Reklama

Reklama

Cukrář

  • Izrael האופה מברלין (více)
Trailer 4

VOD (1)

Obsahy(1)

Služební cesty mohou přinést mnohá překvapení a není výjimkou, pokud mezi ně patří setkání, jež přeroste v milenecký vztah. Poměr Thomase, cukráře žijícího v Berlíně, a Orana, ženatého muže původem z Izraele, však po několika měsících utne tragická událost. Oran umírá při dopravní nehodě a Thomas nevidí jiné východisko, než vyhledat vdovu, jež teď sama vychovává Oranova syna. Přes počáteční nedůvěru, pramenící z Thomasovy německé národnosti, dává truchlící Anat mlčenlivému mladému muži práci ve své kavárně, netuší však, že nevyslovený smutek, který je spojuje, se váže k jednomu a tomu samému muži. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (77)

Flavors 

všechny recenze uživatele

První dojem z Thomase jsem neměla vlastně žádný. Ale některé scény např. s maminkou Orana, kdy aniž by cokoliv řekl, jsem vyčetla z téměř nepohnutého obličeje úplně všechno, mě dostaly. Ten člověk snad zapojil do svého výrazu i řasy! No a klasicky hudba - na tu já hodně dám, umocnila mé emoce, dát méně jak 5* nelze. ()

horovska 

všechny recenze uživatele

Tichý příběh, minimum slov na omezeném prostoru s minimálním rozpočtem. Minimalistické, úsporné, komorní. Opravdový život opravdové vztahy hetero a homosexuálních mužů braných s odstupem a bez moralizování. Krásná kamera, zvláštní role jídla v celém příběhu má jemný erotický náboj. Civilní a neskutečné fungující projev obou hlavních herců. Jen si tak nahlas přemýšlím, čím mne ten film dostal a jak vidím, není toho vůbec málo. Bravo! ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Veľmi fajn pocitovka. Nič veľké sa v príbehu neodohráva, no baví vás sledovať. Tim Kalkhof si vás prejavmi, dobrosrdečnosťou a skromným herectvom ihneď získa. Film chce akoby povedať, že citové putá k osobe sú viac ako sexuálna orientácia. Je to odvážne i zaujímavé zároveň, no akosi v závere nám to až tak režisér nepotvrdil, resp. nie som sám, ktorý by si želal skorší koniec filmu. Zasadenie príbehov do Berlína a Jeruzalema bol skvelý nápad. Scény s neodolateľnými zákuskami sú svojské a veľmi dobre dotvárajú atmosféru. V poslednej tretine sa film vracia do minulosti a retrospektívne nám chce niečo ukázať čo i priemerný divák s popcornom tuší, teda istá polopatickosť snímke škodí. Každopádne má Graizer za sebou fajn debut. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Němec dělá poskoka v Jeruzalémě, v židovské košer-kavárně. To se musí Hitler v hrobě obracet! Tohle je jen můj pokus o nekorektní humor, protože film je úplně o něčem jiném (ikdyž ta averze Židů vůči Němcům, stejně jako naše vůči Rusům zůstane navždy). Jednoduchý, srozumitelný a hlavně lidský je tento komorní snímek a je to pro vnímavého diváka balzám na duši. Zaspoileruji. Muž a žena miluje jednoho muže a muž a muž miluje, v jiném čase jednu ženu! Celkem se dohromady milují tři osoby navzájem, jen o tom neví. Takto jednoduché a zároveň složité to je! I takové příběhy může přinést náš pestrý život. K tomu všemu si ještě nastartujte chuťové buňky (ti kteří máte rádi sladké!), abyste je pak naprázdno mohli použít! ()

Jolee 

všechny recenze uživatele

Desetiminutová standing ovation tvůrcům filmu byla na místě. Introvertní snímek o introvertech, který překypuje emocemi, jež jsou ale drženy celou dobu pod povrchem. Nádherně netradiční a komorní příběh o lásce, kde se místy prolínají i dozvuky bolestivé německo-židovské otázky. Skvělá intimní kamera. PS: Nechoďte na tenhle film, pokud máte hlad. Je to sebemrskačství. ()

Dave Lister 

všechny recenze uživatele

Během své služebníí cesty se Oran žijící v Jeruzalémě seznamuje v jedné berlínské kavárně s mladým cukrářem Thomasem. Z nečekaného přátelství se mezi dvěma muži rozvine vztah, více než přátelský. Jejich chvíle však přeruší tragická nehoda, při které Oran umírá. Zdrcený Thomas se vydá na cestu do Jeruzaléma, aby vyhledal mladou vdovu Anat, které se však nesvěří s tímto tajemstvím. Tichý a skromný cukrář začne pomáhat Anat v její kavárně, kdy se se přes prvotní nedůvěru, z důvodu národnostních rozdílů začne Thomas s Anat sbližovat. Krásný, citlivý a lidský příběh z netradičního prostředí, má velmi podmanivou atmosféru. Poselství filmu je jednoznačné. Nikdo by neměl být sám a každý z nás potřebuje blízkého člověka, se kterým by mohl sdílet jak bolest, tak i lásku. ()

mysakus 

všechny recenze uživatele

Krásné melodrama u kterého není důvod se nudit. Neznámí herci umí okouzlit a vtáhnout diváka do příběhu. Kamera, střih a soundtrack nemají chybu. Zmiňovaný standing a nekonečný potlesk je na místě. Film mě inspiroval, že jsem se večer pustil do pečení štrůdlu. :-) ()

zolo 

všechny recenze uživatele

Není tomu co vytknout. Příběh nikoho nekopíruje, je uvěřitelný, skoky v ději jsou neobvyklé, ale ne na úkor pochopení příběhu. Pochvala pro casting, který se nezaměřil primárně na fyzickou podbízivost, ale upřednostnil herecké schopnosti. Jsem rád, že v hodně německých filmech nechávají tvůrci kýčovité cingrlátka pro druho a třetiřadé produkce. Výsledkem je uvěřitelnost každého pohledu hlavního hrdiny. Podkres klavírem je příjemný, nenásilný a vkusně doplňuje děj. Zpracování má standardní německou kvalitu, takže... pro mě po dlouhé době kvalitní filmový zážitek. ()

hazdrova 

všechny recenze uživatele

Celý film má extrémne erotický podtón. Hlavný herec Thomas má neustále pritupelý výraz, ktorý ma dosť odrádzal veriť, že nie je pedofil. Čakala som omnoho viac napätia a drámy. Aspoň pri hlavných scénach, kde sa zistí, kto to vlastne je - tie podľa mňa zostali také nepovšimnuté - možno to však bol zámer. Určite to nie je na viac pozretí. 3* ()

Belsazar 

všechny recenze uživatele

Příběh o lásce, pokrytectví a certifikátech. Film s naprosto úžasnými scénami s dortíky a jinými laskominkami (a to na sladké příliš nejsem). Pro mě blízký příbuzný filmu Wadjda. Zasáhl mě přinejmenším stejně. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Celkově poněkud nevěrohodný příběh, ovšem skvěle filmařsky uchopený a zpracovaný. Pomalá atmosféra mě dokázala vtáhnout a udržet v nenápadném trvalém napětí, jak se vše bude dále odvíjet. Režisér a scénárista v jedné osobě si vzal poměrně velké sousto a rozvinul řadu psychologických rovin, všechny ovšem náležitě jemně a zároveň civilně vykreslené, takže nepřekročily hranu citového kýče, na níž se občas ale pohybovaly. Ovšem i to patří k životu a působí to rozhodně opravdověji než módní postmoderní kulturní cynismus. Vynikající minimalistická hudba dokonale souzní s atmosférou filmu a podtrhuje jeho jistou meditativnost. Nebýt vtíravého podezření na až přílišnou vykonstruovanost příběhu, dal bych i za plný počet. ()

Shikunek 

všechny recenze uživatele

Nádherný snímek, který nijak nestrhne ani nemá dramatický twist, ale celou dobu sem neměl pocit nudy a kdyby měl film o hodinu více, vůbec by mi to nevadilo. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Dějově se film točí kolem osudových setkání a nevyhnutelných událostí. Střízlivost scénáře ale udržuje diváka v neustálém očekávání. Pouze mi trochu vadila předvídatelnost dějového zvratu, šlo pouze o to kdy. Ale celkově výborný film, především díky skvělému výkonu S. Adlerové a T. Kalkhofa. Těším se už na druhý ročník Festivalu izraelských filmů ()

aDDix 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se bal oslavneho gaypride filmu a byl jsem velmi prijemne prekvapen - 4,5*. Akorat vykradeny Yann Tiersen trochu zamrzel ... ()

susanella 

všechny recenze uživatele

Jemné drama za semknutými ústy hlavní hrdinky, "já nejsem pobožná", ale židovství čpí každým koutem. Budu prodávat koláče, nebo budu kosher chudá ?! ovšem láska proniká všemi póry, včetně skříňky v plaveckém klubu, máme rodiny a taky máme nature/přirozenost…osamělost v přímém přenosu. Babička. ()

darkphoenix 

všechny recenze uživatele

Bál som sa. A dostal som do držky. Avšak v tom najlepšom. Film sa nikdy nedostáva do prvoplánového emocionálneho vydierania, naopak necháva vzduch čistý a pomalé oťukávanie hlavných postáv vrství v elegantných kompozíciách a silnom herectve. Jediné čo by som dokázal vytknúť bol nezvládnutý záver (sekol by som to dobrých päť scén pred ním). Tu, že ide o režijný debut? Skvelý zážitok, kde som ani na chvíľu nezapochyboval o motiváciách hlavných hrdinov. Sarah Adler je úžasná! ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Chybělo mi tam více motivace pro jednání postav a Tim Kalkhof mi úplně nesedl, ale je to zajímavý příběh a nahlédnutí do pro mně celkem neprobádaného světa. 65% ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Jeden by si hned dal koláček při zhlédnutí filmu.Slušné napětí ve statický kameře,kdy jsem jenom čekal,kdy na to ty dva skočí.Sice jsem musel dlouho čekat,ale dočkal jsem se.Příběh má něco tam vzadu a anál to není.Homosexuální to zrovna moc nebylo,ale od začátku to dost nasvědčovalo.Je to prostě příběh jedný ženy,který zemřel manžel a cukráře Thomase v podání Kalkhofa,který mě dost bavil,protože v jeho tváři jsem pořád něvěděl co vůbec prožívá.Malinko nástřel Německo vs Izrael,ale né tak do hloubky,aby to bylo jasně jude.Velmi příjemný film s nádechem pečící trouby.85% ()

Reklama

Reklama