Reklama

Reklama

V2: Nacistická raketa

(TV film)
  • Česko Nacistická raketa V2 (více)

Obsahy(1)

V2 byla balistická střela, jejíž cíl vůbec netušil, že se blíží. Britové se o její existenci dozvěděli právě včas, aby stačili zasáhnout dříve, než byl vývoj zcela dokončen. Na konci války získali Američané německé plány, které pomohly USA vyvinout vlastní program balistických střel a následně i doletět na Měsíc... Když dopadnou a vybuchnou první nacistické rakety V2, zasáhnou i osudy lidí ze tří různých zemí. Anglie: Reginald Victor Jones, který jako analytik špionážní agentury MI6 pečlivě sleduje přísně tajná hlášení, se snaží na nacistickou raketu vyzrát. Německo: vědec Wernher von Braun, který snil o hvězdném prachu a výzkumu vesmíru, si uvědomuje, že stvořil vynález zkázy. Amerika: mladý voják James Hamill se účastní Operace kancelářská svorka a přijímá úkol unést německé vědce do USA. Tento snímek je napínavým příběhem o technologii, která nakonec přispěla k úspěšnému přistání na Měsíci. (TV Prima)

(více)

Recenze (5)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Už V1 bola pecka, ale to čo s čím prišli Nemci neskôr bola ešte väčšia. Dokonca taká, že Amíci po skončení vojny "ukradli" nemeckých vedcov a tí rozvinuli svoju raketu do takých rozmerov, že neskôr sa s ňou dostali Aldrin a Armostrng na mesiac. Dobové zábery nič moc, aj keď chápem, že s prísne tajných zbraní tohto veľa na kamere nebude. V rámci obsahu je to ale fajn. 85% - 4* ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mne pobavilo, že na konci války, kde se bojovalo, byl hlad, všechno rozbombardované tak geniální konstruktér Werner von Braun čekal se svojí partou v luxusním bavorském hotýlku, aby se vzdali Američanům a vydealoval s nimi svůj osud za x-tun skryté dokumentace k raketovému programu, o kterém Eisenhower napsal, že byl 25 let vývoje před Američany. Když dlouho nešli, tak poslal svého mladšího bratra, aby šel za první americkou hlídkou a přivedl je. Prostě když někdo něco umí a má v hlavě, tak i takovou šílenost jako je druhá světová válka se dá přežít s elegancí a lehkostí bez ohledu na členství v SS a využívání otrocké práce, při které umírali tisíce. ()

PAVLIS 

všechny recenze uživatele

Slušný dokument, který by se ale měl spíš jmenovat Wernher von Braun - (nejen) tvůrce V2. Je mu věnována možná polovina času. Ta zbylá se věnuje hlavně historickým souvislostem spojeným s V2. Chybí ale úplně pohled z ruské strany, když už se zmiňuje vliv V2 na studenou válku, a to u dokumentu z r.2015 zarazí. Koho by zajímaly i tech. detaily V2, má víceméně smůlu. ()

Reklama

Reklama