Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Virginia, rok 1619: Britská kolonie Jamestown vznikla na zdánlivém okraji světa. Dvanáct let ji obývali pouze muži. Nyní se však otřese v základech, neboť sem do této nádherné divočiny dorazí první ženy, včetně Alice, Verity a Jocelyn. Ihned po jejich rušivém příjezdu se začnou odvíjet příběhy o lásce, touze, moci a přežití. Přestože milostné trojúhelníky, hořká nevraživost a lítá konkurence zapříčiní mezi usedlíky konflikt, spojí je na závěr společná vůle přežít a prosperovat v novém životě. (Viasat)

(více)

Recenze (2)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dala jsem asi pět dílů a víc už nezvládám. Pseudohistorické hrátky jakože v nějaké rané americké kolonii nepřipomínají ani pohádku, spíš laciný karneval soudobých lidí, kteří se snaží předstírat, že žijí v minulosti. Klíčový důraz je na ženské hrdinky, které se chovají, jako by právě absolvovaly nějaký militantní feministický kurz. SHRNUTÍ: Osadnice v modrých punčochách, moudří indiáni a chlapi vesměs banda špinavců. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Historická suchota o prvých bielych obyvateľoch Ameriky, no Indiánov tu je žalostne málo. Sem tam sa síce objavia v húfe pod rúškom noci, ale kvôli tme ich nie je veľmi vidieť, iba zmizne ohnivá voda. Inak sa tu o pôvodnom živote amerických osád veľa nedozvieme. Seriál je skôr orientovaný na konkrétne životné osudy, zradu a samozrejme lásku. Avšak pozor, všetky ženy tu milujú každého iného chlapa, len nie svojho manžela. Aj tak je tu väčšina alkoholikov alebo sadistov. Scenár je tak nastavený skôr ako historická fikcia, než by bol založený na dobových reáliách. Herci nie sú zlí, no príbeh a lá román Jane Austen ich núti byť čiernobielymi. Nie pokožkou, ale povahou. ()

Reklama

Galerie (756)

Reklama

Reklama