Reklama

Reklama

Psychiatr

(seriál)
  • USA The Alienist (více)
Trailer 2
USA, (2018–2020), 14 h 28 min (Minutáž: 42–56 min)

Předloha:

Caleb Carr (kniha)

Hrají:

Daniel Brühl, Luke Evans, Dakota Fanning, David Wilmot, Eugenia Caruso, Ted Levine, Matt Lintz, Douglas Smith, Dan Bradford, Clare Calbraith, Brian Geraghty (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

New York, 1896: policejní komisař Theodore Roosevelt si k sobě povolá psychologa Laszlo Kreizlera, aby mu pomohl chytit zabijáka, který vyhledává chlapce bez domova. (Netflix)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (11)

Psychiatr (2018) 

Kvalitní seriál, mám rád dobové detektivky/ kriminálky, atmosféra New Yorku devatenáctého století byla skvělá, v bezútěšnosti chudých čtvrtí jsem se přímo bahnil (a že bylo v čem). Potěšily mě vynikající herecké výkony ústřední trojice, překvapilo mě, že (z mého pohledu) Luke Evans poněkud zastínil Daniela Brühla, možná to bylo tím, že měla postava Johna Moorea více vrstev a jevila se mi tak zajímavější. Mrzelo mě, že se tvůrci ani tentokrát nevyhnuli současným trendům, s některými záležitostmi bych se v New Yorku v roce 1896 opravdu určitě nesetkal. Myslím, že bych je nenašel ani v New Yorku v roce 1956 a i později by to byl velký problém. Škoda, seriál tak u mě zbytečně tratil na hodnocení. ()

The Boy on the Bridge (2018) (S01E01) 

Jako u každého seriálu jsem i tentokrát bral pilotní epizodu jako záležitost, která mě má uvést do děje a představit mi jednotlivé postavy, a k tomu také došlo. Z herců mě nejvíc zaujal Luke Evans (John Moore), Dakota Fanning sice podala kvalitní herecký výkon, ale postava Sary Howard až příliš okatě naplňuje určité kvóty- silná, samostatná a pochopitelně první žena v policejním sboru. Příběh samotný nezačal špatně, ale nepřinesl ani nic navíc, abych musel uvažovat o lepším hodnocení. ()

A Fruitful Partnership (2018) (S01E02) 

Tím, co můžu po dvou epizodách s klidem pochválit, jsou výborné herecké výkony, z příběhu samotného zase až tak nadšený nejsem, mám neodbytný pocit, že mu chybí určitý náboj, takže ho sleduji absolutně nezúčastněně. Chtělo by to impulz, který by mě vtáhl do děje. ()

Silver Smile (2018) (S01E03) 

S třetí epizodou jsem byl zatím nejspokojenější. Mooreova "walk of shame" v úvodu mě fakt pobavila, podobně na mě zafungovala i babička- dohazovačka a špatný nebyl ani Sařin školní sraz. Nález druhé oběti i dění na místě činu mi přišly podstatně zajímavější, než v prvním případě, takže jsem byl vcelku spokojen a jeden kousek přihazuji. ()

These Bloody Thoughts (2018) (S01E04) 

Zdá se, že seriál po úvodních dvou rozpačitých epizodách nabral správný kurz i tempo, konečně se mi začala líbit i celková atmosféra a kromě samotného případu se bavím i nad vztahy mezi jednotlivými postavami. Doufám, že to takhle (nebo lépe) půjde i nadále. ()

Hildebrandt's Starling (2018) (S01E05) 

Pátá epizoda by ode mě dostala čtyři hvězdičky (4+), trojku jsem udělil jen proto, že mě tvůrci naštvali neuvěřitelně profláklou scénou s klepáním na dveře. Tohle je už tak provařená záležitost, že by měla být oficiálně zakázána. K čemu to bylo dobré? Takhle mělo vzniknout nějaké napětí? Fakt mě to vytočilo. ()

Ascension (2018) (S01E06) 

Vcelku povedená epizoda, příběhu nechyběla atmosféra, měl i slušné tempo a přes hektické hledání vraha se nezapomnělo ani vývoj jednotlivých postav a vztahů mezi nimi. Sara se bude mít co otáčet, aby se ze Stevieho nestala největší kočka celého seriálu:-) ()

Many Sainted Men (2018) (S01E07) 

Už podruhé se mi stalo, že jsem chtěl hodnotit lépe, ale musel jsem kvůli hlouposti tvůrců hvězdičku ubrat. Píše se rok 1896 a studovaná černoška se stává redaktorkou Philadelphia Tribune? Jistě, takže mám jasno, mladé prostituty v New Yorku vraždí Barbucha. S takovými pitomostmi by nikdo neměl vylézat na světlo a Američané už vůbec ne. Tahle záležitost mi úplně přebila dojem z celé epizody. ()

Psychopathia Sexualis (2018) (S01E08) 

Zajímavá epizoda, ve které se vyšetřování pohnulo mocně kupředu a Laszlo Kreizler konečně ukázal i svou lidskou tvář (ovšem vzhledem k situaci mu to asi dlouho nevydrží). Jak jsem očekával, děj příběhu nabírá stále vyšší tempo, je cítit, že se závěr hodně přiblížil. ()

Requiem (2018) (S01E09) 

Devátá epizoda se mi zatím líbila nejvíc, přestože chyběla titulní postava celého seriálu. Laszlo Kreizler mi překvapivě vůbec nechyběl, protože ho dokonale nahradili John Moore a Sara Howard, navíc se v celém dílu intenzivně a systematicky pátralo a ani závěr mě vůbec nezklamal, proto plná palba. ()

Castle in the Sky (2018) (S01E10) 

Závěrečná epizoda sice nedosáhla kvalit předposledního dílu, ale nespokojený jsem určitě nebyl. Trochu mě vyděsila další návštěva Opery, tentokrát šlo naštěstí všechno ráz na ráz, tempo příběhu bylo výborné, nechybělo ani napětí a akce, na druhou stranu mi vadilo, že byl závěr honu na vraha dost předvídatelný. Každopádně jsem nebyl zklamán a bavil jsem se. ()

Reklama

Reklama