Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Na brehu jazera Loch Ness sa objaví fingované torzo neznámeho tvora, ktoré zo žartu k miestnym obyvateľom nastražila skupinka teenagerov. Keď je v rovnakom čase nájdená mŕtvola muža, ktorého smrť je sprvoti vnímaná ako nešťastná náhoda, nikto nepredpokladá, že by obe udalosti mohli spolu súvisieť. Prípadu sa ujíma detektívka Annie Redfordová (Laura Fraser), pre ktorú to bude prvá vážnejšia previerka vyšetrovateľských schopností. Nato, čomu bude v nasledujúcom období čeliť, ju však nedokáže pripraviť žiadna učebnica vzdelávania z policajnej akadémie... (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (7)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kde nehrá hlavnú úlohu (len) samotná absurdita, tam ju zaskočí či doprevádza extrémna náhoda. Nerozumiem, prečo “musia” po pár epizódach, každú sériu s takouto tematikou takto doslova dojebať. Mne je jasné, že život napíše kadejaké “príbehy”, je dosť možné, že je chyba v mojom “prijímači”, no mne takéto “zvraty” či “náhody” - hlava nebere, cítim sa podvedený, pričom mám dojem, akoby ma tvorcovia považovali za idiota. Dosledované čisto zo zvedavosti, od štvrtej epizódy mi už bolo viac menej len do smiechu, čo je dosť smutné skonštatovanie. “Broadchurch” séria je oproti tomuto na Nobelovu cenu .. ()

luksky 

všechny recenze uživatele

Tento seriál není špatný, má své překvapení, vcelku pořád se něco děje, což sem měl strach, že se budu více nudit..rozuzlení fajn, herecké výkony slabší...každý díl má tak 45min, takže bych tady upravil minutáž... ()

Reklama

laik_60 

všechny recenze uživatele

slušná britská kriminalka, určite nebude nudiť, tobuož počas koronakarantene. Kladne hodnotím zaujímavé - a nečakané rozuzlenie celého príbehu. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se chtěl po dlouhé době podívat na nějaký ten odpočinkový seriál ze skotské vysočiny, ve kterém se válejí nějací ti krimoši v lochu za poctivě vydřené prachy daňových poplatníků a ono ejhle. Ani jsem se nestačil vzpamatovat a už se vracím do dětství, ve kterém jsem prožíval animovaná dobrodružství od tajuplného jezera Loch Ness plných záhad společně s Rodinkou Nessových. V tomto kriminálním seriálu se setkáme s obyvateli malého fiktivního městečka Lochnofoy, kteří se všichni navzájem znají a kteří zde žijí a prosperují zejména díky turismu založeném na již zmíněné příšeře místních vod. Samozřejmě zde najdeme velké množství pošuků, kteří v tento fenomén stále věří i když už asi uplynula doba nejméně sta let, kdy prý byla poprvé viděna. Místní policejní stanice se moc nepředře a o opravdových zločinech slyšela jen z televize, protože delikty, které do této doby řešila byli spíš k smíchu. Jednoho dne se to všechno změní a začne to tím, že místní znuděná mládež nastraží kostru rádoby Lochnesské příšery na místní pláži a ještě se u toho natočí a dá to na sociální sítě, jak je to v dnešní době zvykem. To, ale ještě nikdo netuší, že ve městě operuje celkem brutální sériový vrah, který si své mordy vychutnává pitím plných doušků pravého anglického čaje. Místní policie je z toho zmatená jak včely v lese a z toho důvodu přivolá na pomoc odborníky na slovo vzaté. Samozřejmě v kordonu pomocných sil musí vyčnívat nejchytřejší a nejpřitažlivější černoušek, který se do tohoto prostředí hodí jako žirafa na Aljašku. Víc už prozrazovat nebudu, ale přiznám se, že asi z osmi mých podezřelých jsem se opět netrefil a rozuzlení bylo poměrně překvapivé a pro mně dechberoucí a byl jsem napnutý jak struna a to až do úplného závěru, Samozřejmě, jak už bývá zvykem se zde neřeší jen případy samotných bestiálních vražd, ale máme zde postavu místní buranské detektivky Annie, která je celá bez sebe, že může pomáhat při tak ošemetném vyšetřování a se kterou řešíme její rodinné problémy, ale také trable místních, větrem ovanutých, veselých vidláků. Tuto postavu perfektně zahrála skotská herečka Laura Fraser, o které jsem si vždycky myslel, že je američanka a to hlavně díky jejímu účinkování v americkém dramatickém seriálu Perníkový táta, ve kterém si zahrála postavu Lýdie. Jinak milovníci přírody se zajisté budou kochat nádhernou scenérií místní přenádherné a uklidňující skotské vysočiny a taktéž milovníci kriminálních zápletek si přijdou na své s hledáním toho pravého zabijáka a zajisté nebudou zklamáni ani zastánci konspiračních teorií o Lochnesské příšeře. Já jsem se poměrně bavil a uteklo to jako voda v mém Lochnesském bazénu napuštěném v mém obýváku a proto taky dávám zasloužených 70%. ()

dalia 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá kriminální minisérie, civilní a přesvědčivé herecké výkony, atraktivní prostředí jezera Lochness, řada zvratů a překvapení včetně nečekaného závěru... Možná bych jen uvítala alespoň stručný text před závěrečnými titulky o tom, co se stalo dále s některými postavami, především s Kieranem a Leightonem. Jinak velmi solidní detektivka. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (1)

  • I když se seriál odehrává ve fiktivním městečku Lochnafoy, tak se většina záběrů natáčela v největším městečku, které leží u jezera Loch Ness, a to Fort Augustus, které leží na jihozápadním konci tohoto jezera. (Trajektt)

Reklama

Reklama