Reklama

Reklama

Psychiatr

(seriál)
  • USA The Alienist (více)
Trailer 1
USA, (2018–2020), 14 h 28 min (Minutáž: 42–56 min)

Předloha:

Caleb Carr (kniha)

Hrají:

Daniel Brühl, Luke Evans, Dakota Fanning, David Wilmot, Eugenia Caruso, Ted Levine, Matt Lintz, Douglas Smith, Dan Bradford, Clare Calbraith, Brian Geraghty (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

New York, 1896: policejní komisař Theodore Roosevelt si k sobě povolá psychologa Laszlo Kreizlera, aby mu pomohl chytit zabijáka, který vyhledává chlapce bez domova. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (104)

haluska11 

všechny recenze uživatele

//1. série//  Tenhle gulášek Peaky Blinders Sherlocka má určitě co nabídnout. Přinejmenším mrazivou dobovou jízdu podsvětím, tabuizované téma dětské prostituce, tak akorát povědomé skvělé herce, mysteriózní sériové vraždy... Osobně ale oldschool kriminální temnůstky moc nevyhledávám. Proto: subjektivně průměr, objektivně lehce nad. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Choromyslaři:). Místy to sice bylo maximálně odporné, ale ta svérázná "partička" - jak jen to říct - vyšetřovatelů - byla vlastně strašně zajímavá až občerstvující. Osobně mě potěšila přítomnost hlavně Luka Evanse (kterému jsem už dávno i odpustila, že ho ženský zrovna moc nezajímají - i když mě samozřejmě v této souvislosti nemohlo škodolibě nenapadnout, jestli po účasti v něčem tak skličujícím nepřejde zase raději na druhý břeh; asi ne:)). Hodně kritiky se sneslo k závěru, mně ale připadal logický. ()

Reklama

Deyw 

všechny recenze uživatele

doprdele tak skvelej serial..naprosta bomba..chcal sem blahem jak tenkrat u true detective..naprosto bozi atmosfera,hudba,prostredi,vrazdy..vsechno slape jako krava a stupnuje to az do finale - bohuzel to je nejslabsi cast serialu, gradace jak krava a clovek ceka neco kulervouciho ale nedocka se..ten konec je takovej slabsi vystrik do prazdna..serial naprosto paradne graduje a kdyz ma prijit ten spravnej orgasmus tak se ho nedocka..jinak fakt luxus..herci bruhl zivotni role,luke taky byl skvelej..ty dva magori vpohode, ta hnusna sekretarka taky (mela tvaricky jak kolacky) vsichni byly fajn..skoda konce, kterej neni spatnej ale cekal sem neco vic..je to na silny 4* ale za tu radost co mi serial udelal davam plnou palbu! ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitní seriál, mám rád dobové detektivky/ kriminálky, atmosféra New Yorku devatenáctého století byla skvělá, v bezútěšnosti chudých čtvrtí jsem se přímo bahnil (a že bylo v čem). Potěšily mě vynikající herecké výkony ústřední trojice, překvapilo mě, že (z mého pohledu) Luke Evans poněkud zastínil Daniela Brühla, možná to bylo tím, že měla postava Johna Moorea více vrstev a jevila se mi tak zajímavější. Mrzelo mě, že se tvůrci ani tentokrát nevyhnuli současným trendům, s některými záležitostmi bych se v New Yorku v roce 1896 opravdu určitě nesetkal. Myslím, že bych je nenašel ani v New Yorku v roce 1956 a i později by to byl velký problém. Škoda, seriál tak u mě zbytečně tratil na hodnocení. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších mysteriózních seriálů o sériovém vrahovi, co jsem kdy viděla. Napínavé, správné hnusné, nepříjemné (motiv dětských prostitutů). Perfektní herecké výkony v čele s přesným Brühlem a ještě o kousek lepším Evansem. Jen Dakota Fanning vypadá v mých očích pořád na 12 let, a když kouřila cigaretu, říkala jsem si "to dítě přece ještě nesmí kouřit!". Takže chválím všechno kromě SPOILER trochu odfláklého vrahouna, o jehož motivu jsme se nedozvěděli skoro nic. KONEC SPOILERU. Příznivci ponurosti, detektivní zápletky, hnusných mordů a dobové zaplivané atmosféry - tady nešlápnete vedle. ()

Galerie (684)

Zajímavosti (4)

  • Sériový vrah v seriálu je založen na známém sériovém vrahovi Albertu Fishovi, známém také jako „Šedý muž“ – proto odkaz na stříbrný úsměv. Unesl, zavraždil a jedl desetiletou Grace Buddovou, a pak poslal dopis rodičům, který podrobně popisoval, jak ji jedl, ale nezneužil. Totéž se děje v této sérii. (em.redrum)
  • Natáčení probíhalo v Budapešti a ve studiích Korda v Etyeku. (SONY_)

Reklama

Reklama