Reklama

Reklama

13 hodin: Tajní vojáci z Benghází

  • USA 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi (více)
Trailer 2

Jedenácté výročí útoku na newyorská Dvojčata se teroristická bojůvka operující na severu Afriky rozhodla „oslavit" útokem na americkou ambasádu v libyjském Benghází. Její zaměstnanci sice již předem tušili, že se něco chystá, tajné služby však jejich pocit ohrožení relativizovaly. I proto se pracovníci ambasády ocitli tváří v tvář obrovské přesile prakticky bez větší ochrany, kterou by si pobyt v „třaskavém" regionu jinak určitě zasluhoval. Neměli by sebemenší šanci, kdyby v oblasti nepůsobila skupinka „bezpečnostních analytiků", bývalých elitních mariňáků. Ti hodí za hlavu všechny psané i nepsané postupy, především nařízení, aby se do ničeho nevměšovali, a rozhodnou se bránit ambasádu do poslední kapky krve. Časový údaj ve filmu odkazuje k době, po kterou se nerovný boj o ambasádu sváděl. (CinemArt)

(více)

Diskuze

Hawaj

Hawaj (hodnocení, recenze)

Bay je mimo, přesvítil tu noční scénu tak že to vypadalo jak v cirkuse. Pěkné to posral a sebral tak film 50 % napětí.

martinbucek

martinbucek (hodnocení, recenze)

Deryll

skalu nepozna podla mna si mysli, ze bay zacal s transformers....lebo armagedon, guilty pleasure moje, pearl harbour, som videl snad 20x, bad boys su srdcovka a pot a krv je tiez fajn

martinbucek

martinbucek (hodnocení, recenze)

 vizual pekny, akcia dobra.....ALE to naivne chovanie je moc, film som videl minuly rok, ale okrem krasinskeho plnovousu si z neho uz nic nepametam a este vlasne, ze tam hral aj ten druhy typek z office

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

TheDon

No oproti ěm posledním dílům rozhodně. :) Ale třeba první Transformeři byly nářez, i když je fakt, že jsem je viděl ve 20ti. Dneska by mě to asi už tolik nebralo, vidět to poprvé.

zdenoeddie

zdenoeddie (hodnocení, recenze)

Z politickeho hladiska je to odpad. Z filmoveho, celkom dobra akcia za 4*. Vysledok **.

TheDon

TheDon (hodnocení, recenze)

Badmaniak

Tak to máme obráceně. No a já navíc nějak nemusím Afflecka...v podstatě jsem to dokoukal jen kvůli Kátě Andrvórldové :) Ale Benghází není špatnej biják....oproti robotům příjemná změna. To musíš uznat. 

na příspěvěk reagoval Badmaniak

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

TheDon

Zrovna jsi to srovnal. Cituji: "jeho rukopis je tam dost zřejmej, ale mně se moc Pearl Harbor nelíbil a tohle se mi líbilo docela dost".

To nemá se cenu o tom hádat. :) Zkrátka pro mne je furt ten Pearl Harbour něco víc. Je to pece jen Bayovka a to jsem od toho taky očekával a dostal, ale asi mě víc chytlo to, jak natočil právě Pearl Harbour. Víc jsem tím říct nechtěl. :)

na příspěvěk reagoval TheDon

 (hodnocení, recenze)

TheDon

Já myslím, že tohle se s Pearl Harbor nedá ani srovnávat (nemyslím žánrově, ale s kvalitou filmu a děje). Jinak vás v tom oba nechám, chlapci. Já mám jasno!

TheDon

TheDon (hodnocení, recenze)

Badmaniak

Já jsem třeba docela rád, že to Bay v rámci svých možností nijak extra nepřepálil...jasný, jeho rukopis je tam dost zřejmej, ale mně se moc Pearl Harbor nelíbil a tohle se mi líbilo docela dost. Takže to srovnání nějak pořád moc nechápu. 

na příspěvěk reagoval Badmaniak

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

TheDon

A nenapadlo tě, že možná právě proto to srovnávám? Dva válečné filmy, každý jinak natočený, stejný režisér. Myslím si, že srovnání je právě naopak na místě.

na příspěvěk reagoval TheDon

TheDon

TheDon (hodnocení, recenze)

Když srovnáváš filmy od jednoho režíséra,tak by měly být aspon trochu obsahově stejný, nebo aspon žánrově...jak můžeš kurva srovnávat romantickej vál s ostrou middle east akcí? 

na příspěvěk reagoval Badmaniak

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Deryll , TheDon

Očividně to ani jeden z vás nepochopil, ale fajn. :)

Porovnávám to z hlediska toho, že to je film od Baye, což se dá říct je žánr sám o sobě, ne z hlediska válečného filmu.

Ale chápu, že tu každý druhý musí dělat intelektuála a ze mě dělat blba co tomu nerozumí, aniž by pochopil, o čem mluvím.

TheDon

TheDon (hodnocení, recenze)

Badmaniak

Deryll má recht...buď s Black Hawk Down, nebo třeba s Green Zone.....zkus něco nakoukat, než sem plácneš nějakou kravinu...

na příspěvěk reagoval Badmaniak

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

TheDon

Že ne?

