Reklama

Reklama

Frankensteinův hrad

  • USA House of Frankenstein (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pokračovanie filmu FRANKENSTEIN MEETS THE WOLF MAN (1943), následované filmom HOUSE OF DRACULA (1945). Dr. Niemann so svojím hrbatým sluhom utekajú z väzenia a mieria do zrúcaniny niekdajšieho sídla dr. Frankensteina, aby mohol Niemann pokračovať v jeho výskumoch. Po ceste stretávajú po 1. grófa Draculu, po 2. roztomilé dievča Ilonku, do ktorého sa hrbáč neštastne zamiluje a po 3. rozmrazujú z ľadu Frankensteinove monštrum i Vlkodlaka, do ktorého sa čoby do zakliateho mužného elegána Lawrenca Talbota nešťastne zamiluje Ilonka. (POMO)

(více)

Recenze (31)

POMO 

všechny recenze uživatele

Scenár House of Frankenstein oživil v jednom filme všetky slávne monštrá z 30. a 40. rokov dvadsiateho storočia a namiešal s nimi zábavný, nikdy nenudiaci dejový koktejl. Pekné natočený, obsadený i zahraný. Plný roztomilej nostalgie. Ale nečakajte dramatické veledielo v duchu Bride of Frankenstein. Film nie je tak silný, ani nemá tak veľké srdce. Je iba príjemnou zábavku pre zainteresovaných fanúšikov. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Klasická universalovská monstra poprvé pospolu. Vlkodlak, Dracula, Frankensteinovo monstrum i mumie Kharis. No úplné splnění dětského snu... Až na to, že mumie byla vyškrtnuta ještě před natáčením, Dracula je obsazen tragickým Carradinem a celá jeho anabáze je jednak naprosto zbytečná a hlavně nudná, Frankensteinovo monstrum má svých pár vteřin (téměř doslova) slávy až zcela na konci a vlkodlak v Chaneyho podání je sice výtečný, ale trpí tím, že je odsunut na vedlejší kolej. Takže místo o "oslavu" monster tu jde především o další pachtění šíleného vědce. Tentokrát v poněkud rutinérském podání Borise Karloffa. Celý film si tak pro sebe bez větších probémů krade J. Carrol Naish v roli Karloffova poskoka. Frankensteinův hrad je veskrze průměrný snímek, z jehož potenciálu nebylo využito naprosto nic. Přesto jde o dobrý film. Ale jen dobrý a již nic víc. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Napad spojit v jednom filmu osudy tri slavnych Universalskych monster je jiste zabavny, jeho provedeni bohuzel prilis ne. Cela prvni tretina s Draculou (ci spise parodii na Draculu) v podani Johna Carradineho je opravdu priserna. Nastesti se po osvobozeni Frankensteinova Monstra a Vlciho muze dostava ke slovu smutny pohled a strhane rysy Lona Chayneho jr. a vse se k dobremu obraci. Pribeh je hodne podobny predchozimu dilu, jen zpracovani je mnohem horsi. Bohuzel ani Karloff v roli Dr. Niemanna, Frankensteinova nastupce, prilis neoslnuje. Takze krom Chayneho stoji za zminku uz jen nestastne zamilovany hrbac Daniel. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

