Reklama

Reklama

Lekce francouzské konverzace

(festivalový název)
  • Rakousko Atelier de Conversation (více)
Trailer 1
Rakousko / Francie / Lichtenštejnsko, 2017, 72 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Jedna místnost, tucet červených židlí a jeden společný jazyk. Cizinci ze všech koutů světa se každý týden potkávají na bezplatných lekcích, kde pilují svoji francouzštinu. Formálně minimalistický dokument zachycuje ony prchavé okamžiky, kdy gramatické tápání nebo usilovné hledání správného slova mimoděčně poodkryjí okno do lidské duše. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (3)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě naprosto minulo:( Skupina lidí se setkává na lekcích francouzské konverzace a povídají si o převážně nedůležitých věcech, než se to vždy stočí k politice, nebo k tomu, kde sehnat halal jídlo. Nijak zvlášť mě to nepobavilo, humorné prvky jsem tam fakt úplně nezaznamenal. (umím francouzsky a nemám pocit, že by překlad cokoliv pohřbil). ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Nebaví se o počasí , ani nepopisují co se děje, ale občas i o kontrovezních tématech a svých pocitech. Připomíná to vzdáleně skupinovou psychoterapii. Atmosféra ve skupině je báječně přátelská, otevřená a tolerantní. ()

Reklama

G3orgig 

všechny recenze uživatele

Stejně jako každý nefrancouzsky hovořící účastník promítání tohoto filmu na karlovarském festivalu jsem si i já říkal, jak by to celé bylo ještě více zábavnější, kdybych si mohl vychutnat chyby ve francouzštině, které protagonisti tohoto dokumentu dělají. Domnívám se, že spousta vtipných momentů byla na nich přímo založena. Neznalý se možná v tento moment na chvíli pozastaví - vždyť se přeci jedná o dokument, tak k čemu tolik humoru? Ale je tomu opravdu tak - z podstatné části se jedné o dokumentární komedii - vcelku raritní žánr, který ale v tomto případě funguje výborně. Málokterý dokument dokáže vyvolat tolik emocí a i přes jistý hendikep v podobě nemožnosti překladu jistých vtipných momentů, jej mohu doporučit i pro francouzštinou nevybavené jedince. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama