Reklama

Reklama

Trust

(seriál)
  • USA Trust
Trailer
USA / Velká Británie, 2018, 9 h 24 min (Minutáž: 55–64 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Seriál Trust vypráví příběh Johna Paual Gettyho III, dědice naftařského impéria rodiny Gettyových. Odehrává se v roce 1973, kdy je mladý Getty v Římě unesen mafií, která požaduje výkupné v hodnotě několika milionů dolarů. Co by ostatně bohatá rodina za návrat milovaného chlapce nezaplatila? Seriál zachycuje mladíkovo utrpení v rukou únosců, kteří nedokáží pochopit, proč o jejich zajatce zjevně nikdo nestojí. Italská policie se domnívá, že se jedná o nejapný žert a odmítá se vyšetřováním zabývat. Paulův otec si užívá drogového opojení v Londýně a nezvedá telefon. Paulův dědeček – patrně nejbohatší muž světa – trčí na svém tudorovském sídle na anglickém venkově ve společnosti pěti milenek a ochočeného lva. Nemá čas. A tak je na Paulově matce, aby se stále zoufalejšími únosci vyjednávala. Problém tkví v tom, že nemá ani vindru. (HBO Europe)

(více)

Recenze (25)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nejneuvěřitelnější události přináší sám život. 1) Nevěrohodně znějící příběh se skutečně odehrál víceméně tak, jak byl představen ve filmu, včetně vyjednávání o výkupném. 2) Feeling sedmdesátek to mělo...i zpracováním. 3) 83letý (!) Donald Sutherland vypadal, že v životě nedělal nic jiného než milionáře. 22letý Harris Dickinson (unesený J. Paul Getty III) a 34letý Luca Marinelli (únosce Primo, synovec šéfa lokální Mafie) vypadají sexy. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Čtyři díly. A jak jsem se snažil, tak jsem se do toho nedostal. Je to rozhodně lepší než Scottův maraton šedivosti, ale nepřišlo mi, že námět utáhne seriálový formát - zkrátka jsem se brzo nudil. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Trochu příliš volné tempo, navíc komplikované mnohdy dlouho nesrozumitelnými retrospektivami. Jinak ovšem docela pěkně uchopený prý skutečný příběh únosu vnuka amerického milionáře. Věčné a stálé téma, jak bohatství a z něj plynoucí moc zaslepuje a ničí základní etická pravidla. Všechno posouvá o patro výš naprosto skvělý Donald Sutherland. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kvalitne spracovaný seriál, ktorý vyšiel len tesne po "Všetky prachy sveta" s rovnakou témou a tak sa nevyhne porovnaniu. Pre mňa obe diela spĺňajú parametre dobrého diváckeho zážitku, v ktorých herecky excelujú starší páni - vo filme Christopher Plummer, v seriáli Donald Sutherland. Seriálová verzia však prináša navyše okolnosti, ktoré sa stali pred aj po únose, ide do hĺbky postáv, snaží sa odhaliť pohnútky ich konania. Trochu ma sklamala len posledná časť, ktorá mohla aspoň v titulkoch povedať, čo sa stalo ešte ďalej so starým, stredným, aj mladým Gettym. Inak ale vynikajúce porovnanie najbohatšieho muža sveta s kráľom Midasom, závislosť na majetku a moci prináša síce to, že sa všetko čoho sa dotknete premieňa zlato, ale prináša to svoje obete. Kto čaká strhujúci akčňák bude však sklamaný, Trust sa orientuje na samotných aktérov, ich činy a motivácie. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Sága rodu Gettyů není ideální námět na seriál, což dokázalo i desetihodinové drama Trust, které po prvních dvou naspeedovaných a režijními nápady napěchovaných dílech Dannyho Boylea doplatilo na zbytečné výplňové podzápletky a nezajímavé vedlejší charaktery. Nakonec ale vcelku vydařený počin, který drží pozornost hlavně hereckými výkony (Sutherland, Fraser, Swank). Více by mu ale slušela podoba tříhodinového celovečeráku (ale ne toho od Ridleyho Scotta). ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Výborný záležitost, místy se to příliš vleče, mělo to být tak o třetinu kratší, ale jinak je to výborné nahlédnutí do netradičního života rodiny Babišo... Gettyových s skvělými hereckými výkony v čele s lahůdkovým Sutherlandem. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Příliš mnoho dlouhých dílů. Sice chápu, že tvůrci chtěli celý případ podat co nejkomplexněji a nejvěrněji, ale to šlo podle mě i bez řady zbytečných postav či situací, bez kterých by se seriál obešel. To platí především pro kalábrijskou mafii, jejíž členové dostali na můj vkus až příliš velký prostor. Nicméně jakmile se děj začne točit výhradně kole patriarchy Gettyovic klanu a jeho bezprostředního okolí, je seriál vynikající. Lví podíl na tom má především Donald Sutherland v roli lakomého miliardáře bez špetky empatie. Od něho se vlastně odvíjejí charaktery dalších postav, které jsou více či méně jeho postoji a chováním ovlivněny. V rovině rodinné ságy to funguje dokonale. Za zmínku stojí i Silas Carson v roli přehlíženého sluhy, Hilary Swank jako matka unesného chlapce a příjemně překvapil i Brendan Fraser, který výborně fungoval jako průvodce celým seriálem. Srovnání s All the Money in the World sice není úplně fér, ale troufnu si tvrdit, že Scott by v seriálových podmínkách se svým castingem Boylea a spol. rozhodně nepředčil. 80% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nevidel som film All the Money in the World lebo ma vôbec nezaujal trailer, ale chystam sa to napravit z jedineho dôvodu. Som zvedavy ci sa na Oscara naminovany Christopher Plummer aspon trochu priblizi famoznemu vykonu Donalda Sutherlanda v ulohe neskutocne lakomeho miliardara Gettyho. Sutherland je jednym z hlavnych dôvodov preco sa oplati tento serial vidiet. Jeho postava je riadny parchant, ale nie je vykreslena jednorozmerne. Aj ked ho budete nenavidiet, tak cela cas chapete ako uvazuje. Druhym velkym plusom pre mna bol Brendan Fraser ako chlapik, ktory pomaha pri vyjednavani s unoscami. Sice Fraser uz dost pribral, ale uz dlhsie som ho nevidel hrat tak zaujimavu postavu. Serial sa venuje viacerym postavam a snazi sa divakovi predstavit komplet Gettyho dynastiu vratane rôznych clenov sluzobnictva. Rovnako aj podrobne tu je predstavena aj familia unoscov. Vdaka tomu na jednej strane divak dokonale pochopi jednotlive vztahy, ale na druhej strane mi pripadalo uplne zbytocne a rozvlacne, aby som sa dozvedel kazdy prd aj o nejakom majordomovi, ktory s ustrednou linkou unosu nemal nic spolocne. Keby sa serial venoval len tomu najdôlezitejsiemu, tak by si bohato vystacil s polovicnym poctom dielov. V tomto smere som zvedavy na filmove spracovanie, ktore snad bude dynamickejsie. Bez linie unosu mi Gettyovska familia nepripadala natolko zaujimava na to, aby o nej vznikol serial. Akurat sa dozvieme, ze aj bohaci maju svoje problemy a ani kopa penazi nezarucuje stastny zivot. Co je pre nas obycajnych ludi prijemne zistenie a v urcitych chvilach by som s tymi zazobancami nemenil zivot ani za nic na svete. Takze je to celkom zaujimavy serial, na jedno pozretie s bohatou vypravou a miestami skoro az videoklipovou reziou, ale ustredna zapletka ma zase nejak extra neuchvatila. Miestami mi to trochu pripominalo serialove Fargo, len to nie je tak absurdne a zabavne. 7/10. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Skvělý příběh, zapůsobil především proto, že jsem o Gettyovic klanu doposud nic nevěděl. Výborné herecké výkony. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Dá se podle zajímavého případu únosu natočit atraktivní seriál? Začíná to slibně - první díl se skvělým Sutherlandem a jeho nemravně bohatou rodinou a harémem je super, odsýpá, slibuje černý humor. Už brzy se to začne kazit, protože i Danny Boyle bůhvíproč považuje i v dnešní době za atraktivní zásobovat diváky dlouhými scénami pařeb a opojení, které jsme už viděli příliš častokrát. Pak se režiséři vymění a přichází seriálová rutina se spoustou... pěkných záběrů na hory a snahou o co nej retro Itálii, ze seriálu se stává utrpení. O únosu Gettyho není zas tak moc materiálu, protože se o tom zúčastnění nějak nadstandartně neměli potřebu vybavovat, víme jak to dopadlo, ale život různých postav a podrobnosti, do kterých zachází scénáristi při své snaze natáhnout ne tak barvitou krimi na nesmyslných deset dílů, jsou čistě vyfantazírované - o to víc vás ta naředěná nuda a klišé iritují. Shrnout to do tří dílů a seškrtat fabulace a pitomosti typu komorník nebo mafiánské figurky, bylo by to ok. Na konci se tvůrčí tým snaží o jakýsi postřeh, že výkupné pomohlo upgrade do té doby srandovní venkovské mafie, ale na to jsem fakt nechtěl koukat deset hodin. Takže jediný přínos seriálu pro mě bylo vidět dobrý výkon Sutherlanda, bohužel ten seriál není hlavně o něm. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

