a tak několika zbývajícím šťastlivcům mnoho času nezbývá. Mutantů přibývá a dojde i na Tyranta! Pěkný vizuál, zejména vila neměla chybu, neustálá tma a déšť, les prořezávaný světly baterek, výborná hřmotná hudba (vynikne jen v kině), devadesátkové retro, smrtící akce. Triky obstojné, snad jen zmutovaný pes pixely přímo řval. A pak policejní sbor, kdy všichni byli tak nějak troubovití, velitel byl dement na kvadrát. Ale čert vem postavy, mně stejně zajímali zombíci a ti nezklamali. Útoky ve vile měly šťávu. Jo a Lisa byla rovněž fajn. Sympatická oddechovka pro nenáročného diváka, ostatní by se měli poohlédnout po něčem jiném.  3,5* ()

Související novinky

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

13.06.2021

Netflix odhalil kompletní obsazení hlavních postav nadcházejícího hraného seriálu ze světa Resident Evil. Slavná herní franšíza se tak brzy dočká nejen dvou seriálů na Netflixu (z nichž jeden bude… (více)

Nový Resident Evil byl dotočen

Nový Resident Evil byl dotočen

29.12.2020

Přestože natáčení začalo teprve v listopadu, nový filmový Resident Evil má za sebou již poslední klapku. Snímek tak nyní čeká rychlá postprodukce a příští září dorazí do kin. Děj se tentokrát bude… (více)

Filmový Resident Evil má obsazení

Filmový Resident Evil má obsazení

07.10.2020

Herečka Milla Jovovich odešla lovit přerostlé obludy do série Monster Hunter, filmový Resident Evil to ale zkusí i bez ní. V chystaném rebootu vycházejícím z populární herní série si tak na nemrtvé a… (více)

Reklama

Reklama