House of Frankenstein je sice jenom pro fanoušky, ale stejně mě příjemně překvapil. Tenhle crossover má svižné tempo a slušnou atmosféru, zejména v druhé polovině, když vypukne pěkné peklíčko. Skromná stopáž je jenom plus. *** 1/2 ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Myslim, ze divaci museli mat v tych rokoch zo sledovania filmov z tohto prepojeneho monster univerza podobne pocity ako my pri marvelovkach. Je to zabavne, s cool postavami ale takisto pribehovo strasne repetetivne. Kolkokrat sa este budu hladat frankensteinove zapisky a kolkokrat este bude jeho monstrum prenasledovat rozzureny dav s faklami? Drive tomuto filmu nakoniec dodava tragicky milostny trojuholnik hrbac/ciganka/vlkodlak. 7/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pokračování Frankensteina a vlkodlaka je zábavným mixem několika kratičkých epizod. Úvodní bouře má patřičné grády a navodí správnou atmosféru starých hororů. Na scénu postupně přichází několik postav. Hrabě Dracula se jen mihl, ale byl příjemným zpestřením. Tedy že se kostra obalí masem a kůží, chápu, ale že se v závěru přidá i kompletní ošacení...dobře, úlitba cenzuře, která je z dnešního pohledu poněkud komická. Osobně se mi B. Karloff v roli doktora líbil, ovšem daleko zajímavější postavou byl hrbáč Quasimodo (tedy Daniel v podání J. C. Naishe) uhranutý půvabnou Esmeraldou (zde Ilonkou). Osvobozený vlkodlak Talbot zcela logicky moc nadšený nebyl, jelikož neustálé proměny ho již znechutily a ani Ilonka ho svou láskou nedokázala přivést na lepší myšlenky. Ještě že celý film směřuje ke šťastnému konci. Ocení spíše milovníci klasických hororů od Universalu. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Scenár musel byť písaný na kolenách za pochodu nakrúcania. Dej vôbec nedáva zmysel a je to to isté, čo v predošlých troch dieloch, inovované o líniu s Draculom. Ten je tu dosadený maximálne samoúčelne, lebo nemá žiadnu spojitosť s dejom a nestretne sa ani s Frankensteinovým monštrom ani s Vlčím mužom. I bravúrny Lon Chaney začína byť nudný, lebo hrá znova to isté už v treťom filme. Stavím sa že rozpráva aj tie isté vety dookola. John Carradine ako Dracula je nezaujímavý a Boris Karloff vyzerá, že to robil iba pre peniaze. Poteší Glenn Strange ako monštrum. Odvádza štandardne zábavnú prácu, bohužiaľ vo filme nie je ani päť minút. Jedinou zaujímavou postavou filmu je zaľúbený hrbáč Daniel. Škoda premárneného potenciálu. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tohle pokračování filmu Frankenstein Meets the Wolf Man(1943) se mi líbilo o něco víc. Samotnej příběh mi přišel zajímavější, zábavnější a hlavně záživnější. Možná je to i účastí více zvučných jmen. Vrací se Lon Chaney Jr. v roli vlkodlaka, přibude Dr. Niemann(Boris Karloff), objeví se zde i Dracula(John Carradine) a menší roličku dostal i George Zucco jako Lampini. Do role Frankensteinova monstra které tu bylo prakticky nepodstatné a bylo tu jen pár okamžiků byl obsazen pro mě neznámý Glenn Strange. Zajímavou a docela důležitou postavičkou byl sluha Dr. Niemanna(B. Karloffa) kterého si zahrál J. Carrol Naish. Hodnotím v rámci téhle série(trilogie) slabšími 4hvězdami. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Skôr ako o plnohodnotný crossover troch monštier ide o tri filmy v jednom. Keď to Niemannovi nepôjde s Draculom, tak to možno pôjde s Frankensteinom a Vlkodlakom. Posledný menovaný je v tomto filme jediný z týchto troch mysliacou a cítiacou bytosťou, preto budete mať na konci pocit, že zvyšní dvaja tu sú skôr do počtu a kvôli propagačným plagátom. Goticko-expresionistická atmosféra je fuč, dokreslovačky sú extrémne nápadné a v rámci série o Frankensteinovi ide o najslabší film. Čo ale neznamená, že sa mu treba vyhnúť; má totiž rýchle tempo, Chaney je opäť skvelý a záver je tragický vo všetkých možných smeroch. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím, ale já nejvíce miluju od Universaláků, právě tyhle spin-offy. Jsou krátké, dobře provedené a zatraceně zábavné. Ale jediný problém je že už nevím o čem jsou, nýbrž jich je opravdu hodně. Viz. třeba House of frankenstein, house of dracula, frankenstein meets the wolfman. No je toho požehnaně. Ale já se pokaždé bavím, příběh na sebe nějak moc nenavazuje, ale to nevadí. Nevadí ani to že příběh je slabej. Na tyhle blbinky se prostě zatraceně dobře kouká. I když Carradinův Dracula na Lugosiův fakt nemá. jeho uhrančivej podhle je prostě špatnej. Ale jak říkám já se parádně bavím. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavné. I když bych byl možná raději, aby se universalovské perly (rozuměj monstra) nepotkávaly v jednom filmu, ale každý měl vlastní sérii (jako tomu bylo třeba v 50.-70. letech u Hammeru), toto střetnutí Draculy, Frankensteinova monstra a vlkodlaka nepostrádalo nic, co na těchto filmech miluju: tragický příběh, parádní atmosféru, spoustu mlhy ze suchého ledu, nadhled a prostě šmrnc. A tak to já rád. I proto jsem ochoten odpustit tvůrcům tu lehce dementní epizodu s Draculou či lehce rutinního Karloffa. V tomto filmu platí jednoduché: "Lon Chaney, bejby." ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Tak a máme tu ďalší filmm o frankensteinovi aj keď tu je naozaj iba chvíľu vôbec to nevadí, Toto je čisto film pre fanúšikov legendárnych monštier, kto o nich nikdy nepočul alebo nevidel s nimi žiaden klasický film tak s tohoto nebude mať nič. Klasické horory vzdávajú týmto poctu ich kultovým monštám, drákula v podaní chlapíka , ktorý rozhodne nie je Bela Lugosi ale hraje svoju úlohy veľmi presvedčivo a dokonca sme svedkami aj prvej nahánačky v klasickom horore. a samozrejme vlkodlak a frankenstein, frankenstein no vzhľadom na to že sa tam moc neohreje není to zlé ale rozhodne ťahúňom filmu je Chaney jr. ako vlkodlak , Karloff ako šialený vedec Niemans , je vidno že Karloff je herec lebo také herectvo sa len tak nevidí a samozrejme je tu hrbáč v podaní Carrola Naisha, ktorý je najtragickejšia postava tohoto filmu spolu s vlkolakom. Veľmi príjemné dielko, ktoré nemá takú dušu ako dracula a frankieho nevesta ani atmosféru ako frankieho syn alebo vlkolak ale rozhodne je veľmi dobré a určite si zaslúži pozornosť. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Universalovský mišmaš s naprosto otřesným Draculou , skvělým Chaneyho Vlkodlakem , standardním Karloffem a naprosto nevýrazným a zbytečným monstrem. V podstatě bezstarostná , jednoduchá podívaná pro fandy bez větších uměleckých ambicí. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

V prvním setkání Frankensteinova monstra s Vlčím mužem, aspoň oba jmenovaní měli nějakou roli, přesto to nebyla žádná sláva.. Tentokrát nám přibylo ještě jedno monstrum navíc a výsledek nedopadl o mnoho lépe. Drákula byl dost zbytečný. Monstrum se moc nepředvedlo a tak aspoň Vlčí muž ukázal něco víc než tesáky. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Takový prazvláštní slepenec, který nijak zvlášť nedrží pohromadě. Carradine je jako Drákula nepřesvědčivý a jeho postava je pro film úplně zbytečná. Monstrum se objeví na chvíli a není pro děj filmu rovněž nijak zásadní. Táhne to pouze Lon Chaney coby Larry Talbot/Vlčí muž a Boris Karloff v roli Dr. Niemanna. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne najväčšia inšpirácia pre VAN HELSINGA ( 2004 ). Zábavné, popcornové a hlavne štýlové. Skvelý príklad vtedajšej hollywoodskej mašinérie. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Už začiatok napovedal, že som tu správne a, že má toto staručké dielko osloví a samozrejme aj oslovilo. Aj tento klasický horor od Univerzalu mal svoje čaro. Už začiatok, kde v búrke prechádza koč, ktorý prenáša Draculove ostatky , ukázal, že film bude lahodne natočený s nádhernou výpravou a nemýlil som sa. Film je taká mala exkurzia do čias legendárnych monštier a i keď samotný Frankenstein sa tu neukáže, zato jeho monštrum áno a aj vlči muž či Dracula. U Draculu to bola len chvíľková záležitosť, ale trocha zamrzelo, že tu ho nehral Bella Lugosi.  Aj keď je tu niekoľko monštier, tak príbeh je štandardný i keď tu nie je Frankenstein, tak ho celkom slušne nahradil iný šialený vedec, ktorého hral vynikajúci Boris Karloff. A ten chcel ako to už v týchto príbehoch býva oživiť legendu. Tento film nie je nejaké novátorské dielo, ale ide si pekne vo vyšliapanej cestičke. Ale poteší, že sa tu mihnú i keď len na chvilku všetky klasické monštra a hlavne kvôli tomu má film veľmi bavil. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Mě se to překvapivě hodně líbilo. Příběh byl zajímavý a bylo skvělé vidět všechna ta monstra pohromadě a navíc na tu dobu byli skvěle udělané efekty. Vůbec jsem se nebála jako u dnešních hororů, ale řekla bych, že v té době, museli být diváci opravdu vystrašení a já jsem s filmem byla docela spokojená až na pár nedostatků. ()

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Obvyklé pravidlo "každý následující díl o jednu hvězdičku dolů" tu pro mě rozhofně neplatí. Sama jsem byla překvapená, protože třetí díl "Frankensteinův syn" mě téměř unudil k smrti a ve "Frankensteinově nevěstě" mi byl silně proti srsti ten křesťanský odér :-) Čert vem že Boris Karloff nehrál Frankieho, Glenn Strange tam měl naštěstí jen chviličku na to aby tu postavu dokonale pohřbil. Právě to jeho rachitické pojetí a chůze alla robot mě připadalo nejvíc odpuzující. Karloff mě upoutal i jako starý příjemný pán s knírkem, i když vlasy už měl téměř bílé a vrásek taky přibylo. Trochu jsem dřív žárlila na Lona Chaneyho Jr.-jako by nestačilo že měl Karloff za rivala Belu Lugosiho. Ale jako vlkodlak se mi L.ChaneyJr. líbil a to jeho dilema "žít či nežít" mi místy připadalo až dojemné. Trochu mimo mimo mísu mi připadal upír John Carradine, ale nevadí, spíš je to tím že ve filmu neměl tolik prostoru a po úvodních 15minutách se už ve filmu neukázal. V roli Draculy bych ale uvítala právě Lugosiho, přecejen je to JEHO postava, ale nevím proč ho do filmu neobsadili. Shrnuto podtrženo, dnes už to je béčkový horor, ale řekla bych že herecké výkony některých herců můj dojem celkem umocňují. Řekla bych že je to druhý, max. třetí nejlepší díl z celé série. A jen tak btw., KARLOFF FOREVER... ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Rozhodne lepšie ako jeho pokračovanie House of Dracula, ktoré som videl skôr. Aj preto dávam o 1* viac ako spomínanému filmu. Rozjazd síme má pomalý a scény s Drakulom sú skôr smiešne než dramaticko-mysteriózne, ale koniec je celkom akčný a dobrodružný. Film tiež pokrivkáva na nelogizmoch, ale nie až tak ako v prípade House of Dracula (tam to bola až hrôza aké nelogizmy ztvorili autori). ()

Reklama

Reklama