Reklama

Reklama

Nenasytná Tiffany

  • angličtina The Greedy Tiffany
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Pepa (Leoš Noha) tráví většinu času vysedáváním po hospodách. Aby si vydělal na skromné živobytí, vykrádá chaty a ukradené předměty prodává v zastavárně. Při jednom ze svých lupičských výpadů je málem chycen při činu a během následného útěku náhodou objeví starou videokameru. Ta skrývá záznam, který odhaluje cestu k netušenému pokladu. Pepa je ohromen a okamžitě po něm zatouží. Brzy však pochopí, že aby ho získal celý, nebude muset podstoupit jen dlouhé hodiny kopání. Cena bude mnohonásobně vyšší... (A-Company CZ)

(více)

Recenze (195)

Disease 

všechny recenze uživatele

Tiffany ještě nevečeřela :-) Veselá taškařice ze Světa Neúspěšných s horrorovým nádechem. Výborný Leoš Noha! ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Po rozporuplném traileru a naopak dle mého názoru povedeném plakátu jsem si nebyl jistý, do čeho jdu. Nejistota neskončila ani s domácím videem na začátku filmu. Tato část naštěstí netrvá dlouho, brzy se objeví Leoš Noha, s jehož prvními slovy mě napadá, že by tohle mohlo fungovat a ono to opravdu funguje! Leoš Noha je pro tuhle roli snad ten nejvhodnější a zvládá jí s uvolněným přehledem. Andy Fehu napsal příběh hospodského povaleče, co se snaží snadno a hlavně s co nejmenší námahou přijít k penězům. Obsadil do něj amatéry od "krmelce", (jak se u nás říká jednomu podobnému stánku) kteří si odehráli to své, nebo spíš sami sebe. Andy Fehu potom celý tento ze začátku možná risk dobře zrežíroval a já se stejně dobře bavil. Hvězdičku navíc za povedené finále, Jezeří, vzpomínky na Adélu a pana Švankmajera. 75% ()

Chřástal 

všechny recenze uživatele

Kdo hledá, najde… Název jak z pornofilmu a vágus na plakátu, ale jak se ukázalo, není to oxymoron. Horor to taky moc není, ale jako černá komedie / podobenství je to dost výživné – a překvapivě dobře zahrané (scéna Pepova zpěvu je boží). Škoda jen ne úplně dokonale zvládnutého závěru. Blíž než k lesním hororům to má k Erbenovi a lidovým pověstem, ve kterých se krutě trestá hamižnost a zaslepenost vidinou peněz, což se tu nenásilně prostupuje s aktuálním problémem lidí na dně společenského žebříčku. A to, že se varovný příběh o následcích rejpání v zemi odehrává v Horním Jiřetíně, bude těžko náhoda… Paralela o vábení zrádných děr je už jen třešničkou na dortu. ()

qxkamo 

všechny recenze uživatele

Tak jednoduchy sci-fi hororik ceskeho razenia a pritom celkom chutna "podivana". Jednoduchy pribeh, jednoducha kamera, jednoduchi herci, jednoduche dialogy, napriek tomu to jednoducho film dal u mna na 3* a som celkom prekvapeny aj z celkoveho hodnotenia. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Abych tu nechodil kolem kaše, tak dávám plný kotel. V rámci žánru pecka a navíc, jako debut a s omezenými prostředky. To by žádný amík nedal líp. Až bude Andy Fehu slavný, možná dá remake ;-) ()

LuccinyFilmy 

všechny recenze uživatele

"A co ti žere nohu, Xaviere?" Opravdu nečekané překvapení. Zasazeno do aktuální české kotliny a v jednoduché zápletce hororové povídky jako od Švandrlíka navíc skvěle vystihuje českou povahu. ()

PhillM. 

všechny recenze uživatele

ne/Chutná jednohubka, kompaktní a zábavná. Zdá se mi, že klíč k úspěchu zde tkví v tom, že tvůrci nepřeceňují své síly (což se českým filmům bohužel zhusta děje), vědí, co chtějí a jdou za tím nejkratší cestou. Od téhle blbůstky pro dva a půl herce (omluvte slovní hříčku) jsem čekal spíš méně než více a příjemně překvapila. Svědčí jí krátká stopáž a přímočarý scénář. ()

