Reklama

Reklama

Měsíční noc

(TV film)
všechny plakáty
Sci-Fi / Krátkometrážní
Československo, 1987, 30 min

Obsahy(1)

Příběh se odehrává na lunární stanici, která se podobá běžnému pracovišti kdekoliv na Zemi. Jsou zde ovšem specializované přístroje zabudované do zdí a skříní, ve středu místnosti pak visí mikrofon, který slouží k dorozumívání se Zemí a s Lunakem - počítačem, který řídí celou stanici. Dvoučlenná osádka stanice se chystá na návrat domů. Havárie hlavní kyslíkové nádrže je však přivede do mezní situace, kterou nejsou schopni chladným rozumem zvládnout. (mibara)

(více)

Recenze (2)

Ampi 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní televizní inscenace na motivy povídky Stanisława Lema. Táto sci-fi se obejde bez větších speciálních efektů. Viktor Preiss a Petr Kostka jsou dobrým obsazením. Existuje i rozhlasová hra (protagonisté jsou Ladislav Mrkvička a Boris Rösner), kde si tvůrci mohli více pohrát a chytře pohráli s představivostí posluchačů. ()

lukano 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl za socíku v Československé televizi. Ženské v práci tehdy říkaly, že to byla blbost, ale já jsem s tím problém neměl. Nejspíš tomu nerozuměly. Celý děj se odehrával na Měsíci. Měsíční základna měla takovou velkou skleněnou kopuli, podobnou, jaká byla v kresleném seriálu Vzpoura mozků. Mám dojem, že to byl pokus natočit něco většího, ale bylo to asi zastavené. 4 hvězdičky alespoň za ten pokus. ()

Reklama

Reklama