Reklama

Reklama

Než skončí léto

(festivalový název)
  • Švýcarsko Avant la fin de l'été (více)
Trailer
Švýcarsko / Francie, 2017, 80 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Ani po pěti letech studií si Arash na život ve Francii úplně nezvykl, a rozhodl se proto k návratu do domovského Íránu. Kamarádi Hossein a Ashkan se ale se ztrátou parťáka nehodlají smířit. Dokumentární komedie o rozlučkovém roadtripu napříč Francií vypráví o hltání piva, francouzských holkách, kulturních rozdílech či přirozené potřebě najít a udržet si v cizí zemi spřízněnou duši. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

kajas 

všechny recenze uživatele

Dva relativně sympatičtí Íránci žijící ve Francii se na letním tripu (bez drog) snaží přesvědčit třetího z nich, aby se nevracel do rodné země. Tento obézní knírač mě bohužel přiváděl k šílenství a já jsem se těšila na každou scénu, ve které bude chybět. Docela problém. Ani zábavná debata o třech typech prdů to nezachránila. ()

Reklama

sanikope 

všechny recenze uživatele

Ak očakávate bláznivú prihlúplu komédiu o 3 iránskych buranoch na tripe po južnom francúzku, tak to bude asi strata času. Ak vas zaujíma život diaspory vo všeobecnosti a nielen tej iránskej a pocity s tým spojené- tak hor sa na to. Keďže tiež už vyše desaťročia žijem v uk, veľmi ľahko sa mi stotožnilo s pocitmi hlavných hrdinov. Film má prinútil sa pozrieť na môj nekonečný love/hate relationship voči slovensku. V tomto smere mi prišiel iránsky či slovenský problém takmer identický. Veľmi bolestivý pohľad na nekonečnú tému migrácie. I keď hrdinovia riešia hlboké traumy-režisérka netlačí až tak na pílu a podáva nám to s jemnou ľahkosťou. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama