Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý rok na apríla se děje totéž. Nepříliš vysoký a zakulacený Karel Berka (V. Zavřel) se stává terčem vtípků. Navíc má ten den narozeniny a kolegové i přátelé si myslí, že nejhezčím dárkem pro něj bude aprílové překvapení. Tentokrát přijde telegram – gratulace k budoucímu sňatku. Všichni jsou překvapeni a Karel je u toho nechá. Jeho rodina mu vnucuje za přítelkyni Katku (B. Hrzánová), a tak pro ně není problém, aby tomu všichni uvěřili. Dokonce i kamarád a strůjce vtípků se chystá za svědka… (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

kingik 

všechny recenze uživatele

Jít na svatbu za svědka je v podstatě rutinní záležitost, v tomto případě to ale může být až téměř životu nebezpečné. Zvláště když se žádná svatba nekoná a jedná se pouze o aprílový žertík. Své o tom ví Vlastimil Zavřel, který ztělesnil starého mládence a smolaře v jednom, a do postele mu byla přihozena Bára Hrzánová. Miroslav Vladyka a jeho dva bratři mlátičky ovšem pro podobně pojaté žerty nemají pochopení. Rozjíždí se relativně vtipný kolotoč, jehož autorkou je Halina Pawlowská, jehož hlavním spouštěčem je tak trochu zamindrákovaný muž středních let, vadí mu malý vzrůst a sklony k obezitě, ovšem duo Zavřel/Hrzánová kupodivu neobstaralo téměř žádný pamětihodný vtip a vázly i jejich společné rádoby vtipné konverzační situace. Ovšem hodně vtipnou kaši pojedla tak trochu nestandardně pojatá rodina, ve které úřadoval Mirek Vladyka, který své dva primitivní bratry využíval jako jakousi tělesnou ochranku, což bylo na dobu vzniku celkem originálně pojaté. Stalo se tedy to, že otěže vtipnosti přebraly vedlejší postavy. Neplatí to o podnikavých socialistických dívkách v práci, kterým vévodila Mahulena Bočanová. Závěrečné rozuzlení se dá aplikovat spíše na dobu svého vzniku, dnes už tak zodpovědný přístup nepůsobí uvěřitelně. Tahle malá televizní komedie nezapře svoji dobovou svéráznost, koncepčně není příliš vyladěna a Pawlowská sepsala už i vtipnější díla. Krátká stopáž drží akceptovatelné pobavení. 6/10 ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Slaboduchá zápletka staví na tom, že na apríla je možné vše. A Karel se chce pomstít kolegům. Katka zase bude hezká až doroste. Těch humornějších dialogů je zde po málu. A samotný děj také k plácání do kolen nepřispěje. Ale co byste chtěli za šestadvacet minut. Nicméně alespoň konec je překvapivý. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama