Reklama

Reklama

Svět podle Putina

(seriál)
  • USA The Putin Interviews
TV spot 3

Obsahy(1)

Nahlédněte do světa i mysli kontroverzního ruského prezidenta Vladimíra Putina očima oceňovaného filmaře Olivera Stonea... (TV Prima)

Videa (4)

TV spot 3

Recenze (143)

campix 

všechny recenze uživatele

Putin Interviews jsou hodně velkým zklamáním. O Stoneovi všichni víme, jaký je to levičák a jak si libuje v konspiračních teoriích. A ve světle toho všeho jsou rozhovory s Vladimirem Putinem hodně slabým odvarem, čeho by byl schopný. Sem tam sice dochází na ožehavé otázky, ale z nich Putin vybruslí v podstatě lehce a Stone už pak dále nerýpe. Dozvíme se tak pouze standardní diplomatické odpovědi, které Vás zaujmout opravdu nemohou. Naprostá většina obsahu nemůže překvapit člověka, který má hlavu alespoň trošku otevřenou a sleduje mezinárodní dění. Stone jde Putinovy hodně na ruku a je zřejmé, že pokud by nešel, tak by podobná miniserie nikdy nemohla vzniknout. Zároveň se jedná o hodně jednostrannou debatu, jak Rusko jde všem na ruku a USA jsou tím zlým agresorem. Pokud by vznikla podobná věc z druhé strany barikády, tak bude znít úplně stejně. Velkým plusem je rozsah rozhovorů. Jaký s Putinem nikdo nikdy neudělal a také trošku poodhalení zákulisí Kremlu. Velká nic neříkající nuda. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vladimír Vladimírovič Putin je prezident Ruskej federácie. Je to skúsený politik a mimoriadne charizmatický muž, ktorý dokáže pevne viesť mnohomiliónový ruský národ a rozvážne spravovať najväčšiu krajinu na svete. Patrí medzi najmocnejších mužov našej planéty. Skúsený americký filmár, režisér a uštipačný, inteligentný hnidopich Oliver Stone s ním natočil výborný časozberný dokument zložený s otvorených rozhovorov. Prezident Putin pôsobí dôveryhodným, sebeistým, mužným dojmom. "Svet podľa Putina" sa mi páči. https://www.youtube.com/watch?v=Ct3pMWmok-Y ***** ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Vždy zde bude rozpor. Čtyřdílní a velice přínosný rozhovor asi s nejmocnějším mužem na planetě toho přinesl dost. Problém je, kolik z toho lid bude vnímat a poslouchat, a kolik z toho také byla pravda. To jsou bohužel věci, které se asi nikdy nedozvíme. Ale hned to dělá dojem Ruska s lidskou tváří. Bude zde spousta fanatiků, kteří budou hlásat sláva Putinovi i Stoneovi, ale budou tu i ti skeptici, co to budou považovat za ztrátu času a idealismus. A já fanatiky rád nemám a nerad chodím z extrému do extrému. Takže se označím za realistu. A šalamounsky mohu snad jen jednoduše říct, že na všem bylo něco z pravdy a něco ze lží. Něco fanatické a něco umírněné. Je spíše docela zvláštní, že bylo natočeno dvacet hodin, dostaneme necelé čtyři a v každém díle se najde třeba deseti nebo dvaceti minutová část, která je neustále omývání něčeho dokola a nebo je to nudné. I tak, přínosné. To nemůže nikdo popřít. A pokud ano, tak je to blbec. ()