Podle tebe bych to měl asi srovnávat s Transformerama ne? :)

Rozhodně to nebudu srovnávat s Vojínem Ryanem, jako to dělají někteří. Jelikož je to úplně jiný styl filmu.

na příspěvěk reagoval TheDon

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Badmaniak

já zas neměl problém je rozeznat, vlastně jen dva, toho Ozeho s tou rukou a chiefa v kanclu, ale to bylo že jsem to tehdy viděl prvně v blbém ripu

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

No nemuselo to být zas tak moc proamerické, jako kdyby každej Libyjec byl pako, ale líbilo se mi to.

Na Pearl Harbor to ale podle mě nemá.

Upřímně jsem měl taky guláš v tom, kdo to vlastně umřel. Dost jsem si ty hrdiny pletl, prakticky jsem od sebe poznal pouze tři a to ten třetí tam byl dvakrát, jak jsem zjistil na konci, když jeden umřel a druhý měl natrženou ruku. :D

na příspěvěk reagoval Ouwen, TheDon

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

typicky Huliman, zase niekomu praje smrt ... a nechces sa drahy Kanal povyhrazat aj kompletnym vyvrazdenim vs. clenov rodiny ?  to ty rad ...........

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Žádná husí kůže, žádný pocit na brečení se nekonal. Ho ho ho. Film jsem viděl v kině s mojí krásnou přítelkyní (modelkou). Tím, že máme na rozdíl od většiny hodně nakoukáno musíme říci, že se jedná o velmi špatný film. Kdyby existovala fabrika s výrobní linkou na akční filmy, tak přesně takové bude vyrábět. Postrádá to duši válečného filmu. Prakticky žádná zapamatovatelná scéna, kterou bych si chtěl někdy znovu přehřát. Chybí jakýkoliv divákův cit k jednotlivým postavám. Člověk se o ně tzv. nebojí! Jsou jim ukradené. Celé je to natočené nepříjemnou, nepřehlednou kamerou. Možná jako pětiminutový trailer na válečnou, počítačovou hru by několik bojových scén uspělo, ale jako slušně natočený válečný film to nemá absolutně žádnou šanci. Přitom námět podle skutečné události zajímavý. Ale nerozumím z jakého důvodu je to tak studeně natočené. Pan režisér by si měl možná někdy pustit o 8 let mladšího Ramba a podívat se, jak se točí moderní akční film. Tohle není moderně natočený válečný film! Nedoporučuji a hodnotím 2* za dvě inteligentní, nápadité scény snímající trajektorii vystřelené miny a úrazu ruky. (zde jasně vidíme u některých uživatelů jakou mají filmovou orientaci a jak málo stačí ke štěstí). Smutné.......

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Ouwen

jeden z najlepsich vojnovych filmov, hoci jediny herec ktoreho som poznal bol Gustav Graves, teda pardon, Toby Stephens som chcel napisat. 

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

asi se zalekl, když mně viděl, jinak by začal brát, urážet a vyhrožovat :) 

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Já jen prostě nechápu, že já s přehledností problém neměl. Vim kdo byl zlej, užil jsem si každej headshot. U revenanta jsem umíral nudou, radši si pustim dokumenty o přírodě, než ve filmu kde má jít o survival čumět 2 hodiny na plazícího se kapra a na hezkej sníh.

 (hodnocení, recenze)

Ouwen

Hm, nemůžu za to, že máš pět hvězd. Já mám třeba Revenanta za pět a ty za dvě. Tak co??? ještě něco mi řekneš??

na příspěvěk reagoval Ouwen

 (hodnocení, recenze)

Mukade

Však píšu, když nepočítám finish. Předpokládám, že se to tak asi stalo ve skutečnosti (u těhle filmů jeden neví.) Ale až když film končil, tak jsem si vzpomněl, že to bylo podle skutečné udalosti. Všechno bylo tak barevné a dokonalé... nefungovalo to na mně jak to bylo zamýšleno. 

Pokud chcete film, který funguje na 1 000% doporučuju... United 93,  režíruje to Paul Greengrass a ještě nikdy se mi u filmu tak nepotily ruce!

Mukade

Mukade (hodnocení, recenze)

šílene navrch mali len do nástupu mínometu... Mali šťastie, keby ten použili skôr a mali viac nábojov tak sú všetci amíci mrrrtvi. Bolo jasné že s niečím podobným arabi prídu takže napätie bolo. 

Deryll

Deryll (hodnocení, recenze)

JiVi

Přesně byl sem znich pěkně zmatenej..na konci ani nevim kdo zahučel a kdo ne.. a to je co říct páč tohle se mi nestává ani u asizkých filmů:D

na příspěvěk reagoval Ouwen

Související novinky

Affleckové a Rudá četa

Affleckové a Rudá četa

31.08.2017

Ben Affleck se po necelé dekády režírování u Warner Bros. vydává ke konkurenci. Jeho nový projekt se jmenuje Red Platoon a natočí ho pro studio Sony, které s ním určitě prahne po oscarových… (více)

Mizerové 3 s novým režisérem?

Mizerové 3 s novým režisérem?

10.06.2015

Michael Bay má plné ruce práce. Momentálně točí akční thriller 13 Hours a do budoucna ho chce urvat hned několik projektů. Nejhlasitěji o něj bojují válečný akčňák Sabotage, sci-fi Time Salvager a… (více)

Reklama

Reklama