Reklama

Reklama

Dvě odcizené sestry jsou nuceny vyloupit banku, aby zachránily svého bratra, který vypálil sklad vlastněný nechvalně proslulým gangstrem. Není to ovšem jen tak obyčejná banka. Snímek Trezor je mysteriózní thriller o loupeži, který je plný akce, napětí, zděšení a neuvěřitelné hrůzy. (HBO Europe)

Recenze (68)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Spočiatku si to ešte ako tak udržiavalo moju pozornosť, ale tá postupom času klesala viac a viac. Horor ani náhodou. Z 90% je to čistý rukojemnícky film, ktorý sa to celé snažil osviežiť nejakými duchmi, ale bolo toho fakt len minimum. Koľkokrát tam "niečo" ukázali, trikrát? Navyše akýchsi mŕtvoliek s vrecami na hlave sa sotva niekto zľakne. Film je našťastie aspoň celkom akčný, takže pri ňom divák nezaspí. Akurát nič zaujímavé neprináša a záverečné minúty sa už naťahujú do takej miery, že na záverečné titulky som čakal ako na spasenie. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o vyvražďovačku v klasickém slova duchu. Jedná se o krimi o partičce, která se rozhodla vyloupit banku a v bance si na ně počíhal duch, který je začal vyvražďovat. Mám pocit, že tvůrci hororů už pořádně neví, kam by jako s nápady chtěli až zajít... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $5,728Tržby Celosvetovo $11,000▐ Žiadna veľká sláva, ducharina v trošku zbrklom prevedení. /35%/ ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Partia kriminálnikov sa rozhodne prepadnúť banku a zaistiť rukojemníkov. Všetko ide hladko až do chvíle, kým sa dostanú k trezoru, v ktorom má byť ukrytých šesť miliónov. V tej chvíli sa okolo nich začnú diať zvláštne veci a postupne začínajú zisťovať, že v útrobách banky číha desiatky rokov skryté zlo a že to oni sa práve stali rukojemníkmi. - Nakoniec to bolo hororové o trochu viac, než som čakal, ale aj tak to nie je žiadna sláva. Tých supernaturálnych elementov tam je žalostne málo a podobné záležitosti fungovali v hororoch niekolko desiatok rokov späť. Dnes už pôsobia skôr úsmevne. Vďaka sympatickému obsadeniu a tomu, že je to obsahovo celkom akčné, sa na to dá pozerať, ale nie je to nič, čo by hororového diváka potešilo. + herec z Alien: Covenant + herečka z #Horror + herečka z Final Girl + herečka z Unnatural + herec z Exeter + herec z Stung + herečka z Outcast a Rings ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Dan Bush rozhodně umí vytvořit napínavou scénu bankovní loupeže nebo vyděsit, a pro příští film si tak může vybírat z více žánrů a pravděpodobně budu u toho. The Vault má však bídný scénář, který mu pouze dovolí naznačit, co by v těch žánrech svedl, kdyby to celé někam směřovalo. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

