Reklama

Reklama

Johnny English znovu zasahuje

  • Velká Británie Johnny English Strikes Again (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Abychom si rozuměli, Johnnyho Englishe (Rowan Atkinson), penzionovaného tajného agenta, který se na stará kolena stal učitelem, by do služeb vlasti za normálních okolností nepovolal ani ten největší šílenec. Jenže jistý geniální počítačový hacker odhalil identitu všech aktivních agentů britské tajné služby a premiérka (Emma Thompson) rázem připomíná pověstného tonoucího, který by se rád chytnul i stébla. Shodou jemu vlastních nešťastných náhod je Johnny English tím jediným, kdo svou zemi může právě teď zachránit. Co na tom, že si absolutně netyká s nejnovějšími technologickými hračkami. Jak sám říká: „Digitálního padoucha můžete dopadnout jedině s analogovým přístupem.“ English se navíc vydává do akce vybaven věrným asistentem Boughem (Ben Miller), který po něm obvykle uklízí následky jeho činů. První kroky obou mužů míří na Azurové pobřeží, kde se tajemný padouch vyskytoval naposledy. Zde se odehraje první kapitola souboje digitálního génia s analogovým blbcem, souboje, který zdaleka nemusí být tak jednostranný, jak se na první pohled zdá. Na straně Johnnyho Englishe jsou totiž nejen věrný Bough a Spravedlnost, ale i schopnost udělat vždy to nejhorší možné rozhodnutí a vyjít z takové situace bez ztráty kytičky. (CinemArt)

(více)

Recenze (382)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Teda klobouk dolů, udělat film a vůbec přitom nepřemýšlet a to i přesto, že se jedná o komedii. Fajn, beru že jsem se nejednou zasmál, hlavně, když JE machruje a pak příjde fiasko, to jsem měl rád už na Clusovi i ta jeho old school póza byla fajn, nakonec ty tři dám, ale teda hrnečku vař i když jsi prázdnej. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Rowan Atkinson potřetí jako agent-nešika a popravdě není to žádná sláva. Johnny English má pár hodně vydařených scén, ale jako celek je to dost okoukaná legrace, které ke konci povážlivě dochází dech. Když je ale Atkinson v módu Mr. Beana, je to super. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $4,285,545Tržby Celosvetovo $157,885,545▐ Johnny English opäť na správnej ceste, popravil sa a je to nakoniec z toho najlepší diel, pobavil, nenudil, a hlavne nezhnusil. Olga Kurylenko je stále kočka, tak to tam spestrí, rozžiari, hlavne pri tom uletenom anglickom ksychte ako je bezpochyby Rowan Atkinson. /60%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NĚKOHO NA TO NASAĎTE“ ... „TO BUDE PROBLÉM. ŽÁDNÝ AGENTI NÁM NEZÚSTALI“... /// Abych pravdu řekl... film, či cokoliv jinýho, v čemž figuruje Rowan Atkinson jsem neviděl tak 10let. Snad proto mě ty jeho ksichty (když něco provede) bavěj (asi vzpomínka na mládí, či co...). Celý je to prostě takový, tak jak známe Mr.Beana, takže ten počítačovej padouch nemá představu, do čeho se žene. Taková píčovina ... (kdo by to čekal, že?). Takže vypnout a vstřebávat ten humor bez hnusáren a se spoustou trapasů. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Přemejšlím, jestli by Mr. Bean mohl hrát v Ready Player One. 2.) Bond (James Bond), je suchar. 3.) Thx za titule „espectro“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejsem velký fanoušek série, ale ze zvědavosti jsem do kina vyrazil, jelikož se Špiony je teď Boom, ale Johnny English díru do světa neudělá. Po akční stránce zde není oč stát, záporák je otřesný ( jeden z nejhorších, co jsem letos viděl) a humor je střídavě vtipný a trapný. Rowan Atkinson v Bean módu je pořád fajn a Olga Kurylenko je zde víc sexy než kdy jindy, ale na kino podívanou to není ani zdaleka. 55% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Aj v najlepších momentoch (krycie mená, spanie pred šéfom) to nie je moc vtipné. Skôr detské, trošku detinské, značne zastarané a miestami jemne trápne. Usmievate sa, ale takým tým štýlom, ako keď ste v spoločnosti niekoho, nemáte vypité a on začne rozprávať 25 rokov starý vtip. Rowan Atkinson má 64 rokov a scény ako „tanec“ alebo „virtuálna realita“ sú presne na ten spôsob. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Potreti dostavame vice mene to samy. Na jednu stranu je fajn, ze se tvurci nesnazi nejak zbytecne inovovat koncept, coz by bylo v tomhle pripade i zbytecny, ale zaroven se snazi tvarit moderne, takze tu padaj zminky o Instagramu, Twitteru, vyuzivaj se mobily i virtualni realita a vse to je svizne a slusne natoceny. Jenze fory, kterejch je tu sice hodne, jsou neskutecne predvidatelny asi tak pet minut predtim, nez se stanou a ty, co prekvapej, se daj spocitat na prstech jedny ruky. Pribeh je samozrejme ocekavane debilni, zaporak tragickej, proste vse je podrizeny blbnuti Atkinsona, ktery je porad fajn a i pres silenou predvidatelnost se obcas da fakt dobre pobavit. Jako oddechovka v pohode, lepsi 3*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"To auto je střep. Žere jako kráva, teče mu olej a nemá pasivní natož aktivní bezpečnostní prvky." Souhlasím. Aston Martin V8 Vantage je střep. Nádhernej střep, kterýmu se nevyrovná žádnej hybrid nebo auto na baterky. Je prostě jasný, že Johnny English má vkus a neochvějnou britskou důstojnost. Alespoň to tvrdí a já mu věřím. Naučil mě totiž flambovat, namíchat virtuální realitu se skutečnou a telefonovat v blízkosti atomový ponorky. A taky mě několikrát rozesmál, což je fajn, protože tady se trapnosti meze nekladou. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Scén, kdy se člověk zasměje oproti předešlým dvěma filmům výrazně ubylo, a zůstává tak příšerný scénář s děsně ohranou zápletkou a rozuzlením, kterému nejde uvěřit. Nevadilo by mi to, kdyby to fungovalo aspoň jako komedie. Jenže starý dobrý Mr. Bean je pryč a zdejší humor je všechno, jen ne přirozený. Znovu už ne. Prosím, znovu už ne. Nuda, 2* ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě, že se Johnny English znovu vrátil. Atkinson může nabídnout jen Mr. Beana a záplava dětinského humoru bude stačit málokomu. Celá trilogie tak stojí hlavně na výrazných ženách. Tady září žhavá Olga Kurylenko. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Definice splachovacího filmu, který si bez rozmyslu může člověk pustit, když nechce příliš o ničem přemýšlet. Ano, je to nejslabší díl a občas mě mrzelo, že když Atkinson stále oplývá neuvěřitelným charismatem, většina gagů je toho nejjednoduššího rázu, kdy někdo někam padá a má to být vtipné. V kombinaci se slabým záporákem potvrzuji své tvrzení nejslabšího filmu, nicméně u VR linky jsem se vyloženě skvěle bavil. Jakožto perfektní přiznanou kulisu v telce mohu vřele doporučit. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Jednoduchý je mé druhé jméno." Tentokrát to opravdu platí, protože spolu s Johnnym Englishem se vrátila chabá úroveň prvního dílu. Na toho sympatického smolaře z předchozího snímku bohužel zapomeňte, je tu totiž opět namyšlený a mnohdy vyloženě zlý jedinec, kterému byste nechtěli být nablízku. Aby toho špatného nebylo málo, vrátil se i jaksi křečovitý a předvídatelně prostý humor, který dokáže jakžtakž zachránit Rowan Atkinson, ale nikdo jiný si s tou bídou neporadí, obzvlášť bezradná Emma Thompson ne. Je to škoda, přál jsem si lepší komedii, ne šaškárnu s pár světlými chvilkami (škola, tanec...) a dobrou Goodallovou hudbou.____P.S. České titulky zase perlí. Proč je "Stoprocentní plast. A stoprocentně smrtící." přeloženo jako "Stoprocentně recyklovatelná. Na rozdíl od vás.", mi zůstane navždy záhadou. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Je mi líto všech, kteří hodnotili méně než 4*. Hold ne každý byl obdarován smyslem pro humor. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Rovnaka bieda ako jednicka (dvojku som nevidel). Takze su tam 4 solidne gagy, fajn Atkinson a hot baba. A to je asi tak vsetko. 4/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nejvtipnější (konkurence je slabá) agent Anglie, znovu zasahuje. Minule se vracel a za moc to nestálo. Tentokráte to dopadlo o něco lépe. Vrací se Bough, který je určitě lepší pomocník než minule agent Tucker. Samozřejmě ti dva stropí zase pořádné zmatky. V celé sérii se většina gagů odehrávala kolem různých záměn, zmatků apod, v tomhle se třetí díl malinko pochlapil. Padouch není tak výrazný jak v minulých dílech, ale naproti tomu příběh se povedl určitě více. Volba Olgy Kurylenko se navíc povedla. 50% ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Je důležité říct hned na začátku, že jsem od filmu nic zásadního nečekal. Jen jsme se šli se synem pobavit. A ejhle, my oba bavili a to náramně. Scény ala Mr. Bean jsou bezkonkurenční a ono stačí málo. A že to nemělo úplně příběh, to je jedno a pokud nehledáte film k velkému zamyšlení, ale spíše pro zábavu, sáhněte po tomto. Za mě nejlepší Johny English, a že by zrál jako víno a nebo přišli na to, že Mr. Bean prostě baví a bude bavit a je praticky neokoukatelnej? :) ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Když se řekne jméno Rowan Atkinson, většina lidí si automaticky vybaví postavu Mr. Beana a není se čemu divit- Mr. Bean je pravděpodobně Atkinsonova životní role a i přesto, že Atkinson dávno oznámil, že s rolí končí (protože nechtěl, aby ho jeho děti viděly v televizi a myslely si, že mají za tatínka idiota), stále se na něj vzpomíná především jako na Mr. Beana. Atkinson má ale pochopitelně i jiné kultovní role- Zazu z Lvího krále, Rufus z Lásky nebeské, Černá zmije nebo právě Johnnyho Englishe. A i přesto, že jsou Englishové výrazně slabší než eskápady Beana nebo jakákoliv epizoda Černé zmije (jsou spíše průměrní) pořád to jsou nadprůměrné zábavy. Englishové si ale celkem dávají načas- zatím co první Johnny English dorazil v roce 2003, dvojka dorazila až v roce 2011, tedy pauza 8 let. A nyní uběhlo dalších 7 let, takže bylo načase si Johnnyho trochu připomenout a oprášit. A opět do kin nedorazila žádná pecka nebo nějak povedený film, pořád ale dost slušná zábava jejíž jediný problém je, že prostě není ani dokonalá nebo nějak zajímavá. Jednička je slušná komedie, která má perfektního Johna Malkoviche, dvojka je pak důstojné pokračování, které se vydává trochu jiným směrem a trojka se opět vydává jiným směrem, tentokrát spíše k fungování moderních technologií, pracující s hackery, různými technickými vymoženostmi a vlastně celkově aktuálními techno-tématy. Otázka však je ta jestli Johnny English jednoduše nezestárl a do dnešní doby se prostě a jednoduše nehodí. Johnny English je jiný typ postavy než Mr. Bean- zatím co Bean je prostě a jednoduše idiot, English je hrdinný, snaživý smolař, který ale většinou postupuje trochu podivně a vše mu hraje do karet jen tak nějak od sebe. Atkinson pořád dokáže prodat většinu gagů, některé ty gagy jsou opravdu zábavné a překvapivě věrohodně fungují i scény kdy balí Olgu Kurylenko. Problém je ten, že zatím co eskapády Mr. Beana jsou především skeče a na děj se v nich moc nehraje (i přesto celkem slušně fungují oba Beanovy celovečerňáky), English se bez děje a špionážních misí neobejde a jakmile na ně dojde je to výrazně slabší. Jakékoliv scény kdy se dává najevo, že jde o záchranu světa působí nevěrohodně a především postava Johnnyho Englishe trpící jakýmsi ´´charakterovým vývojem´´ působí směsně. Obsazení kromě Atkinsona je poté v pohodě- Olga Kurylenko zase po letech nevypadá úplně otráveně, Ben Miller je jako Bough pořád hodně fajn a Emma Thompson si to zase hrozně dává. Potřetí opět oukey podívaná, kterou táhne především Rowan Atkinson a fakt, že na to prostě má i po letech. Jako komediální blbina velice fajn, jako akční spektákl velice podprůměrná. Johnny English 4 asi není potřeba, celovečerního Mr. Beana 3 bych si ale vlastně dal rád. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

My máme svého majora Maisnera , Britové Johny Englishe... Oba jsou parodiemi na nechybující agenty jimž kraluje 007. Bohužel s humorem je to utěchto komedií všelijaké. Sem tam se usmějete, většinou se to ale veze na vlně trapnosti až si říkáte proč vlastně na to koukáte... Přitom film je celkem výpravný, lokace zajímavé a i i když Olga Kurylenko jako English girl, není Natka Imbrugliová, i jí končí nohy až u krku a dobře se na ni dívalo... Zato stárnoucí Atkinson těžko skrývá léta a pokud jeho grimasy bavily na začátku osmdesátek, kdy byl vážně geniální, pak tady to už jen nudilo... Dávám za dva algoritmy. * * ()

Související novinky

Johnny English se znovu vrátí do akce

Johnny English se znovu vrátí do akce

04.08.2017

Bondovská parodie Johnny English šla do kin v roce 2003 a vydělala 160 milionů dolarů. V roce 2011 se proto dočkala pokračování, které utržilo stejnou sumu, a říjnu 2018 bude mít premiéru trojka. Co… (více)

Reklama

Reklama