Zeck odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud Stone dělal dokumentární sérii v podobě subjektivního pohledu na historii USA, kterou dával do osobitého a velmi kritického kontextu, bylo to velmi relevantní a působivé, protože v něčem přinesl skutečně zajímavé poznatky a pohledy, ač s ním člověk nemusel úplně ve všem souhlasit. Bohužel, čím více Stone stárne, tím více se z něj stává nesoudný blbec, který ve jménu své celoživotní nasranosti na celou Ameriku a především její politiku (vše vychází z jeho otřesných zážitků z Vietnamu, což do značné míry přenesl do Čety) zoufale hledá všechny možné ideologické, ekonomické a vojenské oponenty USA a projektuje si do nich ryzí pravdu, protože jeho vláda mu celý život "lže". Chavez, Castro a teď Putin, kdyby ještě žil Stalin a utrousil něco na účet USA, možná i s ním by se senilní Oliver přijel vyfotit a potřást rukou. Díky tomuto zkreslenému vnímání reality pak vymlaskne tuto tendenční agitku, ve které dává prostor regulérnímu diktátorovi, kterému v zemi záhadně mizí opozice ve vězení nebo tři metry pod zemí a léta mu tam řádí sériový vrah nezávislých novinářů, aby si odžvanil ty své pečlivě naučené fráze, které přesně zapůsobí na ty stejné imbecily, kteří čtou Sputnik, hltají Aeronet a prokládají to Parlamentními listy, ale to je asi tak všechno, k čemu toto "interview" a sebepropagace diktátora Putina bude. Chybí zde především profesionální novinář, který by vyžadoval striktní odpovědi a konfrontoval hosta s tvrdými fakty. Ne submisivní blbec a fanoušek toho samého člověka, kterého "drsně" zpovídá otázkami, které mu tři měsíce předem zaslal spolu se smlouvou. Škoda, že ZOOM ve jménu sledovanosti rozšiřuje tuhle agitku, zvláště v ČR, která je vysoce kontaminovaná kremelskou propagandou, je to vysloveně nerozumné až debilní. Napsal bych, ať si udělá každý názor sám, ale tento dokument slouží pouze k vytvoření jednoho názoru, protože Stone Putina ještě uboze vtíraně doplňuje v odpovědích na stejné otázky, které sám položil, aby konečný výsledek vrhal co nejlepší světlo na jeho modlu. Přitom to byla unikátní příležitost jak Putina ogrilovat, stačilo třeba pozvat i významné ruské opoziční hlasy z exilu, případně s nimi dotočit nějaké krátké vyjádření k alespoň některým lžím, které tam Putin bezostyšně vypouští z huby, ale to by pak Vláďa na natáčení nekývl, protože je všechno, jenom ne naivní blbec jako Stone. Celou tuto jednostrannou agitaci nejlépe vystihl ruský komentátor BBC, který prohlásil, že celý pořad působí dojmem jako kdyby pro Russia Today (ruská státní propaganda pro zahraničí, vysílaná v angličtině) pracoval i samotný Oliver Stone a ne pouze jeho syn Sean. Člověk, který během libovolných deseti minut otázek a frází nepozná o čem tento pořad je, za jakým účelem byl stvořen a o co Stoneovi šlo především, má hodně nízko položenou laťku v chápání souvislostí a proto by se ve vlastním zájmu o mezinárodní politiku zajímat ani neměl. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Toľko času venované tomu, aby sa Putin vyrozprával tak ako on chce a aj to vôbec nie otvorene a často mám dojem ani úprimne považujem za dosť zbytočne strávený čas. zaujali ma tam však ukážky z filmu Snowden, nad ktorým uvažujem, že si ho pozriem. Ak mi bol Putin niekedy hocičím v niečom sympatický, tak tu moje sympatie padli na bod mrazu. Toľko floskúl, toľko bezobsažných slov, za ktorými si vždy ustrážil význam aký potreboval som už dávno nepočul, vlastne áno, od Andreja Danka, či politikov opakujúcich slová sloboda a demokracia. Rusko potrebuje zmenu od tohto typu kapitalizmu, pôsobí to už zamrznuto podobne ako on kritizoval staré kádre, ktoré tiež boli v mnohom zamrznuté. Na Stoneovi bolo vidieť, že Putina až tak neobdivuje, no z človeka správajúceho sa ako kameň bolo ťažké niečo dostať a takého človeka možno použiť akurát ako stavebný materiál v prenesenom význame. Môže si odšktrnúť ďalšie rozhovory, no Putin tu premeškal možnosť dať nejaké posolstvo pre svet, niečo zmeniť na tomto stave sveta, čo je smutné, no Stone ukázal, že neprišiel s ničím, čo by oživilo túto jeho sériu. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Oliver Stone viedol interview s prezidentom Vladimírom Putinom v období dvoch rokov na rôznych miestach akými sú Kremeľ, Soči, alebo Putinova rezidencia v Moskve.
    (DrSKusa)

Reklama

Reklama