Reklama

Reklama

Draculův dům

  • USA House of Dracula
Trailer

Obsahy(1)

Pokračovanie filmu HOUSE OF FRANKENSTEIN (1944). (+Billy+)

Recenze (21)

obitus 

všechny recenze uživatele

Cim vic monster, tim horsi film. House of Dracula je toho zarnym prikladem. Jsou tu snad vsichni: Dracula, Wolf Man, Frankensteinovo monstrum, sileny vedec a samozrejmne jeho hrbaty pomocnik resp. pomocnice. Bohuzel zadny z nich, az na skveleho Stevense v roli dokora Edelmana, nema dostatecny prostor. I Chaney jr. je nevyrazny, navic s knirkem vypada dost blbe. A Dracula v podani Johna Carradineho je opet priserny (cylindr a knirek, kdo to kdy videl :-)). O kvalite jiste sve vypovida i pouziti zaberu z jinych dilu serie. Slabota. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Aneb po sedmé stejná písnička. Frankensteinovo monstrum je už asi počtvrté za sebou jen politování hodným ubožákem, co vstane na posledních deset vteřin, aby záhy "zheblo". Lon Chaney Jr. už počtvrté za sebou dělá úplně to samé. Šílený vědec po sedmé za sebou dělá ty stejné stupidní chyby, po sedmé za sebou se vrhá rozzuřený hloupý dav na sídlo šíleného vědce. Už fakt ne... ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Keby tam bol Lugosi miesto príšerného Carradine a ten rozbeh príbehu nebol tak odfláknutý, mohlo ísť o najlepší Draculovský film zo série. Hlavne potešil zvrat pred záverečným aktom. Natočené to je pekne, v duchu nemeckého expresionizmu (hlavné časť s premenou alebo naháňačka v meste). Ako ukončenie jednej éry adekvátne, no najlepšie kúsky z tohto univerza sú predsa len inde. 7/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hrabě Dracula se usadí v podzemí hradu doktora Edlemana a chce po něm, aby mu vrátil lidství. Jenže upíří část hraběte je přeci jen silnější, a tak experimentální léčba není jednoduchá. Do toho chce L. Talbot, měnící se o úplňku ve vlkodlaka, po doktorovi to samé- -aby ho zbavil kletby, kterou považují oba za druh nemoci. A aby toho nebylo mála, tak do třetice je nalezeno Frankensteinovo monstrum a doktor se ho ve slabé chvilce pokusí oživit. Půvabná, ale hrbatá sestra Nina má přislíbeno od doktora, že ji zbaví hrbu, který je připomínkou všech Ignáců a dalších zrůdných pomocníků nejen barona Frankensteina. A pak je zde krásná Miliza, jejíž příběh se stává samostatnou linií filmu. Výborná hudba, skvělé gotické kulisy, obstojné speciální efekty a masky. Příběh sice trochu skřípe, ale skalní fanoušek leccos překousne. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Strašný paškvil nakrúcaný len preto, aby vytiahol z peňaženiek ľudí pár grošov naviac. To, že sa v jednom filme stretnú Dracula, Frankensteinovo monštrum a Vlkodlak je proste splnenie sna každého hororového fanúšika, ale tak ako v predošlom House of Frankenstein aj tu je to len číry podvod. Všetci traja sa síce nachádzajú vo filme ale ani raz sa nestretnú v jednej scéne. Po expresionizme niet ani stopy. Dej ani veľmi nedáva zmysel a krkolomne spája osudy všetkých troch postáv. Lon Chaney vyzerá unudene, John Carradine nie je nijako fenomenálny, ale dá sa a Glenn Strange ako monštrum odvádza štandardne dobrú robotu (vo filme je cca 4 minúty). Jedinou zaujímavou postavou, ktorá má ako takú charizmu, je krásna hrbatá pomocníčka vedca. O niečo lepšie ako desivý House of Frankenstein, ale aj tak iba matný tieň po klasikách z tridsiatych rokov. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Za mě už celkem zbytečný a celkem nudný zakončení téhle trilogie. Nepomůže tomu ani Lon Chaney Jr. ani John Carradine kterej si zde stejně jako v House of Frankenstein(1944) zahrál Drákulu. A chudák Fankensteinovo monstrum tu dostalo ještě míň prostoru než v House of Frankenstein. Sotva se monstrum probralo k životu hned bylo zasypáno pod troskami. 2hvězdy ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Pro staré filmy od Universalu mám slabost, ale tohle se opravdu nepovedlo... Ve filmu chyběla už jenom mumie a všechny klasické monstra od Universalu by se objevily v jednom filmu... Co mě ale hlavně vytočilo, byl John Carradine, který je (snad až na Oldmana ze sračkoidního Coppolova Drákuly) snad nejhorším představitelem Draculy vůbec... Prostě zklamání... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím, ale já nejvíce miluju od Universaláků, právě tyhle spin-offy. Jsou krátké, dobře provedené a zatraceně zábavné. Ale jediný problém je že už nevím o čem jsou, nýbrž jich je opravdu hodně. Viz. třeba House of frankenstein, house of dracula, frankenstein meets the wolfman. No je toho požehnaně. Ale já se pokaždé bavím, příběh na sebe nějak moc nenavazuje, ale to nevadí. Nevadí ani to že příběh je slabej. Na tyhle blbinky se prostě zatraceně dobře kouká. I když Carradinův Dracula na Lugosiův fakt nemá. jeho uhrančivej podhle je prostě špatnej. Ale jak říkám já se parádně bavím. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Že jsem nedělal medicínu. Být doktorem ve Visárii, přijde se k vám léčit Dracula, Vlkodlak, jdete se podívat do jeskyně, hned u vchodu zakopnete o Frankensteinovo monstrum... A to je ten problém. Tento výlet do Visárie byl nakombinovaný ze tří samostatných příběhů - o Draculovi, Larrym "tak-už-mě-někdo-konečně-zabijte" Talbotovi a doktoru Edelmanovi, jehož psychopatické chvíle v závěru jsou to nejlepší. Jinak je to totiž slabota: Carradine jako Dracula s knírkem je naprostý úlet, jak celý ten příběh, tak i motivace hraběte a vůbec všechno, Chaney je výborný, ale má minimum prostoru (a taky knírek, to byl asi nějakej režisérův fetiš), a proč se kvůli posledním třem minutám někdo obtěžoval maskovat herce jako Frankensteinovo monstrum, to nechápu. Výsledek tak působí jako jídlo, který kuchtíte poprvé - tak moc chcete, aby to bylo dobré, až do toho nacpete zbytečně moc ingrediencí. A pak vás bolí břicho. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Preplácaný, za vlasy pritiahnutý a hlavne až príliš ľahkovážny príbeh je hlavným problémom tohto crossoveru. Je tu dosť dobre badať úpadok ´´universalovského´´ hororu. A myslím, že herci za to veľmi nemôžu. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Přestože se jedná o stejnou zplácaninu jako House of Frankenstein, drží příběh Drákulova domu alespoň pohromadě, Drákula už tam má nějakou funkci a není tam pouze proto, aby tam byl. To už zase bohužel neplatí o Frankensteinově monstru, které si opět na konci zažije své tři minuty slávy, ještě navíc s použitím záběrů ze snímku Ghost of Frankenstein. Co mě tam dost vadilo byla tam snaha vysvětlil vampyrismus a lykantropii vědecky (tlak na mozek a změna metabolismu). Nápad sice možná dobrý, ale působilo to dost úsměvně. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je to priame pokračovanie slušne atmosférického House of Frankenstein , len tomuto už celkom chyba nielen atmosféra, ale hlavne zaujímavá myšlienka, ktorá je skoro totožná s House of Frankenstein . Takže zas je ti Dracula, ktorého veľmi nevýrazne hra John Carradine a je tu aj vlčí muž a ani výkon  Lon Chaney Jr nebol tento krát oslnivý. Asi obidvaja pani si uvedomovali, že tieto role neboli pre nich tak zaujímavo napísane, ako by si zaslúžili. A naozaj to tak bolo, že Dracula po príbehovej stránke tu bol, len nejaký outsider, ktorý tu hral druhé husle. A nejak podobne to bolo i z vlčím mužom, len na rozdiel od valašského kniežatá Vlada II mal vlkodlak aspoň nejakú príbehovú myšlienku. Bolo tu aj Frankensteinovo monštrum a ako aj v predošlom diele tak i tu malo len malý štek na konci, ale tento krát aspoň efektne odišiel. Toto bola len povinná jazda, ktorá nemala čim prekvapiť. Slabé 3*. ()

Wiliem 

všechny recenze uživatele

První půlka filmu je totální chaos, způsob jakým se do filmu dostane Frankenstein a vlastně i Vlkodlak, no to raději ani nekometovat, to nemá smysl, to se tvůrcům opět "povedlo". Posledních zhruba pětadvacet minut, hlavně díky doktoru Edelmanovi, je ale celkem dobře stravitelných a výrazně pozvedá nevalné sympatie k tomu snímku. 50%. ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Lon Chaney ve své typické roli je opět výborný, Glenn Strange v roli monstra má jen minimum prostoru v závěrečných minutách, a John Carradine? Ten znovu dokazuje že se na roli Draculy nehodí. Režie je dobrá, scénář nadprůměrný. Dobré zakončení (film "Bud Abbott Lou Costello Meet Frankenstein" do klasické série nepočítám) osudů Larryho Talbota, Draculy i Monstra - celkem 4,5*. ()

Dreadd 

všechny recenze uživatele

House of Dracula je velmi rozporuplný film, neboť technická kvalita je slušná, zatímco příběh naprosto hrozný. Erle C. Kenton, který režíroval rok předtím i House of Frankenstein se technicky posunul značně kupředu, ať už je to přeměna Draculy v netopýra a obráceně, mizení doktorova stínu v zrcadle nebo občasné hrátky se stíny, dobře se na to kouká. Námět ovšem zůstal téměř nezměněn (pouze tentokrát přichází za jiným doktorem pro pomoc Dracula i Wolf Man), stejně tak účast (či spíše absence) monster, z nichž tentokrát dostává Dracula (žel v jedné z nejhorších verzí), jediná originální věc byla přeměna doktora v upíra (aspoň jsem zatím snad nic takového ve starších filmech nezaznamenal). Skoro mi přijde, že s produkcí takových filmů musela obliba klasických monster nutně klesat, až nakonec přestala být pro studio dostatečně zajímavá. ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Podobné jako další béčkové horory z čtyřicátých let, i tento je naivní, hloupoučký a přitom zvláštně kouzelný. Zpočátku až asi do poloviny, kdy zabili Drákulu, se mi to líbilo moc, ovšem přítomnost Frankensteinova monstra i Vlkodlaka k tomu působila příliš přehnaně. Atmosféra filmu a velkolepé kulisy se mi ovšem líbily víc než například u Drákulovy dcery. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Drákula, vlkodlak a Frankensteinovo monstrum opět v jedno filmu. A přestože se tvůrci ani neobtěžují vysvětlit, jaktože jsou vlkodlak a Drákula znovu naživu a monstrum je zde jen pár minut, se o dobrý snímk. Většina filmu se odehrává na hradě, kde se dr. Edelman snažím vědecky pomoci právě Drákulovi a vlkodlakovi a zároveň bojuje se svědomím zda oživit nebo neoživit monstrum. Edelman je poměrně charismatická postava, zvlášť po jeho proměně, Drákula je zde opět celkem hrozivý, příběh mě bavil a i ty triky začínají být docela slušné. A usazení filmu v jednom prostředí mu přidává na solidní atmosféře. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Tak ešte raz, nech je dielo skazy dokonané. Draculov dom je opäť strašná patlanina kde sa mihajú upíri, vlkolaci aj monštrá a celé to stojí za dva a pol prdu. Ten film sa už vôbec o nič nesnaží, na začiatku Dracula proste napochoduje do domu nejakého doktora a žiada po ňom aby ho vyliečil. K tomu istému doktorovi vzápätí nakráča aj vlkolak Talbot a tiež sa dožaduje pomoci. To ako je možné že sú obaja vôbec nažive sa vôbec nerieši. jednoducho tam sú. John Carradine ako Dracula je debil až na kosť a tentoraz to nezachraňuje ani Lon Chaney, lebo ho to tiež už nebaví a má také isté fúziky, čo musí byť snáď nejaká režisérova úchylka. Onen doktor samozrejme ordinuje v gotickom laboratóriu plnom obrovských transformátorov, panelov s páčkami a žiarovkami a rôzne bzučivých prístrojov ( nechýba ani to svietiace hypnokoliesko ) vhodných na oživovanie monštier, to bývalo v tých dobách štandardom.  Najviac ma rososmialo že má hrbatú sestričku, lebo kto nemá svojho hrbáča nezaslúži si ani doktorský titul. Ako teda vyliečiť Draculu? Nuž, trasfúziami, ale pozor aby ste od neho nechytili nejaký ten vampirizmus ako chudák doktor. Ale každopádne dokáže vyoperovať z Talbotovej zmučenej hlavy vlčiu kliatbu!!! Pod hradom samozrejme nájdu Frankensteinovo monštrum aj s Karloffovou kostrou a jeho tragédia tak môže byť dovŕšená x-tým pár minútovým znovuoživením, počas ktorého rozbije v laboratóriu pár fľašiek s chemikáliami, pričom všetko okamžite vzbĺkne ako Stalingrad a trámy za pár sekúnd padajú samé od seba aj keď sa ich nič nedotklo. V každom ohľade dementná zlátanina kde nefunguje vôbec nič. Už ich neoživujte! ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Dracula, Vlkodlak a Frankensteinovo monstrum v jednom domě to prostě nemůže dopadnout dobře už jen kvůli tomu, že žádné z těchto monster nemůže dostat tolik prostoru kolik by si zasloužilo. Dracula vypadá opravdu otřesně váhal jsem mzi dvěma nebo třema hvězdičkama a nakonec jsem dal tři za odvahu narvat do jednoho filmu tři legendární monstra a sexi HRBATICI... ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Nedá se říci, že by sedmý pokus přinesl alespoň nějakou drobnost, která by to celé oživila, přinesla něco nového, nebo tak. Tak ono se to ostatně dalo čekat. Děj zde sice jakýs takýs byl, ale celkově to vyznělo skutečně dost nudně. Už se nedají hodnotit ani ty ohleděné masky. Přesto ponechávám dvacítku, za občasnou dobrou práci kamery. ()

Reklama

Reklama