Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Kanada, 19. století. Psychiatr zvažuje, zda by vražedkyně neměla být omilostněna kvůli nepříčetnosti. (Netflix)

Recenze (15)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Veľmi pomaly, bez mimoriadnej dramatizácie, vyrozprávaná kriminálna story. Teda až na posledné dve epizódy, ktoré postupne rozmotávajú klbko udalostí. Nie, každému to zrejme vzhľadom na pomalé tempo nesadne, no keď ide o nejasný prípad zločinu vraždy a následné hľadanie pravdy, pričom je samotné spracovanie na čo i len priemernej úrovni, moju pozornosť si vždy plnohodnotne získa. No a toto je určite seriál na vyššej úrovni .. ()

3497299 

všechny recenze uživatele

Seriálová adaptace stejnojmenné knihy Margaret Atwoodové o historické postavě vražedkyně Grace Marksové. Není určitě špatná (btw nad ním měla Atwoodová autorský dohled – tedy ne, že by to bylo nějak zásadně podstatné), ale to, co je na ní zajímavého, mě spíše vnadí k přečtení předlohy: nemožnost zachytit objektivní pravdu, propustnost mezi světem fikce (svědeckých výpovědí a výpověďmi pachatelky) a historickou „pravdou“ a především (opět) predestinace ženské hrdinky ve společnosti, která jí příliš stupňů volnosti neposkytuje – v neposlední řadě zábavná rovina (pro hlavního mužského hrdinu – lékaře zabývajícího se lidskou psýché) šokující skutečnosti, že žena má tajný vnitřní život, do nějž muž může jen obtížně proniknout :-D. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je to taká tá jasná priemerná záležitosť. Herci dobrí, ale žiadna extra sláva, rovnako tak ich podané herecké výkony. Áno. Sarah Gadon je úžasná herečka, vďaka nej to bolo o chlp lepšie. Príbeh síce celkom kvalita, ale o dialógoch by sa už dalo polemizovať. Celkom nuda. Hudba žiadna, iba melódie tónov. Ja som sa miestami nudil, miestami sa mi to naozaj páčilo, sem tam boli hluché miesta. Ono by sa dalo povedať, že to nie je seriál pre všetkých. Radšej z toho mohli urobiť dvoj dielny film. Ja som od toho až tak nečakal a to bolo podstatné, že moje očakávania boli v podstatne naplnené a nedostavilo sa ani nijaké potešujúce prekvapenie. Proste som od začiatku vedel, že sa jedná o nudné Bčko. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Epizodně dost nevyrovnaný sled událostí od skutečně skvělého začátku přes nudnější prostředek po výborný konec. V horších místech to naštěstí zachraňuje uhrančivá a zároveň neskutečně jemná a zranitelná Sarah Gadon v roli Grace, která si mě vážně dostala. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Alias Grace se v mém hledáčku objevila z jednoho prostého důvodu. Je to totiž minisérie vytvořená podle knížky Margaret Atwood a to už se předtím jednou povedlo. A bylo by vážně jednoduché porovnávat příběh jedné služebnice a služky. Skutečně, spousta podobností se dá najít hned na první pohled. Ať už je to cynický komentář vypravěčky, práce hlavní hrdinky nebo bílý čepeček. A mnoho věcí mě na tom baví, od výpravy a kostýmů přes perfektně vystiženou dobu až po obsazení. Ironicky lákavě vypadají v obsazení hlavně jména jako Zachary Levi nebo Anna Paquin, ale všechnu pozornost si pro sebe krade Sarah Gadon. Její herecký výkon (a přízvuk) mě skutečně baví. Jestli je tady něco, co mě překvapilo, tak je to právě nevyužití známých hereckých jmen. V pilotu nejsou vůbec, ale ani poté se rozhodně tvůrci nedají obvinit z jejich nadužívání. Každopádně celá minisérie stojí za shlédnutí a dala mi odpověď na otázku jestli bude Alias Grace ještě zajímavější než Handsmaid's Tale? Ale to se nestalo, i tak však Margaret Atwood boduje podruhé... ()