Ceda 

všechny recenze uživatele

Takový sympatický nízkonákladový Andyho první nezávislý film. Líbí se mi, jak si dělá legraci z našich českých zažitých vlastností a dvourumových a pivních zvyků. Mám i pocit, že v některých místech to mělo hlubší význam, jako třeba pár nahrávek na chamtivost a nějaký ten trest za ni, nicméně sedlo by mi, kdybych o tomhle neměl jenom pocit, ale trošku větší jistotu a přesvědčivost, se kterou bych to tady mohl rozebírat... ()

no2 

všechny recenze uživatele

8/10 - Po mém nadšení ze Shoky & Morthy: Poslední velká akce jsem byl zvědavý na celovečerní debut tohoto nadějného českého režiséra. Nenasytná Tiffany je sice fantasy horor, ale rozhodně nečekejte takovou atmosféru, na jakou jsme zvyklí u filmů tohoto žánru anglo-americké produkce. Začátek je natočený ve stylu found footage, vše se ale změní ve chvíli, kdy nastupuje "na scénu" vykradač chat Leoš Noha. Od té chvíle převažuje spíše "drsně" komediální líčení trampot tohoto svérázného zlodějíčka a ostatních asociálních postaviček, kterými se to ve filmu jen hemží (ačkoliv i toho "hororu" si nakonec užijeme hlavně v závěrečných minutách). Zatímco šest let mladší film Shoky & Morthy: Poslední velká akce táhne ústřední dvojice za pomoci třetí postavy (Magnusek), tak Nenasytná Tiffany stojí především na skvělém Nohovi, který svoji roli primitivního plebsoidního vagabunda ztvárnil téměř dokonale. Pokud byli pro vás Shoky s Morthym a jejich dobrodružství úletem, skoro nevím, jak nazvat tohle. Každopádně pokud chcete vidět pořádnou českou magořinu, neváhejte. :-) ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Náhodou je to paráda film, perfektne stvárnená sonda do spoločensky nízkych vrstiev...Noha uveriteľný " looser " príbeh ako z knihy Kinga ...premyslené, pomerne vkusne a vierohodne natočené..bavil som sa..malo to niečo čo chýba oveľa drahšej produkcii....malo to zábavný prvok...smelým právom dávam 80 % ! ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Pivo,grog a 2 rumy.To sem si dal mnohokráte a žádný mince sem nenašel.Spíš ztratil.Zaměstnat bdéčka na dobu určitou,jinak to propíjou! ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec jsem od toho čekal asi víc, než mi mohl snímek nabídnout, ale v zásadě je to sympatický počin s nevtíravým humorem a neotřelým prostředím lidí na okraji společnosti, který má dokonce i celkem silný metaforický přesah. Za ty prachy to snad ani nemohlo dopadnout lépe, ačkoliv trochu pochmurnější a hororovější atmosféra by tomu slušela, ta jediná noční scéna byla super. Není to kdoví co a jednou nejspíš stačilo, ale jinak je to docela fajn blbinka, která za to shlédnutí rozhodně stojí. A Leoš Noha je somrák k pohledání a naprosto geniální hlavní hrdina :D ()

Eluin 

všechny recenze uživatele

V zásadě dost dobrý film (uvažoval jsem o 4 hvězdách), který - byť spíše připomíná zfilmovanou povídku - dokáže navodit slušnou atmosféru, která je podepřena o autentické herecké výkony. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Přímočarý, sebevědomý horor z Čech, který není found-footage a nemusíte se u něho cítit trapně. Délka na materiál tak akorát – úplně klidně si to dovedu představit jako povídku od Barkera. Má to trochu nahoty, trochu explicitního násilí a trochu humoru, ale především to má znepokojivou atmosféru a hlavně scény s bouřkou v první polovině dovedou být regulérně strašidelné. Fungují tu lokace, motivace postav i stupňující se zápletka – zkrátka naprostá spokojenost a doufám, že Fehu brzy do žánru zase zabrousí. Lepší než mnoho mnohem dražších zahraničních produkcí. Takovéhle filmy tady potřebujeme. ()

Související novinky

Polednice vchází do dveří

Polednice vchází do dveří

10.08.2015

V červenci řadu lidí potěšil český horor Nenasytná Tiffany a už tu máme další nadějnou domácí žánrovku. Tentokrát nás vyděsí Polednice, film debutujícího režiséra Jiřího Sádka, který se inspiroval… (více)

Reklama

Reklama