Reklama

Reklama

Edie

Trailer 2

Obsahy(1)

83letá Edie (Sheila Hancocková) se už 40 let zmítá v osidlech fádního života v Anglii, kde pečuje o svého manžela po mrtvici, který se ji snaží ovládat. Když se ji po jeho smrti snaží vlastní dcera poslat do pečovatelského domova, sbalí si starý kempovací batoh, opustí svůj dosavadní život a vydá se vstříc dobrodružství, které nikdy nezažila – rozhodne se vyšplhat na impozantní horu Suilven ve Skotsku. Edie, doprovázena neochotným místním průvodcem Johnnym (Kevin Guthrie), cestuje do krásné vesničky Lochinver ve Skotské vysočině. Navzdory pochybnostem Johnnyho přítelkyně a spolubydlící vznikne mezi Edie a Johnnym nesourodé přátelství. Cesta na vrchol bude dlouhá a náročná, ale Edie je odhodlána dokázat sobě i všem ostatním, že nikdy není příliš pozdě. (Cinemax)

(více)

Recenze (7)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tady ta kamera úplně kouzlila, uplně jsem cítitl vítr, doteky , vlídno, nevlídno a především tu euforii štěstí, když něco takovýho dáš, ale to pochopí jen ten kdo nesedí doma na prdelce. Pokud jde o Edie, tak velký respekt, jestli já v 83 letech dokážu dojít alespoň na Petřín, budu frajer. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

U podobně laděných životních příběhů dávám většinou pět hvězd, ale v tomto případě jsem nebyl úplně spokojený se závěrem, který byl na můj vkus až moc patetický. Přitom ten příběh, to prostředí…to si prostě musí zasloužit pozornost. Tvůrci tu do příběhu vhodili babičku, která celý život obětovala pro manžela a když zůstala sama, tak se rozhodla vylézt na jednu z nejnáročnějších hor ve Skotské vysočině. Hora je ale až moc drsné slovo, Suilven je totiž vysoký asi jako Milešovka. Nicméně budiž, pořád se jedná o kopec, který je daleko blíže severnímu pólu než Milešovka a tak tam povětrnostní podmínky budou přeci jen trošku někde jinde, než na Milešovce, která je i tak považována za největrnější vrchol Česka. S ohledem je třeba brát i to, že Suilven leží od poslední silnice také poměrně dost daleko. Líbil se mi ale námět, líbila se mi kamera, užíval jsem si skotské horské prostředí. Mělo to něco do sebe. Babička byla ze začátku protivná jak činže, aby se z ní nakonec vyloupla frajerka, která dokáže nemožné. Takové životní příběhy si zaslouží respekt. ()

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Vizuálně úchvatné, ty záběry kamery byly fakt vymazlené. Příběh příjemný, tempo dost pomalé, hlavně v úvodu, ale ono to k tomuto tématu sedělo, jen s tím musíte počítat. Závěr pak nebyl příliš kýčovitý, jak jsem se bál. Negativní vyznění by mi k tomu nesedlo. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Asi takhle - chtělo to víc psychologie okolo hlavní hrdinky, Johnnyho líp představit, pár záběrů jak z katalogu cestovky natočit jinak a s Edie udělat sympatičtější postavu, protože mi byla většinu času spíš nesympatická (ale pořád v takové míře, že jsem to dokázal tolerovat a brát jako součást jejího charakteru). Jenže i tak se mi to překvapivě docela líbilo, ten příběh třiaosmdesátileté důchodkyně, co chce ve svém věku sama zdolat jednu horu, má dost do sebe a závěr je dostatečně silný, navíc celkově je ten film docela příjemný, sem tam dokáže pobavit a ani moc vleklý mi nepřipadal. Takže za mě to bylo celkem fajn. Plus i ta kamera povětšinou byla fajn (až na ten výše zmíněný mínus) a skotskou krajinu zabírala víceméně krásně. Slabé 4* ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Edie je tak otravná ženština, že nebýt panoramat skotské vysočiny, tak bych s ní vážně nevydržel až do samotného konce. Film má být nejspíše takovým manuálem pro staré a ošklivé ženy, které již neshledávají ve svém životě smysl. Takže babčice, ruksak na záda a hurá (minimálně) na Sněžku! 40 % ()

Niloho 

všechny recenze uživatele

Krasný a smutný lidský příběh, vyprávěný velmi citlivě a věrohodně. Nádherná kamera, která opravdu neskrývá krásy skotské přírody. ()

peproch 

všechny recenze uživatele

Pro-seniorský film o neztracení motivace po ovdovění a aktivizaci i za cenu risku, přesně tak jak to byl v mládí, risk, jinak umřela svoboda. ()

Reklama

Reklama