Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Kanada, 19. století. Psychiatr zvažuje, zda by vražedkyně neměla být omilostněna kvůli nepříčetnosti. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (16)

3497299 

všechny recenze uživatele

Seriálová adaptace stejnojmenné knihy Margaret Atwoodové o historické postavě vražedkyně Grace Marksové. Není určitě špatná (btw nad ním měla Atwoodová autorský dohled – tedy ne, že by to bylo nějak zásadně podstatné), ale to, co je na ní zajímavého, mě spíše vnadí k přečtení předlohy: nemožnost zachytit objektivní pravdu, propustnost mezi světem fikce (svědeckých výpovědí a výpověďmi pachatelky) a historickou „pravdou“ a především (opět) predestinace ženské hrdinky ve společnosti, která jí příliš stupňů volnosti neposkytuje – v neposlední řadě zábavná rovina (pro hlavního mužského hrdinu – lékaře zabývajícího se lidskou psýché) šokující skutečnosti, že žena má tajný vnitřní život, do nějž muž může jen obtížně proniknout :-D. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Veľmi pomaly, bez mimoriadnej dramatizácie, vyrozprávaná kriminálna story. Teda až na posledné dve epizódy, ktoré postupne rozmotávajú klbko udalostí. Nie, každému to zrejme vzhľadom na pomalé tempo nesadne, no keď ide o nejasný prípad zločinu vraždy a následné hľadanie pravdy, pričom je samotné spracovanie na čo i len priemernej úrovni, moju pozornosť si vždy plnohodnotne získa. No a toto je určite seriál na vyššej úrovni .. ()

Reklama

Strmda 

všechny recenze uživatele

*Soft SPOILER* První 4 díly můžete vynechat, to jen seriál masturbuje sám nad sebou (tvůrci zapomněli přidat děj, který by dával nějaké indície, jestli to co se děje je pravda nebo ne, což sem myslel, že měla být pointa toho seriálu). A když to vezmu jako krátký film (poslední dvě epizody), je to takový lehce podprůměrný thriller, kde se toho zas tak moc zajímavého nestalo. ()

Rathe 

všechny recenze uživatele

Margaret Atwood napsala hodně zajímavou knihu a seriálové provedení mě hodně bavilo. Musím vyzdvihnout hereké obsazení, protože již od prvního dílu jsem se zamiloval do hlavní postavy a hlavně jejího hlasu, který mi z nějakého důvodu přišel velmi uklidňující. I herecké výkony byly super (třeba Nancy alias Anna Paquin mě velmi bavila). ()

Stillborn83 

všechny recenze uživatele

Táto mini séria získala až 6 kanadských filmových cien a 1 nomináciu na Emmy. Veľmi zaujímavo spracovaný príbeh, ktorý napísal sám život s vynikajúcimi kanadskými herečkami Sarah Gadon a Rebeccou Liddiard. Cítiť z neho však televíznu produkciu. Prekážalo najmä to, že keď dej mini série bol v dvoch časových rovinách s rozdielom 15 rokov, hlavná hrdinka vyzerala stále rovnako, plus ju bolo cítiť aj na interiéroch. Aj keď sú mierne odchýlky od skutočnosti (čerpané z kanadskej encyklopédie) – najmä pri čase, ktorý Grace strávila na farme Thomasa Kinneara, ale dej vás pohltí a chcete mať vyrozprávaný príbeh slúžky Grace Marksovej. Úvod vás vtiahne (až tak, že slabší stred už neprekáža) a vyvrcholenie je vskutku vynikajúce. Bola Grace schizofrenička? Chladnokrvná vrahyňa? Alebo podávala svoj príbeh tak, ako sa jej to hodilo? Či bola len obeťou systému a okolností? To sa však už zrejme nedozvieme nikdy... ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama