Reklama

Reklama

Za tím

(festivalový název)
  • Belgie Outre ici (více)
Trailer
Psychologický / Drama
Belgie, 2015, 72 min

Obsahy(1)

Mladá dvojice je už tři měsíce na cestách po pustých vysokých horách, když narazí na opuštěný dům se zásobami jídla i pití. Basile by chtěl po krátkém odpočinku pokračovat dál, vizionářsky totiž hledá Tolkienovo tajné město Gondolin, zatímco Léa se v pohodlném domě hned zabydlí. Dny plynou v příjemném nicnedělání, nicméně úzkostný Basile, pronásledovaný nočními můrami, se strachem pozoruje, jak průsmyk, jímž musí projít, začíná zapadávat sněhem. Jednoho dne do domu přibude ošlehaný muž, lovec a zjevně zkušený chodec těmito drsnými oblastmi, jehož jazyku není rozumět... (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Psychologizující drama? Tak to ani náhodou. Dle slov samotného režiséra před projekcí si prý film má pohrávat se symbolismem a být spjatý se svobodnou migrací. Já opravdu po celou dobu tápal, kam tu psychologii vůbec ukryl. Možná asi mimo dosah filmu. Vtipné je, že po celou dobu vlastně příběh NIC neřeší a jen reflektuje pobyt párečku, který se vkrade do chaty a v jeden den je navštíven jakýmsi neškodným cizákem. A jen si tam tak hodují, klábosí, stahují z kůže zvířátka a cachtají se nazí ve vodě. Žádné vzrůšo, žádné terno. Ano, abych filmu nekřivdil, tak je tu pár scén a nervních zvukových kulis, které tak decentně naznačí napětí, ale vše vzápětí vyšumí do prázdna. No, vlastně to celé jen tak proleze jedním uchem dovnitř a druhým ven. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Pouze papírově psychologické drama se může pyšnit opravdu krásnými scenériemi, které jsou také hlavní dominantou tohoto filmu. Samotná příroda ale bohužel nemá v pozitivních aspektech snímku konkurenci a nic jiného zde nezaujme. Za zmínku stojí ještě jedna vtipná scéna s hlavami zvířat. Příběh i pointa zůstávají skryté někde v hlubinách němých a nesmyslných záběrů, které neměly konce. Veliké zklamání. [25%] | 50th KVIFF ()

Reklama

Vakosik 

všechny recenze uživatele

Celkem dobře natočený film, s pěkným prostředím, ale beze smyslu. Nechápu, co se stalo impulsem pro natočení, proč se režisér rozhodl natočit film, který od začátku nespěje nikam, jen sleduje dva, později tři lidi, jejichž příběh začíná i končí tím, že se někomu vloupou na horskou chatu a roztáčí tam party za cizí útratu. Konec mi připadal jako utnutý uprostřed děje. [50. MFFKV] ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

(50th KVIFF) Anotace mě na papíře celkem lákala. Opuštěná chajda vysoko v horách, partnerská dvojice, neznámý cizinec ... říkal jsem si, že z toho režisér/scenárista vykouzlí nějaký vypjatý střet, paranoiu, napětí. Že to postavy nebudou mít úplně jednoduché. K mému překvapení nebyl film vůbec o ničem. Prostě ona partnerská dvojice jen před něčím utíkala, pobývala v horské chatě a nakonec se k nim někdo přidal. Toť vše. Jen to horské prostředí na plátně vypadá fakt hezky. Fajn je taky soundtrack, respektive zvuky a ruchy, které naivnímu divákovi dávají po určitý čas naději, že se film třeba do nějakého psychologického thrilleru / hororu překlopí. Nepřeklopil. 35 % ()

kraval 

všechny recenze uživatele

Je za tím apokalypsa? Je onen chodec, co mi jede po přítelkyni nějakým ďáblem, jenž vyplenil vše za průsmykem? Paranoia ve filmu určitě je - a to právě v postavě Basilea, jemuž to nedá a musí se za průsmyk dostat. Scénárista to opravdu nechává na nás a celé dílo (už jen svým názvem) k otevřenému závěru jednoduše spěje - bylo by totiž nesmyslné ono tenké napětí celé smazat. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama