Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(24)

Mladý chlapec, který po „korejské expedici“ v roce 1871 skončí v USA, se vrátí do Koreje přímo v historický moment a zamiluje se do aristokratky. (Netflix)

Recenze (24)

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Look je na poli korejských seriálů bezkonkurenční, ze scén bylo ždímáno opravdu dost, postavy jsou nadstandard, nicméně děj kolísal bohužel hodně. Na rozjezd nemůžu kydnout ani trochu hnoje, jenže kousek za polovinou začala stagnace a vyplňování zbytečnostmi, čímž se děj vlekl. Od té doby nevychytali dějové tempo a připadal jsem si jak na horské dráze zrychlení, zpomalení, zrychlení ... navíc celý následující průběh působil, jako kdyby ho neměli dostatečně promyšlený a snažili se ho vymyslet za chodu. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Tolik krásných scén a tolik úžasných hrdinů, kteří pro mě byli spouštěčem tolika slz. Korejská historie je smutná, a i když se jí tenhle seriál úplně nedržel, dokážu si představit, že se podobné příběhy udály. Potřebuji si to ještě nechat rozležet, ale s hodnocením mám jasno. Tvůrci nepodcenili absolutně nic, vše je vypipláno do posledního detailu a každá odehraná scéna i záběr je v podstatě dokonalý. Jedno z nejkvalitnějších korejských děl. 5* ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

“Guns, glory, sad ending.” ■ Seriál stál 27,8 mil. USD a je to na něm vidět. Výborná filmařina. Bez jediné postavy, která by mi vadila. Z filmově neznámého období korejského císařství, ve kterém Japonsko stupňovalo své požadavky. Do jisté míry historická fikce, protože američtí vojáci v tomto čase nebyli v Koreji přítomni, ale nevadí. Mnohé veci odpovídají. ■ Trailer https://m.youtube.com/watch?v=rPJSo4fhtRU ■ Pěkně pracovali s písní Greensleeves https://m.youtube.com/watch?v=A8tH9wKvVdY ■ P.S. Víc herců ve vedlejších rolích jsem znal už z Descendats of the Sun. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Jsem na začátku posledního dílu, a protože tuším, co to se mnou udělá, tak komentář raději napíšu teď. Že bude seriál stát za to, se dalo tušit už jenom z toho, že hlavní roli po devíti letech od ikonické IRIS podepsal Lee Byung-hun. Ovšem, co netušil asi nikdo, je fakt, že tohle bude jeden z nepropracovanějších korejských seriálů vůbec. Tvůrci nezanedbali absolutně nic. Počínaje výběrem herců (excelentní Yoo Yeon-suk dal své roli tolik, že pozornost velké části publika strhl převážně na sebe a já bych nevěřila, že se do podobného charakteru dokáže tak položit), přes výběr lokací, muziku a... a neuvěřitelným smyslem pro detail. Prolínání záběrů, zátiší s dýmkami, nápis v mouce, kde je místo O prstýnek, to všechno jsou věci, které mi braly dech. Obrovskou zásluhu na všem má scénáristka, které jsem po Heirs nemohla přijít na jméno. Dvacet čtyři dílů bez jediného hluchého místa a s tolika emocemi. Akce, romantiku a napětí střídaly chvilky jemného humoru, který obstarávala většinou hlavní mužská trojice, jejíž vzájemná nevraživost proměňující se v pevné přátelství byla prostě uvěřitelná a lidská. Těch věcí tam bylo víc a já bych mohla psát až do příštího roku. A stejně by to ten, kdo neviděl, nepochopil. Tohle se prostě musí vidět. Titulky ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Svojou produkciou, hereckými výkonmi a postavami zdvíha latku pre kórejské seriály a zaslúžil by si medzinárodnú slávu. Seriál je oveľa zaujímavejší než jeho stručný obsah. Je viac o hrdinoch a antihrdinoch, snahách ochrániť domovinu, blízkych, o priateľstve, o pozdvihnutí kórejského ducha než love story (i keď láska poháňa viaceré rozhodnutia). A bavil ma napriek tomu, že nemám rada historické drámy a aj napriek tomu, že epizód je viac než zvyčajne (pri druhom zhliadnutí som si seriál obľúbila ešte viac, užívala som si tie rozhovory a zábery plné podtextu, metafor a nuanse, zatiaľ čo sa dej pomaly posúva). Postavy tak sympatické a komplexné, že by mohli mať vlastný spin-off. Obľúbila som si aj niektoré vedľajšie postavy. Takéto postavy ako v tomto seriáli mám rada - kde vidíme cestu hrdinky a že láska dotvára postavu, kde muži aj ženy sa navzájom o seba starajú, pomáhajú si a bojujú spoločne po svojom. Množstvo brutality a srdcervúcich scén odľahčuje kúsok humoru, a ako si traja muži doberajú jeden druhého boli jedny z mojich obľúbených scén. Podmanivý soundtrack si diváka tiež získa, a obzvlášť táto skladba. ()