To se lehko řekne, vyloupit banku, jenže co když v ní straší? Duchařský horor, v němž jsou duchové občas až příliš hmotní, by nebyl úplně špatný, pokud by si udržel tempo. Když lupiči zjistí, že v sejfu se nachází bídných sedmdesát tisíc, zatímco oni potřebují půl mega, začnou zuřit a pravidlo, že nikomu z rukojmí neublíží, asi nebude dodrženo. Naštěstí jedno z rukojmí, zaměstnanec banky, ví, kde se další peníze nacházejí. Lupiči jsou samozřejmě tupci, jinak by ovšem mohl film skončit, a tak se naivně vydají do temného sklepení, kam samotní zaměstnanci ani nepáchnou. Slušná kamera, obstojná hudba a herecké výkony odpovídající žánru. Jenže po dvou třetinách se najednou film zadrhne a máte pocit, že nic převratného už nedostanete. Pominu strašáky, kdy si autoři s jejich podobou moc hlavu nelámali, protože z konce je podivný mišmaš, který zazdí vše před tím. Snad jen poslední záběr potěšil, film už ale nezachránil. Škoda. 2,5* ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Důkaz toho, že dobře zvolený song udělá za režiséra polovinu práce. Režijní nadhled, výrazovost a dramaturgická pospolitost už mu můžou být buřt. Můžou, ale neměly by. Vzniklo tak neforemné dílo, inklinující k nablblým slátaninám. Je vykradena banka. Kde, kdy a proč je vedlejší, prakticky na tom nezáleží. Pětici lupičů, z nichž tři jsou sourozenci, se ale dostane hubeného lupu, s čímž se samozřejmě nehodlají spokojit. Následně se jeden zaměstnanec banky upomene, toho hraje James Franco, že je zde ještě trezor, v němž je uložený balík peněz. Jenže kolem něj krouží duch lupiče, který banku vykradl v osmdesátých letech minulého století, což samozřejmě už lupičům nesdělí. Od té chvíle se roztočí kolotoč plný duchaplných duchů. V úvodních titulcích, které značně navnadí, můžeme v retrospektivní koláži sledovat inkriminovanou dávnou bankovní loupež. Doporučuji tuto koláž bedlivě studovat, neb je v ní ukryta pointa celého vyprávění. Do toho zní matka všech hitů Crimson & amp;Clover, v naprosto úžasné verzi, která ve filmu nezní jen tak. A když to tak vezmu, jedná se absolutně o nejvýraznější a nejzapamatovatelnější vjem z celého filmu. Režisér a současně i autor scénáře Dan Bush nemá příliš výrazný režijní rukopis, smíchal dva žánry k sobě, což sice není úplná zrada, nicméně s poslabší režií se mu z toho nepodařilo vyrazit nic extra. Když pominu disproporční údaj, že banka disponuje jen jakýmisi "drobáky", stejně je zde těch nesmyslů poměrně dost. Hororovým fandům, libujícím si v gore, přinese film velké zklamání. Úmrtí jsou vidět jen prostřednictvím kamerového záznamu, ke všemu jsou značně krotká. James Franco a jeho kariérní propad. No co, srát na Oscary. Víc nemám, co bych dodal. A jedná se spíše o vedlejší roli. Z castu zaujme jen Francesca Eastwood, její tatík Clint na ni zadělal v 93, přišít oči k sobě a je dobrá. Známých herců je ve filmu víc, Taryn Manning notně zestárla, Clifton Collins jako představitel zákona přijatelný. V celkovém vyznění mě film moc nezaujal. Když už se vymanil z jakési křeče prostřednictvím pointy ve stylu "Obvyklého podezřelého", přišel příšerně "céčkový" závěr, který mě utvrdil, že to film na extra známky nevytáhne. A to může být za ně rád. 6/10 ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Na mě až moc sci-fi, ale jinak to celkem ujde. Až na to, že hlavní postavy nejsou moc sympatické a chcete už od začátku aby umřeli a James Franco má naprosto nedůležitou roli. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Problém ani tak neni v tom, že film se snaží být krvavá duchařina, problém je v tom že charaktery zlodějů, psychopata a Jamese Franca byť sou zajímavé, tak nedostanou tolik prostoru kolik by si zasloužili. Nicméně to hodnocení tady, je zase nějak moc přehnané, tenhle film má svoje mouchy, ale jako odpad ? Ehm mno, asi v osmé minutě, mně to začalo bavit, v polovině to začalo ztrácet dech, aby to všechno, v posledních deseti minutách vynahradilo. Nicméně přítomnost dvou zlodějů, blbý a blbější, sou až na docela slušné úmrtí, v podstatě k ničemu a kdyby se vypustili, tak by trojice sourozenců, mohla dostat víc prostoru a pořádně by se to mohlo mezi nimi rozjet. Ale takhle je to škoda, atmosféra místy nebyla špatná a kdyby se scénárista, zaměřil na důležité postavy, tak by se z toho dalo vytřískat mnohem víc. Takhle to taky neni špatné, ale je znát že je to šité horkou jehlou a přitom totálně zbytečně. Velká škoda, takhle zajímavé téma, promarnit v rychlovce, smutnější tři. PS: a ten kdo psal ten obsah, ten to teda dost prožíval (který je plný akce, napětí, zděšení a neuvěřitelné hrůzy) velká legrace :DDDD ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když křivák vyloupí strašidelnou banku? Není to beznadějný nápad, ale film je trochu nesoudržný a má hluché díry. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak dobrý nápad, a tvůrci se ho nepokusili posunout nějak dál a spokojili se ve druhé půli jen s klišé na klišé včetně toho pomocníka s knírkem (abych moc nespoileroval). Eastwoodova dcera tady nemá moc co hrát, takže se vše snaží uhrát očima, až bych ji hnal na vyšetření štítnice, jestli nemá basedovku. Zhruba od 30. minuty jsou karty víceméně jasné, jenže nic nového (nějaká mytologie v pozadí, další zvrat) už nepřicházejí, takže zkušení diváci již vědí, co a jak přijde. V jednu chvíli, těsně před útěkem, to ještě má nějaké drobné strašidelné grády, ale u závěrečného setkání sester už jen čekám, abych si odškrtl poslední položku v seznamu klišé, a ono se tak stane, a šup sem s titulky. Ale třeba tvůrci plánují druhý díl, co já vím. Takže originální nápad, jemuž v půlce dojde dech a další nápady, a spokojí se s dojezdem na klišé volnoběh všech podobných duchařin. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Začátek byl ještě v pohodě. Máme tu akční přepadení, tvrďácké lupiče i jakžtakž zajímavou atmosféru, která se následně promění ve spoustu otazníků. Prvotní zklamání z malé finanční hotovosti totiž trojici sourozenců (kteří mezi sebou mají viditelně velmi vyhrocené vztahy) a jejich kumpánům má vynahradit starý trezor ve sklepení, do kterého už raději řadu let nikdo nevstoupil, přestože má ukrývat tučnou hotovost. Tedy alespoň to tvrdí jeden z pracovníků banky. Před lety tam však došlo k hotovému masakru rukojmích – jenž měl na svědomí lupič v masce. Všichni zemřeli, jeho tělo se nikdy nenašlo a ani ho nikdy policie nedopadla. V tu chvíli přichází na řadu duchařská část příběhu, ale i zde se jeho tvůrci drželi dost zpátky. Zlo se probudí, dojde k několika podivným úmrtím v řadách lupičů, ke slovu se dostanou i halucinace, ale pořádná atmosféra či napětí je nám dávkováno jen v opravdu malé míře. Což někoho může začít dost nudit. Jenže ono se to moc nezlepšilo ani ke konci filmu a to už byl vážně problém. Herci nebyli vyloženě tragičtí, předvedli v rámci svých možností přijatelné výkony, ale vyložený tahoun filmu se tu nenašel. James Franco, na kterého jsem vsázel nejvíc, zrovna moc prostoru nedostával a Francesca Eastwood kvalit svého otce Clinta či alespoň sestry Alison taky nedosahuje ani z poloviny. Pěkné děvče celkem je, ale to je tak všechno. Zbytek osazenstva rovněž moc příležitostí se více projevit nedostalo, takže i po této stránce spíše zklamání. 40% ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Keď prižmúrim očko nad miestami až prekvapivo naivným scenárom, z ktorého The Vault vychádza, tak ma tieto nadprirodzené bankové hrátky kupodivu celkom bavili. Je však pravda, že Trezor diváka vo svojej druhej polovici tak nejak omrzí, príbeh už zásadným spôsobom nikam nenapreduje a záverečné odhalenie nie je zďaleka tak neočakávané a šokujúce, ako by si jeho tvorcovia iste priali. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi kupodivu líbilo. Partička zloduchů přepadne banku a krom toho, že se jim to od začátku sype pod rukama, ještě k tomu všemu ve sklepě s hlavním trezorem cosi číhá. Možná že to nemá typickou hororovou atmosféru, ale i tak to občas dokáže být napínavé, má to spád, sem tam vyteče nějaká krev a není to ani tak nelogické a blbé, jak tady mnozí píší. Navíc se zadařilo i během castingu, takže se tu sešla docela zajímavá herecká sestava s dalším výhonkem Eastwoodovic klanu na čele, přičemž tahle Francesca mě hodně baví. Slušná práce. 75% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Film zhodnotím rýchlo. Zo začiatku rozohraná tuctová banková lúpež, ktorá sa následne chce prehnupnúť do hororu. Chýba tomu atmosféra, nápad. Strašne zbytočný film. Vlastne nie úplne. James Franco má ďalší zárez vďaka ktorému chce nazbierať viac filmových postáv v rámci jedného roka, než Samuel L. Jackson. Pokiaľ by ste nevedeli, kto je James Franco, tak je to ten týpek, čo stvárnil strašne zásadnú postavu v najväčšom sklamaní roka Vetřelec: Covenant ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak by sa k tomu dostal divák, ktorý nemá ani potuchy, o čo pôjde v nasledujúcich desiatkách minút, bol by zrejme riadne šokovaný a možno aj milo prekvapený. Ale keďže do toho ide niekto znalý, zvyšok bude pre neho pravdepodobne len minimálne nadpriemerná rozprávka na dobrú noc. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Trezor“ není ničím překvapivým, nemá atmosféru, která by vás držela napjaté celou dobu. Má takové celkem klasické hororové propriety, s nimiž se hodně pracuje. Postavy v maskách, něco tajemného, nekončící posloupnost událostí, kdy máte pocit, že postavy nemohou uniknout. Není v tom nic moc nového, není v tom ani moc špatného. Jen je to takové nijaké. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

On to vlastně není úplně špatnej film, ale těch pár minel se prostě odpustit nedá. Mysteriózní James Franco, kterýmu by záviděl řidítka pod nosem i Džamolidin Abdužaparov, se celej film tváří jako když už opravdu neudrží moč a tak kříží nohy, nemluví a čumí jak po intenzivní metadonové léčbě. Plusem je určitě atmosféra a žádnej prostor pro nudu. Mínusů je víc než dost a jako hlavní určitě beru teleport té hnusnější sestry a záporáka, kterej vypadá jako nový Řezníkovo alter ego Jason Bateman. Pár pytlovejch lidí mělo být asi dostatečně creepy. jenže občasný projítí pytlíkářů za zády už spíš rozesměje. Nápad docela dobrej, provedení tristní. 40% P.s.:horor nečekejte... ()

Reklama

Reklama