Reklama

Reklama

Arytmie

  • Rusko Aritmija (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Oleg je nadaný mladý lékař, který pracuje u záchranky a po náročné službě si rád přihne. Jeho žena Káťa je zdravotní sestra v nemocnici na pohotovosti. Olega miluje, ale už má po krk toho, že se o pacienty zajímá víc než o ni. Jednoho dne mu proto oznámí, že se s ním hodlá rozvést. Novým nadřízeným na Olegově oddělení se stane nevlídný manažer, který zde zavádí přísná pravidla. Oleg na ně však nedbá – jeho posláním je přece zachraňovat životy. Díky tomu se dostane do konfliktu s novým šéfem. Musí tak současně čelit krizi v práci i v osobním životě. Oleg s Káťou, zmítáni mezi svými pacienty, alkoholem a vyvíjejícím se systémem zdravotní péče, jsou nuceni najít spojující sílu, která je udrží pohromadě. (Cinemax)

(více)

Recenze (31)

POMO 

všechny recenze uživatele

Starosťami nabitá každodennosť mladého lekára, ktorý cez deň jazdí sanitkou a zachraňuje ludí, a večer svoj vzťah - väčšinou pa ruski s vodkou v ruke. Emócie a chémia vzťahu vykreslené dobre, zložitosť povolania kvôli byrokratickým vplyvom taktiež. Humorné iba v náznakoch, bezvýchodiskovo neveselé za to v plnej palbe. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

52. KVIFF - Hodně slušné zpodobnění ruského, lidského, čirého zoufalství uprostřed panelákova v jednom nejmenovaném ruském městě. Oleg pracuje jako lékař u rychlý. Káťa je lékařka v nemocnici. Oba dělají pro lidi a oba jsou z lidí naprosto vyčerpaní. Káťa by chtěla slušnější život, jenže Oleg chlastá jak nedořezanej. První scénou mě přesvědčil, že svojí láskou k chlastu by během dvou hodin v celé Mladé Boleslavi vypil všechny flašky vodky ve všech hospodách, nonstopech, restauracích a barech, které naše město nabízí. Na druhou stranu jsem mu to strašně záviděl, protože on byl schopnej vypít litry vodky a ráno odejít zachraňovat lidi, jak kdyby se nechumelilo. To já si v týdnu dám sedm piv a ráno se peru s peřinou, aby mě vyhrabala do práce. Arytmie nicméně nebyla jenom o tamní ruské dušičce, ona také byla poměrně dost vtipná. Narážela na ochlastu Olega, což nebylo úplně k smíchu, ale nevybíravě si utahovala i z lidí hypochondrů, což už legrace byla...velká. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Oleg sa s chlastom neserie. Keď je u svokra na oslave narodenín, nalieva sa v raketovom slede všetkým, čo je po ruke. Ledva stíha zajedať. Na druhej strane, absolvovať oslavu s takou zbierkou márnomyseľných postavenia a kariér chtivých kreatúr, stavajúcich sa navyše do role morálnych arbitrov, asi človeku nič iné neostáva. Len spráskanie do bezvedomia. Oleg je ináč lekár. Jazdí sanitkou, je lekár prvého kontaktu. Náročnú prácu noc čo noc zapíja. Jeho žene Káti sa to začína zajedať. Pritom by mohla byť hrdá. Pretože toľko vypiť a potom makať ako fretka v náročnom povolaní, pri styku s ľuďmi - to si vyžaduje celého človeka. No Káťa predsa len gúlinček toho človiečika chce aj pre seba, a cíti to tak, že nemá. Že sa odcudzili. Nevera v tom nie je. Možno čosi horšie - ochladnutie. Hoci čosi tam ešte hádam tlie. Podarená vzťahovka. Ukazuje pozadie vzťahu a voľný čas hlavnej dvojice. Len neviem, čím sa pekná Katuška zaoberala, okrem práce a nespokojnosti vo vzťahu. Možno ozaj už ničím. Veď to niekedy pekným ženám stačí. Len byť. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hezká slovní metafora. Kdyby měl někdo spočítat, kolik takových vztahových a pracovních arytmií člověk během svého života protrpí, asi by to tam ten chudák počítal navěky. Aneb další z oblíbené řady "film blbec", které zákonitě spravují náladu všem potenciálním divákům, kteří jsou v podobných sračkách jen po kotníky anebo si myslí že jsou, a rádi vyčítavě střízliví u těžkotonážních dramat. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ďalší ruský nezávislý snímok, ktorý ma príjemne prekvapil. Vzťahovka trochu inak, ako sme zvyknutí pri komerčných záležitostiach - nový pohľad, ktorý navyše aj reálne zohľadnil celú situáciu okolo tých dvoch. A je príjemné vedieť, že aj napriek všetkým tým problémom, láska ma akýsi pud sebazáchovy pretrvať. Čo sa týka atmosféry, tak slušné civilné vyznenie, ako by som sa medzi postavami prechádzal. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Spíše jen povrchní vztahová studie, v níž více než partnerské problémy ústředního páru zaujmou každodenní strasti doktorů, potýkajících se s hypochondry, komplikovanými akutními případy, nerealistickými požadavky nového vedení i s hystericky překroucenými stížnostmi nespokojených "klientů". Žádné velké emoce nebo zvraty, děj nicméně ubíhá plynule a ve slušném tempu, téma je to zajímavé a dotýká se mnoha pozoruhodných otázek, témat a motivů, z nichž je ovšem v závěru uzavřeno jen pár. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Toto je tak obyčajné, až je to úplne skutočné .. čo sa týka práce, ale aj vzťahu. Skrátka obyčajný život. Herecky mi to prišlo miestami strojené, hlavne na začiatku filmu. 3,5* ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to jak emocionálně siné tak konceptuálně jednoduché. Arytmie je krásně řemeslně zpracovaná se silnýma vzrušujícíma scénama. Film vypadá jako křoví, v kterém se popíjí vodka. Ruské problémy vypadají jako univerzálně světové problémy se vztahy a co drží lidi pospolu. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

I v zoufalém Rusku se musí žít. 1) Občas mluvím s Rusy, kteří emigrovali nebo chtějí emigrovat. Film jasně ukazuje, proč to chtějí. Všechno je na pohled v pořádku, nestřílí se, kriminalita není extrémně vysoká, je co jíst (a pít), ale celé to dusivé prostředí primitivismu a bezvýchodnost jakéhokoli odporu deprimuje všechny, kteří jsou si věci vědomi._____ 2) 45letý režisér a spoluscénárista Boris Chlebnikov a 35letá scenáristka Natalija Měščaninovová zprostředkovali pohled na skutečnou, syrovou, nijak nepřikrášlenou post-sovětskou skutečnost._____ 4) Po čtyři měsíce trvajícím castingu na hlavní mužskou roli nakonec režisér povolal svého "dvorního" herce, 40letého Alexandra Jacenka (toto je jejich pátý společný počin). Výborná volba, musím říci. 5) Film byl natočen v Jaroslavli. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Kdyby se stopáž zkrátila o půl hodinky a Chlebnikov divákovi předával pouze střípky z chodu ruské záchranky, mohla to být větší pecka. Vztah dvou ústředních hrdinů - lékařů - mě spíše rušil, motivace a chování Káti mi během celého snímku nebylo příliš jasné (tak chtěla se s ním rozvést, nebo nechtěla?). Olegův přístup k hypochondrickým pacientům i k byrokratickým nařízením byl ale velmi sympatický. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Oleg se s Káťou seznámil už během studií, na škole, ne ? .. Předpokládám, že zdravotní sestry dokonce ani v Rusku nechodí do stejné školy s budoucími lékaři (na stejnou fakultu) ... Tak jaký Káťa je zdravotní sestra ?!? ()

zette 

všechny recenze uživatele

Velmi dobry, civilne pojaty film. S chuti jsem sledoval profesni i vztahove peripetie mladeho lekare u zachranky. Dobra rezie je i herecke vykony. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Když už něco přijde z Ruska, tak to stojí za to. Čeští scénáristé by se mohli inspirovat, jelikož je vidět, že stačí vzít naprosto obyčejný příběh ze života a najednou máte zápletku, která svou realističností překonává nějaký smyšlený pelmel. A hlavní poslání filmu - byrokracie jako v Česku a vodka v pozici národního špiritu. 77 % ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Soukromej příběh jednoho lékařského páru v Rusku, film ale chytře kalkuluje s tím, že bude blízkej hodně lidem, páč s felčarama má nějakou zkušenost každej. Vidíme, jak maj soukromej život v troskách a v práci průsery. Ty má teda jen ten nesympatickej doktor, takže to řeší chlastem a hádkama, jak jsou rusáci zvyklí. Chybělo tomu větší tempo, ale trapně dodávám, že i přes tu arytmii v názvu má film dobrý srdce. Průměr za tři pecky, čtvrtou by si zasloužila jen Káťa. ()

Daddko 

všechny recenze uživatele

Ruský film temer vždy prekvapí. Ubehaný a profesne náročný život dvoch mladých ľudí, podnájom, ľubva i vodečka. Prečo toľko chlastajú a navyše doktor? Národný šport ? Akú má ten národ životnú úroveň? Na jednej strane paneláky a biedne byty pacientov, na druhej strane dobré sanitky, nemocnice a plné ulice áut strednej a vyššej triedy. Za Čiernou/Tisou som bol viac krát (bez jazykovej bariéry), ale kto tam dlhšie nežije asi nemôže pochopiť systém, mentalitu a životný štýl. Aspoň ja nie. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

připadlo mi že ten pomlácený v sanitce v posledních záběrech byl ten jejich šéf.To byl ale vůl! Jinak si docela umím představit že to takhle chodí ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

To, co jakž takž ukázal český seriál Sanitka ve své první řadě (s přihlédnutím k polehčujícím okolnostem v podobě cenzury a autocenzury 80. let) a o co se marně snažil v řadě druhé, přináší ve zhuštěném a už od kvalitního scénáře pečlivě připraveném dramatu tento ruský film. Nebýt nevěrohodně idylického závěru, dalo by se uvažovat i o pěti hvězdičkách. ()

Chilly00 

všechny recenze uživatele

Taková lepší Ordinace v růžové zahradě. Hlavní linka sledující nefunkční vztah mladých manželů je protkána příhodami z jejich lékařské praxe. Jakkoliv mám vztahové filmy ráda, tenhle byl vyloženě otravný a proč spolu ti dva byli/nebyli mi v závěru filmu bylo už úplně jedno. ()

pekl 

všechny recenze uživatele

Po prvním soutěžním filmu KVIFF 2017 Chlapi nepláčou bylo tohle jako jít z ráje do pekla. Infantilní, jiné přídavné jméno mě nenapadá. Nesympatický hlavní hrdina, který své ženě asi v půlce filmu správně říká, že vůbec nechápe, proč s ním ještě chce zůstávat. Hlavní hrdinka, která se od začátku filmu chce rozvádět a nakonec už nechce. Do toho troška ruské neutěšené reality a máme tu největší ostudu letošního ročníku... ()

Související novinky

52. MFF Karlovy Vary

52. MFF Karlovy Vary

08.07.2017

52. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech před chvílí vyhlásil vítěze cen. A tak nezbývá než se ohlédnout za již proběhnutým festivalem, který navštívilo přes 13 a půl tisíce… (více)

Reklama

Reklama