Reklama

Reklama

Epizody(20)

Recenze (5)

Krysap 

všechny recenze uživatele

Neznám předlohu, takže nemůžu srovávat. Ale jedná se prostě o kopii typických amerických krimi seriálů, kterých vídáme v TV denně několik a pořád dokola. Se stejnými pozitivy a se stejnými nesmysly. Moon vypadala jako chodící mrtvola, souhlasím, že se na tuhle roli nehodí. Ostatní mi nepřišli tak strašní. Reaper byl dost trapnej. Naopak zaujaly díly s tím borcem, co střílel lidi z auta. Ale jestli to neuvidíte, tak o nic nepřijdete. Vzhledem k tomu, že nejde dát 50%, tak volím 3* (zcela neobjektivně - protože LJK). :-) ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Kde začít? Jak hodnotit? Jsem zmatená a nevím. Co se Joon-giho týká, tak jsem silně nekritická, ale tady to nějak nefunguje. Tak nevyvážený seriál jsem už dlouho neviděla. Hodně mě bavil začátek a poslední dva díly. To mezi tím už mělo zmíněné výkyvy. Případy byly zajímavé, bavilo mě jejich zakončení, tedy akce, a nebavilo profilování, o které tu šlo v první řadě. To bylo hrozně školometské a herci (a to ani Joon-gi!) během něho nehráli, ale odříkávali svoje role bez zápalu pro věc. V podstatě by tyhle části zahrál každý. Stačilo nasadit ustaraný výraz a začít poučovat ostatní. Ano poučovat. Nikdo z nich na mě nepůsobil jako profesionál a snad nejhorší byl náčelník Kang. Čekala bych člověka, který má přirozenou autoritu, charisma, ale tohle byla postava, která se tím, co se stalo na začátku, zmítala ve svých depresích a rozhodně nepůsobila jako nejlepší profilovač v zemi. Spíš jako politování hodný muž, který je lehce mimo. Jeho podřízení pak byli žáčci, jejichž kostlivci ve skříni jenom vystrčili prstíčky, aby zase hezky zalezli a divák se o nich nic víc nedozvěděl. A ten konec. Proč seriál neskončil scénou s Dostojevského citátem? Bez toho korejsky patetického konce bych se opravdu obešla. Stejně jako jiné Joon-giho seriály ve mně i tenhle zanechal spoustu otázek. Bohužel se ale netýkají otevřeného konce, ale nedotaženého scénáře, který je tak amatérsky napsaný, že to až bolí. Pokud si to pustím znovu, pak svůj názor možná změním, ale teď prostě cítím hlavně pachuť a zklamání. ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Bohužel krimi, které nezaujalo. Scénář je tak slabý, že nechápu, jak se to mohlo stát, když to má docela slušnou předlohu. No očividně tady si s takovými tématy asi nikdo neuměl pohrát. A bohužel je i na hercích dost vidět, že už to prostě chtějí mít dohrané, vždyť se ani pořádně nesnaží, jen to odříkávají. Ale co je ještě horší, je špatné obsazení Moon Chae Won – ona se sem naprosto nehodí, hlasem, výrazem, ničím. Prostě jak mile byla na scéně, pokud mě seriál alespoň trochu zaujal, ona to uměla zaručeně zkazit. Slabá podívaná, nudná podívaná. Neříkám, že to občas nemělo třeba dobrou scénu, ale bylo jich tak pomálu, že už si ani nepamatuju, co se mi vlastně líbilo. Přehnané, na to, jak jsou všichni chytří, často i nelogické. Dokoukáno bez zájmu, kdyby všichni umřeli, ani to se mnou nehne, možná by se mi paradoxně líbilo. A vzhledem k tomu, že si divák nedokáže s celým týmem, natož s jeho šéfem a rodinou udělat pořádný vztah, tak dát hned ze začátku Reapera... to je opravdu scénáristická nerozvážnost prvního kalibru. Slabé, vlastně ani nemám komu bych seriál doporučila. Možná někomu, kdo má chuť na slabou kriminálku ze světa sériových zločinů? Přeloženo. ()

Meeryan 

všechny recenze uživatele

Vzdala jsem to po pár dílech, nemohla jsem se dívat na psychopatického vraha, herec, který toho vraha hrál (Kim Won Hae), tu roli podle mě neměl přijmout, hodí se mu spíše komediální role... ty zvládá moc dobře... musela jsem si zlepšit náladu a připomenout si ho v seriálu Strong Woman Do Bong Soon, teď aktuálně sleduji While You Were Sleeping, kde dokonce hraje prokurátora a vyhovuje mi... Také kvůli tomu, že nemám sílu sledovat mého oblíbeného herce LJG, protože je moc vyhublý... trhá mi to srdce... 2* za zajímavé případy... ()

Koreangirl 

všechny recenze uživatele

Tentokráte čtyři hvězdičky, protože jsem viděla Americkou předlohu a byla přeci jen lépe zpracovaná, než korejská verze, která mi spíš připomínala mix Criminal Minds a Mentalisty. A to čistě proto, že se na pozadí jiných případů táhl případ chlápka, co šel po rodině hlavního vyšetřovatele.  Až moc podobné Rudému Johnovi. Na tuhle verzi Criminal Minds mě přivedl herec Lee Joon-gi, který nasdílel pár fotek z natáčení na svůj instagramový profil. A protože se mi líbil už ve Scarlet Heart: Ryeo, tak jsem si řekla, že by nemusel být špatný jako policajt.  Musím říct, že některé epizody postrádaly logiku v přínosu pro ten hlavní děj na pozadí, ale co se dá dělat. Ale nebylo to tak zlé, abych si z recese pár dílů nepustila i další roky po tom. Samozřejmě přeskakuju ty, co mi nedávají v ději smysl.  V seriálu si zahrál bezpočet herců, které známe obvykle z rolí komediálních nebo neutrálních a jejich výkony byly fenomenální. Občas jsem si pokládala otázku, jestli daný herec není náhodou skrytým psychopatem, protože mi jeho hraní nahnalo až husí kůži. V tom se liší herci z Asie od těch z Ameriky, kteří málo kdy perfektně vystihnou osobnost postavy, kterou hrají. ()

Zajímavosti (2)

  • Problematika mezi produkční společností Taewon Entertainment a původně avizovaným televizním režisérem Jeong-hyo Lee zapříčinila, že se poslední jmenovaný celého projektu jen krátce před uvedením na televizní obrazovky vzdal. „Tvůrčí studio Studio Dragon mě kontaktovalo s požadavkem, kterému jsem hodlal vyhovět. Vše se týkalo jejich zájmu o moji vizi televizního vedení právě rozpracovaného projektu. Nicméně necelý týden před oficiálním uvedením pilotní epizody vznikl mezi produkční společností Taewon Entertainment a mnou jistý názorový problém, který jsme nedokázali vyřešit jinak než mým resignovaným odchodem z celého projektu.“  (Conspi)
  • Nechybělo moc a v hlavní ženské roli se mohla objevit půvabná jihokorejská herečka Ah-joong Kim. Ale protože nabídku na poslední chvíli odmítla, objevila se tak v seriálu herečka ještě o něco půvabnější, Chae-won Moon. (Conspi)

Reklama

Reklama