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Tak nějak si říkáte, jak bude seriál pokračovat a jak vše dopadne, ale opak je pravdou. Korejci tohle prostě umí, umí překvapit a vybudovat krásné postavy a vztahy mezi nimi. Seriál je dlouhý, takže je na vše dost času, krásně si hraje s motivacemi a odhaluje postavy z více stran. Každá z hlavních postav má své záporné stránky i klady. Dlouho mě něco nebavilo tak jako tohle, kde si pozornost pro sebe strhávají postavy mimo ústřední dvojici. Kdyby tohle natočili v Americe, bude z toho neskutečná sračka, ale v korejském podaní jde o pohlazení na duši. Tady neuvidíte ani kotníček dámy nebo polibek a je to emočně nabité až k prasknutí. Ještě musím zmínit krásnou hudbu a celkově vizuál. Skoro každý druhý záběr by mohl být v rámu a pověšený na zdi. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Po prvom diely som si povedala, že toto dobre skončiť nemôže, ale až tak fatálny koniec? Napriek tomu som na celých 24 dielov pozerala s nemým úžasom. Okamihy absolútneho lyrična striedané s nevýslovnou krutosťou (fyzickou aj psychickou) a beznádejou: Seriál je plný postáv, ktoré by samé osebe vydali na samostatný film či seriál so svojimi osudmi, ktoré sa spočiatku zdali byť tak nesúvisiace a nakoniec boli viac prepletené ako sa dalo čakať. Milostné vzťahy, kde každý miloval niekoho kto nemiloval jeho a napriek tomu boli, alebo možno práve preto tak čisté, možno až príliš. Skvelý seriál. ()

Wiluna 

všechny recenze uživatele

Neobyčajne silná, historická séria, ktorá určite patrí k najdokonalejším a najkompletnejším dielam (herecké obsadenie, scenár, herecké výkony, réžia, kamera, hudba), ktoré Južná Kórea darovala filmovému svetu. Tu je latka nastavená tak vysoko, že sotva nejaký americký seriál by ju niekedy preskočil. Môj veľký rešpekt patrí hlavne výkonu detského predstaviteľa hlavného hrdinu. Jeho úprimný, emotívny prejav bol tak uveriteľný a skutočný, až to desilo. V súvislosti s romantikou si uvedomíte, že na vyjadrenie hlbokej lásky nie sú  potrebné intímne, nahé scény. Niekedy sú zbytočné aj slová. Scenéria vás prenesie do iného sveta s nádhernou kultúrou a tradíciou. Viackrát som plakala, pretože každý malý detail bol jednoducho dokonalý. ()

jarah 

všechny recenze uživatele

Táto dráma bude vo mne ešte dlho rezonovať a každú ďalšiu s ňou budem porovnávať. Charizmatický Lee Byung Hun dal seriálu punc vznešenosti, vrúcnosti, citu a ľudskosti. Uverila som mu každé slovo, gesto a prejav. Lenže tu je každá postava bezchybne vypracovaná a zanecháva hlboký dojem. Či už sú to traja osudoví muži, ktorí žijú pre jednu ženu a namiesto toho, aby o ňu bojovali, bojujú za ňu, ochraňujú ju a pomáhajú jej, dvojica sluhov, ktorí ju vychovali a vložili svoje životy do jej rúk, dvoja lovci otrokov, z ktorých sa stávajú bojovníci za slobodu, originálna postava majiteľky hotela, ktorej vystupovanie si diváka okamžite získa a takto by sa dalo pokračovať. Krásny soundtrack navodzuje sugestívnu atmosféru a prenesie vás tridsiatimi hodinami deja bez jedinej nudnej scény. Dôraz je kladený na detaily, zvukovú stopu, spomalené, prevrátené a prelínajúce sa zábery, akrobatické výkony, bezchybné dialógy so správnou dávkou napätia, humoru, romantiky aj smútku. Tlieskam celej produkcii. ()

Krysap 

všechny recenze uživatele

Krásně dobové (bohužel bez cigaretového dýmu, jak je teď debilním zvykem - ten by teprve udělal pořádnou dobovou atmosféru), krásně zahrané (i od vedlejších postav), výborný dialogy, hodně zajímavý postavy. Kromě pár nudnějších částí nemám co vytknout. Akorát ty poslední dva díly a osudy některých hrdinů byly opravu brutální, což se ovšem dalo čekat. Uf. :-) ()

wege 

všechny recenze uživatele

Jednou za půl roku to zvládnu, teď to bylo v lednu, kdy jsem byl filmy opravdu unavený. Můj šestý korejský seriál, takže víte, že se to povleče, že tam bude opakovaná hudba, že vrchol sblížení je vzájemný dotyk rukou apod. Tentokrát se i přes to historické téma nedostavil pocit a ani potřeba něco si dohledávat z dané doby, protože na první dobrou to působilo celé nereálně. Takže zase někdy v létě dám nějaké doramě šanci a snad budu volit lépe. Co oceňuji je, že některé scény vypadaly jak by to někdo nakreslil, v tom byla ta krása. ()

Soupalka 

všechny recenze uživatele

Je více důvodů proč si přát, aby seriál neskončil... Za mne hlavně ta krásná vyváženost úplně ve všem, kterou by jeden u tématu národního odboje rozhodně nečekal   - romantika, humor, drama, akce, tragédie, vášně i ambice, štěstí i smutek, poetika i drsný krvák, hrdinové i antihrdinové, mix jazyků i kultur atd. V kombinaci s neošizeným budgetem a výpravou, scénářem dotaženým v každém dialogu, výraznou hudbou která nikdy neruší, dobrou  kamerou  a skvělým hereckým obsazením - za mne  jeden z nejlepších seriálů co jsem kdy viděla. Asi si seženu i soundtrack do auta. ()

warha 

všechny recenze uživatele

Trvalo to přes 2 roky než jsem "Sunshina" dokoukal. Naučil jsem se, že má člověk být trpělivý, nepřeskakovat 2/3 seriálu a nedívat se ze zvědavostí na poslední díl. Až tak mě ten konec zklamal, že jsem to pořád odkládal. Krásný příběh, pekelný konec a herecké výkony dělá ze seriálů jeden z nejlepších, který jsem kdy viděl. Pořád mě po letech udivuje to, jak Korejci dokážou vyjádřit lásku nebo emoce i bez nějakých nahot nebo sexuálních scén. ()

Kreptry 

všechny recenze uživatele

Jsem rozhozená a nedokážu najít ta správná slova, takže jen řeknu, že je to velmi dobrý seriál. Stojí za to se na něj podívat! ()

EsterH 

všechny recenze uživatele

Na tento môj prvý kórejský seriál som narazila náhodou a vďaka nemu som kórejskej kinematografii podľahla. V polovici prvého dielu som si rýchlo išla vyhľadať veľa vecí o histórii Kórey – Joseonu. Nádherné postavy, krásna krajina. Páčilo sa mi, ako sa z troch rozdielnych mužov postupne stali priatelia. Pekná hudba, kamera zameraná na detaily. Keďže to bol môj prvý kórejský seriál „sad ending“ bol pre mňa trocha šok a príbehy jednotlivých postáv mi zostali v mysli ešte veľmi dlho. Tento smútok vie vyliečiť len ďalší pekný seriál… ()

Bury 

všechny recenze uživatele

Na mě je seriál hrozně rozvleklý. Přišlo mi, že dlouho trvalo, než se seriál dostal do tempa. Ale pokud jste milovníci dlouho trvajících zpomalených scén, kdy na sebe dva zamilovaní koukají jak do na nedělní kachnu s knedlíkem, tak si přijdete na své. Od konce jsem čekal ledacos, ale že to dopadne až takhle, jsem úplně nečekal... 😅😅 ()

Reklama

Reklama