Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Můj otec a ostatní muži, Krásný čas a Opravdová láska, to jsou tituly televizních filmů, které věnovala režisérka a scenáristka Andrea Sedláčková postavě Renáty Soukupové (T. Vilhelmová), půvabné, emancipované ženě, která je pod nesmlouvavým povrchem křehká a zranitelná. V současné době je šťastnou matkou sedmileté dcerky a se svým partnerem, novinářem Ivanem (O. Kaiser), žijí v prvorepublikovém dřevěném srubu na břehu zatopeného lomu. Místo je to idylické, vztahy mezi Renátou a Ivanem jsou komplikovanější. Z Ivana je nyní zapomenutý mrzout, zatímco Renáta, která se stala režisérkou, je na vrcholu svých sil. Potkává novou a prudkou lásku a musí tento nečekaný problém bolestně rozhodnout... Režisérka Andrea Sedláčková však nikdy neřeší jen prostý milostný příběh, její filmy mají také společenský přesah a vyznačují se přesnou dobovou atmosférou. Dívka za zrcadlem je natočena zajímavou a atraktivní metodou filmu ve filmu, což předpokládá dvojí příběhovou linii. Výkon Tatiany Vilhelmové, která hraje Renátu ve všech čtyřech filmech, zraje spolu s její postavou. Jejím partnerem je niterný a uměřený Oldřich Kaiser a oběma zdárně sekunduje i mladší dvojice Eva Josefíková a Vojtěch Dyk. (Česká televize)

(více)

Recenze (70)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Byť Andrea Sedláčková neopomíjí opakovaně zmiňovat, že její filmy s Renatou Soukupovou nesou přísně biografické, to podstatné vycházé z jejich osobních zkušeností. Ta potřeba vyrovnat se s vlastní minulostí je z toho bohužel až příliš patrná. Přesto má film hodně zajímavého. Oldřich Kaiser se tentokrát nestylizoval ani nepřehrával, podařilo se vybrat talentované holčičky, Evě Josefíkové to slušelo ... :o) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Andrea Sedláčková na cestě od složitých mezilidských vztahů k těm nejjednodušším. Myslím, že po deseti letech už nebylo třeba se k osudům Renáty Soukupové vracet. A zajímavější by bylo vidět ten snímek, který byl natáčen, vypadal mnohem osudověji a dramatičtěji, než tento. Škoda, že paní režisérce nevyšli ti Zbabělci a doufám, že v podobném duchu se neponese její román Každý něco tají, který se právě chystám číst. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

75 hodnocení v čele s uživatelem Kocour ještě dříve než film dojede. Užasný, fakt. Myslím si, že námět je skvělý a pro mě jako filmového fanouška i tématicky atraktivní. Na můj vkus to bylo až příliš natahované a zajímavější je jednozačně cca první hodina. Z herců si troufnu říct, že Oldy Kaisera se dalo využít ještě víc, on je prostě skvělej. Tatianu mám rád, ale tady si moc nejsem jist, jestli její postava neměla být víc energická a nad Vojtěch Dykem mám pořád otazník, ještě nikdy mně nepřesvědčil v ničem, že má na velkou roli. Představoval jsem si, jak by film vyzněl, kdyby si Vojta s Kryštofem prohodili role. Samozřejmě svý asi hrálo reálné partnerství hlavních představitelů. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To, že film sotva skončil a tady bylo už přes sto hodnotících včetně uživatele kOCOUR, který ještě k tomu píše pro Moviezone, je spíše smutné konstatování čsfd, které mě prostě nikdy nepřestane rozčilovat. Naštěstí to ale zachránil film, který příběhově možná není úplně vypiplanej, i když myšlenka natáčení filmu ve filmu je fajn, ale na druhou stranu se v něm objeví tolik hereckých tváří, že mu to s radostí odpustíte. Nejlepší je každopádně Olda Kaiser, kterého za poslední léta považuji za nejlepšího a nejcharismatičtějšího českého herce vůbec. Ostatní také byli super a pěkně to s nimi odsýpalo, což o to, ale když Olda na závěr filmu řekl to, co řekl, tak jsem prostě nemohl jinak, než být nadšený. Jednoduchý, ale důležitý film, ve kterém by se možná mohlo najít dost lidí. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Upřimně doufám, že toto je poslední setkání Andrey Sedláčkové s jejím alteregem Renatou Soukupovou. Už Opravdová láska byla červená knihovna jak hrom a dál nám neuvěřitelné příhody této hrdinky nemají co nabídnout. Renata je čím dál tím více Andrea, aniž by si to Andrea - autorka jakkoli obhájila. V předchozích 4 filmech například nic nenaznačuje, že by se Renata byť jen částečně zajímala o film. A nyní nejen, že sbírá materiál na knihu o svém otci, kterou úspěšně prodává do Francie, ale také se automaticky stává režisérkou filmové adaptace. Chápeme sice, že se to celé děje jenom proto, aby si prožila záletný poměr s hercem, který hraje jejího otce... Ale to už takový bizár, že by si to Sedláčková skutečně měla nechat pro sebe. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Paní Vilhelmové už jsem dosti přejeden, mohli by začít obsazovat jiné herečky.. příběh nebyl zlý, ale Kaiser-Vilhelmová mi nesedělo! ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Víš, proč vzniknul tenhle film? Protože asi ještě pořád existovalo pár lidí, kteří nevěděli, že spolu Dyk a Dyková spí. Tak teď to víme snad už opravdu všichni... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Krize jedné čtyřicítky aneb jak se točí Vilhelmíny... tak by se to také mohlo jmenovat. Zprvu jsem od filmu moc nečekal, ale celkem slibně vypadalo herecké obsazení a tak jsem k filmu usednul. Nevím jestli jsem si to vsugeroval, nebo nikoliv, ale životní partnerství Vojty Dyka a Tatiany Vilhelmové filmu velmi prospělo, ta jejich ve filmu hraná láska i to jiskření mělo o to větší punc uvěřitelnosti. Jinak Táňa se mi moc líbila! Výborná byla i Eva Josefíková, které věštím velkou hereckou budoucnost. No a kdo na sebe právem opět upoutal pozornost byl charismatický Olda Kaiser, který když je dobře obsazen udělá z obyčejné postavy neskutečného sympaťáka. Samo točení o točení mně moc nebavilo neřku-li ona zápletka z dob šedesátých, kterou jsem nijak ani podrobněji nesledoval. Zajímavá byla postava Renáty. Její postava byla velice uvěřitelná a bylo zajímavé sledovat jak postupně zabředává do scénáře a ten se jí míchá s jejím skutečným životem. Zralá žena, šťastně vdaná, matka malé dcery, které vlastně absolutně nic nechybělo najednou zblbla a začala bořit svět o němž jiní často jen sní. Nejvíce škody pak páchá na svém dítěti což jsem bral za naprostou sobeckost... Jsou takové mezi námi. Rybářky. Chtějí víc a víc. Nejsou spokojeny s tím co mají, stále je to pudí někam dál, něco měnit, za lepším... Jenže ne vždy to tak konči. Někdy si pak u ztráty všeho uvědomí, že to za čím se celý život hnaly vlastně měly hned od začátku, jen jim to nedocházelo. A některým to nedojde nikdy. Bohužel pro ně, bohužel pro okolí. Zůstanou samotné se svojí hrdostí a nezávislostí, která je k stáru, když je člověk vetchý a sám spíše k smíchu i pláči. U Renáty bych ale tak krutý nebyl, její muž si asi také nesl svůj díl tím, že jí nedopřával intimnosti, byť jeho lásky měla hojně... Film naštěstí končí velmi rozumně, protože rozumní byli i oba hrdinové. V životě to bohužel bývá jinak... --- Jinak jsem byl také jako ostatní naprosto ohromen tím domečkem s terasou a lomem. Ty večery tam musejí být skvostné ! 4 otočení kolečkem na trezoru. * * * * ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Já teda nevím. Ale nemám ráda ani jednu z hlavních postav. A příběh je taky celkem nudný, takže je to celé jen taková omáčka. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Pro všech stránkách nedotažená banalita, která nedokázala ani v jedné rovině vyprávět konzistentní příběh, jenž by zaujal. Fádní scénář předkládá stokrát omletou historku, aniž by se snažil některou ze situací jakkoli rozvinout, proniknout pod povrch nebo alespoň najít nějaký nový pohled. Režie jede na první dobrou a před kamerou postávají herci tak ochotnicky prkenní, že mi dokonce i kompars připadal výraznější a herecky vyspělejší. Dyk jako vždy dokazoval, že není žádný herec, Vilhelmová moc nehrála, jen byla stejně protivná jako v reálu, a tak byl jedinou výjimkou výborný Oldřich Kaiser, který svým výkonem dával tušit o kolik skvělých hereckých příležitostí ho, a vlastně i nás, připravil chlast a pitvoření v jalových televizních estrádách. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Televizní série o Renátě Soukupové pokračuje dál a hlavní hrdinka tentokrát točí remake (tuším) třetího dílu. Do toho tu máme příběh o ženě váhající mezi dvěma muži, takže je vlastně skoro zázrak, že výsledek není špatný. Ostatně jsou tu dobří herci, výborný kameraman... ale není už na čase přijít zase s něčím novým? ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Až na Dášu Vokatou a ten ústřední hit, co nám pustili do titulků, to jakž takž šlo. A to jsem vyhlášený antiHelmák. Kaiser je v posledních deseti letech skvělý všude, kde se objeví. Kde proboha stojí takovej dům u jezera? Tam bych klidně bydlel i s Oldou... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Napodiv som bol dosť spokojný. Najprv som sa obával, že pôjde o klasický český film, kde nejde o nič len o neveru, ale tu to bola nevera s dobrým koncom. S dobrými myšlienkami, vzťahovými otázkami, ktorými si prejde väčšina párov, nebol to len lacný film s nevernou ženou. Kaiser a Vilhelmová, obaja výborní. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Hezké je střídání zimního období při natáčení v ateliérech a léta venku. Podpahová nálada starší ženy, která cítí poslední šanci. Vlastně komunistické pozadí tvoří jen záminku vyprávění o nevěře formou telenovely. . ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Slabý pokus o psychologické drama. Zdlouhavé, ploché, nudné, předvídatelné. Oldřich Kaiser výborný, jinak zklamání. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Výborný scénář, skvělé herecké výkony, perfektní režie. Bavil mě "film ve filmu" a zrcadlení postavy Renaty Soukupové, které se přenášelo z pracovního života (příběhu) do soukromého a naopak. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Mé první setkání s postavou Renáty Soukupové, budu muset předchozí tři snímky dohnat. Mám lidské příběhy ve filmech Sedláčkové (tedy, ty, které jsem viděl) docela rád. Tohle je na televizní formát hodně rozmáchlé, příběhově fajn, herecky taky. Tedy, Vilhelmovou mám hodně rád, pokaždé, když se v nějaké roli usměje, má mě zcela ve své moci, její zdejší režisérka není jednostranná, jednovrstevnatá, dá se do ní vcítit i jí pochopit. Kaiser zřejmě musel zestárnout, aby začal dávat skvělé výkony (i když mi tu v určitých okamžicích neseděl). Dyk prostě není herec. Chápu jeho obsazení, aby to klapalo ve vztahových scénách s Vilhelmovou, ale on je takové poleno, že ani v nich nedokázal být přesvědčivý a kdybych to nevěděl, na jejich základě bych nikdy neuvěřil, že v soukromém životě tvoří s Vilhelmovou pár. Na český televizní film hodně příjemné koukání. 3.5* ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Příběh Renaty Soukupové mě zaujal už před lety v prvním filmu Můj otec a ostatní muži a je fajn, že ani čtvrté pokračování není nastavovanou kaší a nabízí celkem solidní příběh. Film ve filmu zpracovanej zajímavě. Tatianu Vilhelmovou mám rád, akorát si člověk říká, jak se jí to točilo s vědomím, že s Dykem by takhle mohla dopadnout i v reálným životě. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Dlouholetý partnerský vztah může být složitý sám o sobě, když si k tomu připočtu dvacetiletý věkový rozdíl, bezuzdnou žárlivost, pracovní úspěch a vzestup jednoho a zapomenutí druhého, vychází mi z toho spousta třecích ploch. Druhá příběhová linie o natáčení filmu se mi líbila, milostné vzplanutí bylo předvídatelné, ale to vůbec nevadilo, protože jiskření mezi hlavními postavami dodalo potřebnou energii a šmrnc. Herecky velmi pěkné, všichni zúčastnění mi ve svých rolích sedli, obzvláště Oldřich Kaiser + chválím hudbu. ()

Reklama

Reklama