Reklama

Reklama

Psychiatr

(seriál)
  • USA The Alienist (více)
Trailer 1
USA, (2018–2020), 14 h 28 min (Minutáž: 42–56 min)

Předloha:

Caleb Carr (kniha)

Hrají:

Daniel Brühl, Luke Evans, Dakota Fanning, David Wilmot, Eugenia Caruso, Ted Levine, Matt Lintz, Douglas Smith, Dan Bradford, Clare Calbraith, Brian Geraghty (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

New York, 1896: policejní komisař Theodore Roosevelt si k sobě povolá psychologa Laszlo Kreizlera, aby mu pomohl chytit zabijáka, který vyhledává chlapce bez domova. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (104)

ilemas 

všechny recenze uživatele

Nevtáhlo mě to do děje už od první minuty, hrozně ukecané a velice nudné. Vzdal jsem to hned začátkem třetí epizody. Má oblíbená dětská herečka ze Spielbergovy Války světů  Dakota Fanning o které jsem si myslel, že z bude jednou hvězda jako Leonarda di Capria mě zde vůbec nenadchla a jako by zkoprněla a neuměla hrát. Její role se mě vůbec nelíbila a dosti zpuchla. Děj se vleče velmi pomalu, mám rád svižnější tempo zvlášťě u seriálů. I nenáviděný seriál, ale nízký počet hvězdiček má jen proto, že ho mnozí osoudily a dávali odpad, aniž by viděli byť jednu epizodu „ Tisíc a jedna noc " dokázal vtáhnout do děje hned první epizodou a nenudil až do konce. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

První série má námět plný kulervoucího potenciálu, který ale v průběhu rozředí v nefunkčních vztahovkách, nepřesvědčivých scénáristických kličkách a absenci nějakého tahouna (či třeba jen přirozeného sympaťáka) .. Je to škoda, protože hledání podstaty zla v temných uličkách špinavého New Yorku prolezlého chudobou, korupcí a dětskou prostitucí, mělo z počátku opravdu něco do sebe.. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

The Alienist má všetko, čo má mať moderný seriál. Uzavretý dej rozpráva o počiatkoch nových vyšetrovacích metódach, bez ktorých si už dnes nevieme vyšetrovanie predstaviť. Vynikajúci casting dodáva silnejší rozmer seriálu, nehovoriac o perfektne vykreslenom prostredí New Yorku konca 19. storočia. Psychotriler s hororovými prvkami je atmosferický, pútavý, temný a dokáže zaujať aj všadeprítomnou korupciou, s ktorou sa aktéri potýkajú. ()

erased 

všechny recenze uživatele

The Alienist by chtěl být dalším The Knick, místo toho bohužel padá na hubu podobně jako Penny Dreadful. Nechybí mu výborné obsazení, parádní prostředí a atmosféra, a především slibný námět, ten ale ždíme v desíti dílech tak křečovitě, že někdy kolem půlky série nadšení vyšumělo a zbylo jenom čekání na to, kdy tvůrci konečně přestanou děj natahovat a ukážou nám toho zatraceného vraha. Tím zevšední thrillerové napětí i vyštřování, zároveň se na tom obrovském prostoru ale ani trochu nedaří rozjet psychologický horor, který by Alienistovi beztak slušel nejvíce. Finále nepřekvapivě přímočaré a pro mě seriálu jen přidalo poslední hřebíček do rakve. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Proč jen dvě hvězdičky? Inu, protože navrch huj, vespod fuj. Huj je vizuální stránka a kamera. K tomu nemám asi výhrad. Fuj je snaha modernizovat 19. století a vkládat tam postavy se současným pohledem na svět, pravidla a sexualitu, aby doktor a jeho crew vypadali cool. Fuj je příšerná roztahanost a pomalost, kdy se strašlivě dlouho nic neděje. Šel bych hodnocením výš, kdyby to byla dvouhodinová psycho-krimi z New Yorku předminulého století. ()

Galerie (684)

Zajímavosti (4)

  • Sériový vrah v seriálu je založen na známém sériovém vrahovi Albertu Fishovi, známém také jako „Šedý muž“ – proto odkaz na stříbrný úsměv. Unesl, zavraždil a jedl desetiletou Grace Buddovou, a pak poslal dopis rodičům, který podrobně popisoval, jak ji jedl, ale nezneužil. Totéž se děje v této sérii. (em.redrum)
  • V původním románu je postavička John Moore (Luke Evans) zpravodajem zločinu. V televizním seriálu je ilustrátor. V jedné epizodě Moore koupí psací stroj a řekne Sarah Howard (Dakota Fanning), že má zájem stát se spisovatelem. (em.redrum)

Reklama

Reklama