Reklama

Reklama

V2: Nacistická raketa

(TV film)
  • Česko Nacistická raketa V2 (více)

Obsahy(1)

V2 byla balistická střela, jejíž cíl vůbec netušil, že se blíží. Britové se o její existenci dozvěděli právě včas, aby stačili zasáhnout dříve, než byl vývoj zcela dokončen. Na konci války získali Američané německé plány, které pomohly USA vyvinout vlastní program balistických střel a následně i doletět na Měsíc... Když dopadnou a vybuchnou první nacistické rakety V2, zasáhnou i osudy lidí ze tří různých zemí. Anglie: Reginald Victor Jones, který jako analytik špionážní agentury MI6 pečlivě sleduje přísně tajná hlášení, se snaží na nacistickou raketu vyzrát. Německo: vědec Wernher von Braun, který snil o hvězdném prachu a výzkumu vesmíru, si uvědomuje, že stvořil vynález zkázy. Amerika: mladý voják James Hamill se účastní Operace kancelářská svorka a přijímá úkol unést německé vědce do USA. Tento snímek je napínavým příběhem o technologii, která nakonec přispěla k úspěšnému přistání na Měsíci. (TV Prima)

(více)

Recenze (5)

mira007 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mne pobavilo, že na konci války, kde se bojovalo, byl hlad, všechno rozbombardované tak geniální konstruktér Werner von Braun čekal se svojí partou v luxusním bavorském hotýlku, aby se vzdali Američanům a vydealoval s nimi svůj osud za x-tun skryté dokumentace k raketovému programu, o kterém Eisenhower napsal, že byl 25 let vývoje před Američany. Když dlouho nešli, tak poslal svého mladšího bratra, aby šel za první americkou hlídkou a přivedl je. Prostě když někdo něco umí a má v hlavě, tak i takovou šílenost jako je druhá světová válka se dá přežít s elegancí a lehkostí bez ohledu na členství v SS a využívání otrocké práce, při které umírali tisíce. ()

Reklama

PAVLIS 

všechny recenze uživatele

Slušný dokument, který by se ale měl spíš jmenovat Wernher von Braun - (nejen) tvůrce V2. Je mu věnována možná polovina času. Ta zbylá se věnuje hlavně historickým souvislostem spojeným s V2. Chybí ale úplně pohled z ruské strany, když už se zmiňuje vliv V2 na studenou válku, a to u dokumentu z r.2015 zarazí. Koho by zajímaly i tech. detaily V2, má víceméně smůlu. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Už V1 bola pecka, ale to čo s čím prišli Nemci neskôr bola ešte väčšia. Dokonca taká, že Amíci po skončení vojny "ukradli" nemeckých vedcov a tí rozvinuli svoju raketu do takých rozmerov, že neskôr sa s ňou dostali Aldrin a Armostrng na mesiac. Dobové zábery nič moc, aj keď chápem, že s prísne tajných zbraní tohto veľa na kamere nebude. V rámci obsahu je to ale fajn. 85% - 4* ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama