Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Otec Michael (Sean Bean) je katolický kněz, který vede farnost v severní Anglii. Ačkoli je moderní, svérázný a má řadu nedostatků, musí být důvěrníkem, rádcem a zpovědníkem kongregace, která se snaží skloubit svou víru s problémy každodenního života. (mac000)

Recenze (4)

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Dokážu si představit, že se asi všem potenciálním budoucím divákům této britské televizní minisérie tento propletenec příběhů z římskokatolického prostředí nebude líbit a že tomu někdo může dát dokonce i odpad, ale mně to pobavilo a podotýkám, že člověk nemusí být duchovně založen, aby to, co se tam děje pochopil. Začal bych tím, že hlavní story se točí kolem kněze Michaela Kerrigana, kterého překvapivě skvěle zahrál Sean Bean. Bacha, neplést s Mr. Beanem, protože všichni víme, jaké nekalosti dělá Pan Fazole v kostele. Překvapil mně výkon tohoto britského herce, kterého jsme viděli v roli Boromira v nezapomenutelném fantasy filmu Pán prstenů: Společenstvo Prstenu, zejména protože v této roli překvapivě neumřel. Ano, je to tak, tento herec do dnešní doby zemřel už pětadvacetkrát a to jak na filmovém plátně, tak i na televizních obrazovkách a je doslova magnetem pro budoucí filmové a televizní producenty, kteří si vybírají postavy, které se v jejich snímcích nedožijí zdárného konce. V této televizní sérii si zahrál obyčejného kněze, který řeší v obyčejných příbězích problémy obyčejných lidí, což není tak úplně pravda, jelikož ty příběhy nejsou vůbec obyčejné a náš kněz už vůbec není obyčejný, protože se mu vracejí jeho démoni z minulosti dávné i nedávné. Do kostela, který se nachází v jedné z nejchudších anglických čtvrtí severní Anglie za ním chodí jeho nešťastné ovečky jako slepičky do kurníku, kde je náš Otec představený vyslechne a kde si musí občas připadat jako vrba u potoka. Protože jsou některé problémy zahnány až do extrémů, tak ani náš reálný kněz neví, co si počít a začne dělat chyby, které se mu sešrotovávají v hlavě a vytváří se mu pak v hlavě bublina plná bludů, které by mu záviděl i Freddy Krueger známý to škodič z veselých filmů z přízviskem Noční můra v Elm Street. A i když se přesně nedá napsat o čem to je, tak bych to popsal asi pár větami tak, že když má člověk problémy, ať už je věřící či nevěřící, tak se obrátí na věci či lidi, které mu jsou ochotni pomoci. Někdo se uchýlí k pár sklenkám motavého moku, někdo si vezme nějaký ty pilule po kterých vidí slony, bulhar to řeší tak, že nastartuje svoji tříkolku a vydá se na magistrálu v protisměru a někdo zajde do kostela pokecat s místním sympatickým knězem, který mu vždy neporadí tím správným směrem, kam má vést jeho další život. Za zajímavé a reálné nakouknutí do sondy obyčejného kněze a jeho oddaných oveček musím dát známku skoro nejvyšší a to je pocitově zasloužených 90%. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Koncentrovaná, ničím neředěná deprese v čele s úžasným Seanem Beanem. Opravdu jsem nevěřila, ačkoli je to jeden z mých oblíbených herců, že by dokázal hrát takhle skvěle naprostý opak všech svých dosavadních rolí. Doufám, že za tento svůj výkon obdrží nějaké ceny, protože jako citlivý, lidský, naslouchající farář je naprosto uvěřitelný a i s přihlédnutím k ostatním velmi dobrým hercům, on z toho obsazení vyloženě trčí. Nebýt jeho, je tento seriál o několik tříd horší, tak strhující herecký výkon podává. ()

Reklama

Reklama