do půlky jsem měl jasno o 4 hvězdách a jasném převálcování Scottových Všech prachů světa...po dokoukání celé řady si už tak jistý nejsem a Trust Všechny prachy ani zdaleka neválcuje tak jak jsem myslel.Pěti dílná minisérie by v tomhle případě nejspíš bohatě stačila,protože pak by se seriál vyhnul utahaným a nudným pasážím,které svádí k přetáčení,protože se v nich divák nic nedozví.Maximálně mu začne být osud JPG3 úplně ukradený....60% ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Seriálový klenot roku 2018. Tak parádně a precizně a přitom invenčně natočený seriál jsem dlouho neviděl. Zejména zpočátku, kdy každý díl sleduje jinou postavu či skupinu postav, mění prostředí a spolu s tím i režijní a vizuální styl. Nadto geniálně přesný scénář balancující na hraně dramatu a černočerné absurdní komedie, vynikající Donald Sutherland, ještě lepší Brendan Fraser a správně krutý Luca Marinelli. A ještě jednou, fantastická kamera, padnoucí hudba, no prostě velká radost! ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Tvůrčí a režijní Justice League přiravily koktail filmařské dokonalosti v opulentnosti slovotné fx. Tahle minisérie je od začátku jásně hozená rukavice na velice kvalitní oddechovku. Casting je na výbornou. Včetně Terezy. Postavy se rozmotávají tak, jak je to v klubíčku zapotřebí. Příběhové je to volnější, ale mě to nevadí, alespoň je čas užívat tu nádheru italské architektůru s dobovou vypravou. Závěr je dost tažený, ale to vykompezovává kretivní vyprávění Brandona Frasera, který se definitvně vrátil na scénu. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

