Reklama

Reklama

Tarzanova varlata

(festivalový název)
  • Rumunsko Ouăle lui Tarzan (více)
Trailer
Rumunsko / Francie, 2017, 105 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Legenda praví, že výzkumné centrum v Suchumi, hlavním městě dnešní Abcházie, bylo Sověty koncem 20. let vybudováno s cílem vytvořit křížence mezi člověkem a opicí. Vysněná bytost světlo světa nikdy nespatřila, stejně jako komunistický „nový člověk" předpovězený Marxem. V sešlých kulisách suchumského institutu ale lidé a opice žijí pospolu dodnes; první omezováni tlakem turbulentních společenskopolitických změn, druhé vystaveny nemilosrdnému testování nových léčiv a medicínských postupů. Na státoprávně sporném území při břehu Černého moře, které nenávratně poznamenal rozpad Sovětského svazu i následné gruzínsko-abchazské konflikty, jim tak je společné, že se stali smutným reliktem série neúspěšných experimentů z minulosti. Dokumentární esej se zamýšlí nad vztahem člověka k primátům, jemu nejvíce podobnému řádu savců, aby poukázala na zhoubný vliv ideologických dogmat i neopominutelnou roli víry a etiky v každém vědeckém výzkumu. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele

Mnohem zajímavější by byl dokument kdyby zavřeli do klecí vědce druhu Homo sapiens a sapiens a zkoušeli pokusy na nich pro blaho lidstva. Na Frantovy a Lojzovi. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Tarzanova varlata mohou názvem evokovat bizarní podívanou pro bohémské hipstery, ale jakmile narazíte na popis, dostanete ledovou sprchu. Bohužel v tomto kontextu ji dostanete ještě tisíckrát během sledování, protože "pracovat 6 let" na něčem, co se ani jako dokument nedá brát je docela na pováženou. Jedná se o nesoudržný filmový patvar, který mele "pátou přes devátou" a je divácky naprosto nevstřícný. Nevtáhne do problematiky a neřekne toho tolik, jak by se od dokumentu slušelo a patřilo. Škoda, přitom se jedná o velmi zajímavé téma k rozebrání. ()

Reklama

Galerie (28)

Reklama

Reklama