Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Objav zmrzačenej mŕtvoly mladého chlapca prostitúta privádza psychológa k spojeniu zločinu s predchádzajúcou vraždou detského pacienta. Na zhromaždenie dôkazov o prípade si vyžiada pomoc svojej bývalej spolužiačky, dnes ilustrátorky v novinách. (Arsenal83)

Recenze (16)

emma53

všechny recenze uživatele

Závěr prvního dílu byl zakončený tak zajímavě, že jsem rozhodně zvědavá na další pokračování............a vzdala jsem to po třetím dílu, vůbec jsem se nechytala. Ještě co se týká mých pocitů, tak to je fakt, že noc, tmavé tunely, sklepy, zkrátka tma, kde vidím někdy jen obrysy kohosi, ještě dobrou atmosféru nedělají. Když je to občas a plní to tutově svůj účel , tak to se dá snést, ale pokud je to téměř imrvére, tak to neberu. ()

choze 

všechny recenze uživatele

První díl nenabízí víc než solidně natočenou, temně atmosférickou a drsnou historickou detektivku. Bruhl hraje de facto zase Laudu, Evans mu dělá lidštějšího parťáka a Fanning supluje ženský element a emancipační komentář. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot televízneho seriálu nemôže začať inak, ako postupným predstavením postáv a samozrejme nájdením mŕtvoly. To musí pôsobiť šokujúco, čiže mŕtvola je znetvorená čo to dá. Spoznávame tri postavy, ktoré budú riešiť vraždu a každá je iná. Najdôležitejším elementom je ale zatiaľ atmosféra dobového New Yorku, najviac evokuje do cca rovnakého času a prostredia zasadené Knick a Penny Dreadful, ale mám dojem, že The Alienist sa ju darí budovať najlepšie. Zatiaľ. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako u každého seriálu jsem i tentokrát bral pilotní epizodu jako záležitost, která mě má uvést do děje a představit mi jednotlivé postavy, a k tomu také došlo. Z herců mě nejvíc zaujal Luke Evans (John Moore), Dakota Fanning sice podala kvalitní herecký výkon, ale postava Sary Howard až příliš okatě naplňuje určité kvóty- silná, samostatná a pochopitelně první žena v policejním sboru. Příběh samotný nezačal špatně, ale nepřinesl ani nic navíc, abych musel uvažovat o lepším hodnocení. ()

mirekem 

všechny recenze uživatele

Na to, že pilotní díl plní má plnit úlohu jakéhosi oťukávání, je to velmi slušný start a úvod této historické krimi s výbornými herci. Takže jsem v očekávání dílů příštích. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak místo toho, abych dokoukala rozkoukaný seriály, začínám zase nový. No klasika. :D Celkem mě to sere, ale na druhou stranu tenhle fakt vypadá skvěle. Pořádnou detektivku už jsem dlouho neviděla, a tahle zatím vypadá fakt slibně, no je podle knihy, takže to tak napůl zaručuje úspěšnost. Zkrátka nelituju svýho rozhodnutí kouknout na něco novýho. Ilustrátor a psychiatr (dejte mi čas, ke konci série si ty jména určitě už budu pamatovat) jsou dobrá dvojka. Všechno to má pěknou depresivní atmosféru, tak doufám, že to tak i zůstane, a nenahradí to rádoby vtípky, to bych se fakt nasrala, potřebuju trochu deprese v životě zase. Fun fact na konec - absolutně jsem do teď netušila, že Roosevelt měl něco společnyho s policií. :D Hodnocení: díky bohu, že nejsem cvok v 19. století/10 ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

The Alienist se v žádném případě nedá po úvodním dílu nazvat zklamáním. Famózní herci, ambiciózní originální příběh a skvělá dobová výprava vybízí bez pochyby k dalšímu sledování. Jen jsem z pilotního dílu nebyl tak uhranut, jak jsem očekával, to však nic nemění na tom, že takových krimi sérií s vlastním obličejem a ještě k tomu zasazených do ulic New Yorku roku 1896 vážně moc není. 7/10 Mé kompletní první dojmy zde ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V noci z 2 na 3 marca 1896 zaklope na dvere doktora Lászla Kreizlera jeden z chovancov sirotinca, v ktorom pôsobí ako psychiater, malý Stevie a doktorovi povie, že v meste bolo objavené znetvorné telo 13 ročného Georgia Santorelliho, ktorého všetci poznali ako Gloriu - detského prostitúta, ktorý si obliekal dievčenské šaty. Na miesto vraždy pošle svojho priateľa z novín, kresliča Johna Moora nakoľko potrebuje čo najlepší obraz z mista činu, keďže mu prípad pripomína udalosti spred niekoľkých rokov, keď bol podobným spôsobom zabitý a znetvorený iný chlapec, ktorého Lászlo liečil, pretože si tiež obliekal šaty svojej sestry dvojčaťa, ktoré bolo tiež nájdené mŕtve, avšak nebola znetvorená. Zdá sa, že doktor bude mať možnosť rozbehnúť svoje pátranie za pomoci Sarah Howardovej, prvej ženy ktorá pracuje v newyorskej polícii napriek tomu, že doktoovou prítomnosťou nie je nadšený seržant Rooswelt...Prvá epizóda si nielen vďaka zaujímavému príbehu ale najmä vďaka dobovej atmosfére a skvelým hercom rovnako ako výbornej kamere získala moju plnú pozornosť. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Že bych byl úplně odvařenej to určitě ne,ale dvou dílům ještě dám šanci.Daniel Brühl určitě seriál táhne a jako Dr. Laszlo Kreizler po pilotu možná ještě ukáže co v něm je.Jestli se trochu rozvine děj i mimo hlavní dějovou linku s brutální vraždou dítěte tak budu více spokojen.Malinko se bojím,že seriál nemá co více nabídnout,jen dobře udělanou kriminálku s historické doby.Snad se pletu. ()

jackalsc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně špatný start, nevím, možná před pár lety by to vypadalo krutě a zajímavě. Tvůrci sází na to, že člověkem zatřese když vidí mrtvolu dítěte a zhrozené obličeje, v dnešní době je divák zvyklý na mnohem horší věci a tento motiv hodně zaspal dobu. Absolutně mě to nebavilo, dám tomu určitě ještě šanci, ale pochybuji, že se něco změní. +Hrozný surround zvuk, připadá mi, že jen chtěli nějakou fajfku, že mají 5.1 zvuk, ačkoli z 99% vše hraje přes stereo a center channel i tam, kde by to nemělo. ()

H_K 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál mě překvapil pěknou kamerou, hned na začátku, atmosféra starého New Yorku, a chudinské čtvrti. Díl začíná nalezením mrtvého znetvořeného prostituta, který se oblékal do ženských šatů. Georgio Santorelli, psychiatr Dr. Kreizler dostane echo a požádá ilustrátora Moora o nakreslení mrtvoly kluka, který je na vysokém nově rozestavěném mostě. Kreizler rozjíždí vyšetřování, při kterém mu pomůže jediná žena nově zaměstnaná u policie jako sekretářka. Inspector Roosevelt sám také požádal Kreizlera o nezávislé vyšetřování, protože v policii bují korupce a nemá komu věřit, jako nový šéf sekce. Dakota Fanning jako Sarah je velmi přesvědčivá, jsem moc zvědavá na vývoj její postavy. Evans jako Moore je výrazný, zatím nevíme moc o Dr. Kreizlerovi. Těším se na další díl!! ()

Reklama

Reklama