O Getty family se zajímalo v této době dost lidí. Neskončilo to však nějak valně o některých případů. Toto nicméně bylo silně vyzdvihováno lidmi. A ve výsledku oprávněně. Film se zakládá na tom, že nám v celku jednoduše nastavuje charaktery spolu s problémy. To poté začne kolísat. Dostaneme se i k zajímavému body, kdy Brendan Fraser, jehož kariéra je v celku jeden velký otazník se najednou projevuje v seriálu více a co víc jako vypravěč a asi největší sympaťák. Celá jeho část funguje skvěle, i když je trochu zvláštní, že ji vidíme trhaně a asi jenom ve čtyřech dílech. Celý příběh je podán velmi zřetelně a dle mého i docela výstižně. Jediné, co ve výsledku chybí je to, že nevíme co se stalo dál. A to ten příběh zrovna milý není. Včetně toho, že ten sympatický kluk se předávkoval kokainem, dostal šok a byl upoután do konce života na vozíku. Smutný příběh od začátku do konce. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Nejde nesrovnat s Všechny prachy světa. Tahle minisérie je imho o dost lepší. Sutherland jako starý Getty je stejně fain jako byl Plummer, a takový Fraser si Marky Marka maže na chleba. Příběh fakt síla, možná bych ubral pár minut stopáže umazáním linie sluhy, ale to už je detail. ()

cingi.t 

všechny recenze uživatele

Toto bolo tretie spracovanie únosu mladého Gettyho, ktoré som videla a zatiaľ teda najhoršie. Aké ťažké môže byť natočiť zaujímavú minisériu, keď už námet existuje a sám o sebe je dosť zaujímavý. Očividne je to ťažšie, ako sa dá. Videla som 40 minútový dokument, v ktorom sa toho udialo viac a bol napínavejší, ako týchto nekonečných 10 dielov, z ktorých bolo asi 20 minút napínavých. 2* ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Dokonalý seriál, mierne natiahnutý ale v správnom načasovaní kde súčasnosť striedajú viacmenej flashbacky. Celé to sprevádza výborný Fraser. Je to miestami na hrane medzi komédiou a drámou ale to je skôr taký ostrý až čierny humor. Boyle je v tom celom cítiť proste všade...od kamery..strih..výber hudby...tá tzv. videoklipovosť nie je prekvapivo na škodu..posúva dej stále do predu...výprava nemá chybu...mal som pocit,že je to fakt točené v 1973 v Taliansku...napadlo ma..ako by asi vyzeral seriál Krstný otec v podaní majstra Boyleho ?. Seriál plný kvality a jediná malá vada na tom celom je len to,že to naťahali na 10 častí.....ale po pravde všetky možné odbočenia niečo do seba majú...a ešte dodám,že casting na jednotku....Sutherland v životnej úlohe chamtivého dravca... ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tento seriál v podstate poníma to isté ako pôvodný film, len s viacerými detailami a v podstate podrobne rozoberá celkový dej súvisiaci s rodinou Gettyovcov. Musím jedným dychom ale dodať, že seriál kvalitou výrazne prevyšuje samotný film nielen detailnosťou príbehu, ale aj hereckými výkonmi, réžiou aj hudobným sprievodom. Takže za mňa spokojnosť. 80 % ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Trust ma bavil hneď od začiatku a to hlavne kvôli príbehu, výborne zvolenej hudbe a hlavne herci si svoje úlohy parádne užívajú. D. Sutherland, H.Swank a jednoznačne B. Fraser, ten je dokonalý. Aj keď bol príbeh niekedy zbytočne naťahovaný, vhodne zvolené flashbacky to bezproblémov zachraňovali. Za mňa 90%. ()

Související novinky

Danny Boyle natočí příběh Sex Pistols

Danny Boyle natočí příběh Sex Pistols

13.01.2021

Režisér Danny Boyle (Trainspotting, Yesterday) natočí pro televizní společnost FX minisérii o legendární anglické punkové kapele Sex Pistols. Scénář napíší Craig Pearce (Moulin Rouge) a Frank… (více)

Darren Aronofsky našel svůj další projekt

Darren Aronofsky našel svůj další projekt

12.01.2021

Režisér Darren Aronofsky (Requiem za sen, Fontána) prostřednictvím své produkční společnosti Protozoa Pictures spojí síly se studiem A24 při natáčení dramatu pod názvem The Whale. Snímek bude… (více)

Reklama

Reklama