Reklama

Reklama

Recenze (9)

Radek99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc mne tahle verze vesmírných Zoufalých manželek klonovaná obráceným Avatarem popravdě nebavila, strašně z toho byl cítit ženský rastr paní režisérky a aktuální genderové převážení kyvadla v anglosaském světě... Navíc to dekadentní intermezzo bylo formálně zdařilé, do struktury příběhu ale moc nezapadalo a připadalo mi, že bylo použito čistě pro efekt...zatím asi nejslabší díl... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatiaľ najvydarenejšia adaptácia, s krásne temnými kulisami nelichotivej budúcnosti. Už z názvu je jasné, že sa bude riešiť filozofická otázka ohľadom toho, čo robí ľudí ľuďmi, v tomto prípade to bude ale ešte trochu zložitejšie. Celé to stojí a padá na záverečnej pointe, ktorá sa myslím veľmi vydarila a odpovede na dôležité otázky zodpovedala. Kto sa vyslovene vyžíva v stvárnení Zeme vzdialenejšej budúcnosti, nesmie Human Is minúť. VIDENÉ ZNOVA 7/23 po opätovnom prečítaní poviedky a platí, že tvorcovia originál nemohli lepšie spracovať, respektíve rozviesť ešte viac do hĺbky. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět povídka, která svým vizuálním zpracováním, jež je i přes svou úspornost hodně nápadité, připomíná spíše starší brakovější sci-fi klasiky než-li moderně sterilnější současné seriály a je to super. Fajn příběh, tentokrát s citelně touchy feely ženským otiskem a dobrou pointou. ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Téměř dokonalé. Velmi lidské. Chvílemi jsem si připadal jako v románu od Simaka. A musím důr.pochválit režisérku, že nezklouzla k přílišné sentimentalitě a hl.scénáristku, která zachovala pointu povídky téměř do puntíku. Díky! A to, jak se nápis Země r.2520, změní na Terru, by se Dickovi určitě líbilo. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tuto povídku jsem četl...hned jsem si vybavil oč půjde. Na papíře to nevyzní tak zavlasypřitaženě, ale tvůrcům se povedlo pointu zprostředkovat velmi slušně. Snad bych zůstal u trendu otevřených konců a nechal diváka dumat, jestli třeba administrátorka ... . Ale jo, i tak dobrý. Typické sci-fi zlaté éry, kdy se spisovatelé snažili nejen vytvářet nové světy, ale současně se pokoušeli definovat jaký člověk vlastně je a jaké by mělo být jeho místo ve vesmíru. Agresivní a invazivní druh, který se vraždí navzájem? Moc přátel asi lidstvo nenajde. ()

Solverino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle suverénně zatím naprosto nejlepší díl! Sice tak jakoby úsporně natočeno, je vidět že v to nejsou hozený nijak extra prachy, ale jde o pointu, ne o bombastické efekty. Za mě špička! ()

xzajox 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi dobré. Chválim ako predlohu, tak aj jej spracovanie a herecké obsadenie. Dej bol možno trochu predvídateľný, no to vôbec nevadilo. Teším sa na ďalší diel. Spokojnosť 78% - 4* ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bryan Cranston je fajn herec, ostatní ušli. Dej dosť tuctový, predvídateľný a jediná otázka mi šramotila v hlave. Tak ako to teda je s hlavným hrdinom? Koniec neprekvapil, skôr rozosmial, ale je to taká príjemná sci-fi časť z ďalekej budúcnosti, ktorá vykreslila pozemšťanov v hnusnom/reálnom obraze. Ako bandu ustráchaných magorov, ktorí, ak im ide o život, veľmi rýchlo opustia všetky morálne a etické zásady. Takýchto príbehov tu už bolo, ale beriem to tak, že Philip K. Dick ich väčšinou predbehol. Jeho knihy som si zohnal, zatiaľ prečítal iba Blade Runnera, je na čase, sadnúť aj k týmto poviedkam. ()

Reklama

Reklama