Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Objav zmrzačenej mŕtvoly mladého chlapca prostitúta privádza psychológa k spojeniu zločinu s predchádzajúcou vraždou detského pacienta. Na zhromaždenie dôkazov o prípade si vyžiada pomoc svojej bývalej spolužiačky, dnes ilustrátorky v novinách. (Arsenal83)

Recenze (16)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V noci z 2 na 3 marca 1896 zaklope na dvere doktora Lászla Kreizlera jeden z chovancov sirotinca, v ktorom pôsobí ako psychiater, malý Stevie a doktorovi povie, že v meste bolo objavené znetvorné telo 13 ročného Georgia Santorelliho, ktorého všetci poznali ako Gloriu - detského prostitúta, ktorý si obliekal dievčenské šaty. Na miesto vraždy pošle svojho priateľa z novín, kresliča Johna Moora nakoľko potrebuje čo najlepší obraz z mista činu, keďže mu prípad pripomína udalosti spred niekoľkých rokov, keď bol podobným spôsobom zabitý a znetvorený iný chlapec, ktorého Lászlo liečil, pretože si tiež obliekal šaty svojej sestry dvojčaťa, ktoré bolo tiež nájdené mŕtve, avšak nebola znetvorená. Zdá sa, že doktor bude mať možnosť rozbehnúť svoje pátranie za pomoci Sarah Howardovej, prvej ženy ktorá pracuje v newyorskej polícii napriek tomu, že doktoovou prítomnosťou nie je nadšený seržant Rooswelt...Prvá epizóda si nielen vďaka zaujímavému príbehu ale najmä vďaka dobovej atmosfére a skvelým hercom rovnako ako výbornej kamere získala moju plnú pozornosť. ()

jackalsc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně špatný start, nevím, možná před pár lety by to vypadalo krutě a zajímavě. Tvůrci sází na to, že člověkem zatřese když vidí mrtvolu dítěte a zhrozené obličeje, v dnešní době je divák zvyklý na mnohem horší věci a tento motiv hodně zaspal dobu. Absolutně mě to nebavilo, dám tomu určitě ještě šanci, ale pochybuji, že se něco změní. +Hrozný surround zvuk, připadá mi, že jen chtěli nějakou fajfku, že mají 5.1 zvuk, ačkoli z 99% vše hraje přes stereo a center channel i tam, kde by to nemělo. ()

Reklama

H_K 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál mě překvapil pěknou kamerou, hned na začátku, atmosféra starého New Yorku, a chudinské čtvrti. Díl začíná nalezením mrtvého znetvořeného prostituta, který se oblékal do ženských šatů. Georgio Santorelli, psychiatr Dr. Kreizler dostane echo a požádá ilustrátora Moora o nakreslení mrtvoly kluka, který je na vysokém nově rozestavěném mostě. Kreizler rozjíždí vyšetřování, při kterém mu pomůže jediná žena nově zaměstnaná u policie jako sekretářka. Inspector Roosevelt sám také požádal Kreizlera o nezávislé vyšetřování, protože v policii bují korupce a nemá komu věřit, jako nový šéf sekce. Dakota Fanning jako Sarah je velmi přesvědčivá, jsem moc zvědavá na vývoj její postavy. Evans jako Moore je výrazný, zatím nevíme moc o Dr. Kreizlerovi. Těším se na další díl!! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot televízneho seriálu nemôže začať inak, ako postupným predstavením postáv a samozrejme nájdením mŕtvoly. To musí pôsobiť šokujúco, čiže mŕtvola je znetvorená čo to dá. Spoznávame tri postavy, ktoré budú riešiť vraždu a každá je iná. Najdôležitejším elementom je ale zatiaľ atmosféra dobového New Yorku, najviac evokuje do cca rovnakého času a prostredia zasadené Knick a Penny Dreadful, ale mám dojem, že The Alienist sa ju darí budovať najlepšie. Zatiaľ. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

The Alienist se v žádném případě nedá po úvodním dílu nazvat zklamáním. Famózní herci, ambiciózní originální příběh a skvělá dobová výprava vybízí bez pochyby k dalšímu sledování. Jen jsem z pilotního dílu nebyl tak uhranut, jak jsem očekával, to však nic nemění na tom, že takových krimi sérií s vlastním obličejem a ještě k tomu zasazených do ulic New Yorku roku 1896 vážně moc není. 7/10 Mé kompletní první dojmy zde ()

Galerie (81)

Reklama

Reklama