cingi.t 

všechny recenze uživatele

Margaret Atwood je zrejme zaťažená na príbehy silných žien s trpkými osudmi. Už to stačí len dobre natočiť a voila! Alias Grace v sebe veľmi pekne skĺbila viacero žánrov za cestou k úspechu a podarilo sa. Odporúčam vydržať až do konca. 4* ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a nevšední seriál, kdy se vlastně nikdy nedozvíte, jestli se na vraždách podílela nebo ne. Vtáhlo mě to a nepustilo až do konce. ()

Strmda 

všechny recenze uživatele

*Soft SPOILER* První 4 díly můžete vynechat, to jen seriál masturbuje sám nad sebou (tvůrci zapomněli přidat děj, který by dával nějaké indície, jestli to co se děje je pravda nebo ne, což sem myslel, že měla být pointa toho seriálu). A když to vezmu jako krátký film (poslední dvě epizody), je to takový lehce podprůměrný thriller, kde se toho zas tak moc zajímavého nestalo. ()

Stillborn83 

všechny recenze uživatele

Táto mini séria získala až 6 kanadských filmových cien a 1 nomináciu na Emmy. Veľmi zaujímavo spracovaný príbeh, ktorý napísal sám život s vynikajúcimi kanadskými herečkami Sarah Gadon a Rebeccou Liddiard. Cítiť z neho však televíznu produkciu. Prekážalo najmä to, že keď dej mini série bol v dvoch časových rovinách s rozdielom 15 rokov, hlavná hrdinka vyzerala stále rovnako, plus ju bolo cítiť aj na interiéroch. Aj keď sú mierne odchýlky od skutočnosti (čerpané z kanadskej encyklopédie) – najmä pri čase, ktorý Grace strávila na farme Thomasa Kinneara, ale dej vás pohltí a chcete mať vyrozprávaný príbeh slúžky Grace Marksovej. Úvod vás vtiahne (až tak, že slabší stred už neprekáža) a vyvrcholenie je vskutku vynikajúce. Bola Grace schizofrenička? Chladnokrvná vrahyňa? Alebo podávala svoj príbeh tak, ako sa jej to hodilo? Či bola len obeťou systému a okolností? To sa však už zrejme nedozvieme nikdy... ()

zuzanara 

všechny recenze uživatele

Příběh se zpočátku velmi pomalu rozvíjí a je těžké uchopit, kam vede. Od poloviny série nicméně děj nabírá spád a je naprostá radost sledovat vývoj události. Žádný šílený americký patos, žádné hlučné drama, ale potichu se plížící výborně vypracované drama s prvky tak mimořádně vlastními ženské mysli. Poslední dva díly jsem sežrala. Je to výborné. ()

chozze008 

všechny recenze uživatele

Hvězdičku navíc, dávám za nevšední zpracování, teď již profláklé oblasti (pohled do psychiky zločince). Nečekejte Mindhunters se všemi nechutnými podrobnostmi a náhlými zvraty. Seriálem jsem se spíše nechal unášet a jak tu již někdo zmínil hodně tomu přispíval skvělý hlas hlavní protagonistky. ()

Mariooo 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl, tak nemohu porovnávat, ale coby seriál to docela ušlo. Není to žádný akční seriál plný napětí, naopak je to táhlé, místy možná až moc, ale s docela pěkným rozuzlením v posledním dílu. ()

Rathe 

všechny recenze uživatele

Margaret Atwood napsala hodně zajímavou knihu a seriálové provedení mě hodně bavilo. Musím vyzdvihnout hereké obsazení, protože již od prvního dílu jsem se zamiloval do hlavní postavy a hlavně jejího hlasu, který mi z nějakého důvodu přišel velmi uklidňující. I herecké výkony byly super (třeba Nancy alias Anna Paquin mě velmi bavila). ()

Reklama

Reklama