Reklama

Reklama

Pokoj 104

(seriál)
  • USA Room 104
Trailer
USA, (2017–2020), 18 h 33 min (Minutáž: 18–29 min)

Hudba:

Julian Wass

Hrají:

Spencer Garrett, Ross Partridge, Melonie Diaz, Ethan Kent, James van der Beek, Orlando Jones, Jay Duplass, Karan Soni, Poorna Jagannathan, Matthew Bellows (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Seriál Pokoj 104 od tvůrců Jaye a Marka Duplassových (Zviřátka, Počtyřech) je novou půlhodinovou komediální antologií z produkce HBO, která nahlíží za dveře jednoho pokoje v průměrném americkém motelu a zkoumá příběhy hostů, jež se v něm střídají. Každá z dvanácti epizod seriálu, koketujícího s myšlenkou, že právě všední místo může být tím nejzajímavějším na světě, když se zastavíme a prohlédneme si ho zblízka, vypráví jiný příběh. Zatímco pokoj zůstává stejný, všechno ostatní – atmosféra, děj, postavy a dokonce i doba – se mění. První řada, v níž se mísí nejrůznější žánry včetně komedie, dramatu, thrilleru a hororu, skýtá širokou škálu příběhů a postav – například historku o poslíčkovi pizzy, který dostane mnohem víc, než čekal; o hlídání dětí, které se příšerně zvrtne; o lásce dvou osmdesátníků; o ženě, která se s pomocí okultního kněze snaží dostat do jiné reality; o dvou mormonských misionářích, kteří procházejí krizí víry, a mnohé další. Dojemné, bizarní, plné zvratů a překvapení, takové jsou epizody seriálu Pokoj 104, které týden po týdnu nabízejí nová zjištění a vyprávějí příběhy obyčejných lidí hledajících souznění a smysluplnost. (HBO Europe)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (8)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Pár dobrých nápadů, ale jinak mám pocit, že si tvůrci dali soutěž, kdo dokáže na délce méně než 30 minut unudit více diváků k smrti. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Dvanásťdielny seriál, ktorého epizódy sa odohrávajú v jedinej izbe. Tá má číslo 104 a hostia, ktorí sa tu ubytujú, sú prehliadkou rôznych charakterov, ktoré niečo trápi. Izba 104 je pre nich miestom, kde môžu nájsť riešenie pre svoje problémy. - Velmi rozporuplný seriál. Hororových je len niekolko častí, ktoré nanešťastie vôbec nefungujú. Inak to nie je ani s komediálnymi epizódami, ktoré sa tiež minú účinkom. Vela mi to nedalo, len mi to pomohlo ujasniť si to, čo mi bolo jasné už po dvoch častiach hororu Creep. Bratia Duplassovci to v hlavách nemajú v poriadku. Horšie hodnotenie nedávam len preto, že sa tu objavilo niekolko velmi solídnych hororových tvárí a vďaka tomu, že epizódy druhej polovice ma bavili ovela viac. Tiež to zachraňuje to, že sú epizódy velmi krátke. Pred druhou sériou by si mali tvorcovia sadnúť a prediskutovať to, akým smerom sa chcú uberať, pretože toto bol len neprehladný a nedotiahnutý chaos. + Tony Todd + herec z The Magicians + herec z Stranger Things a Hangman + herečka z The Belko Experiment + herec z Scary Movie + herec z Goosebumps a Creep 2 + herec z Love in the Time of Monsters + herec z Dead Silence, It Follows, Dark Summer a Tales of Halloween + herec z The Amityville Horror + herec z Death Note ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Zajímavý koncept, nicméně to nejrutinnější provedení. Bratři Duplassové buď přinesou epizody postavené na totálních klišé, nebo na jejich absolutní nucené destrukci. V obou případech se jim ale ani na ploše dvaceti minut nedaří zaujmout. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Chvíli trvá, než divák odhadne, kam by netradiční antologie přibližně chtěla mířit (a proměnlivá kvalita jednotlivých příspěvků i jejich roztodivné nálady příliš nepomáhají), ale při troše trpělivosti se na nepředvídatelné rozpoložení dá přece jen naladit. Problém ale tkví v (ne)kvalitě většiny epizod, které nepíše Mark Duplass. Zatímco jeho scénáře se většinou dopátrají nějaké emocionální katarze, ostatní autoři často přijdou s nápadem, který by se sotva dal natáhnout na pět minut, natož až někam k půlhodince, tím spíš, že dedukovat, co tím či oním chtěl scénárista říci, je místy dost únavné a u zvratu prostých epizod dokonce otravné. Nejlepší / nejoriginálnější pecky se promrhají relativně brzo a hlavně jich je postupem času čím dál méně, naopak přibývá kousků, které mají negativní potenciál celý produkt klidně zabít. Od třetí sezóny se pak trápím víc, než kdy dřív a frekvence neuchopitelných experimentů, které jenom chtějí naplnit slíbenou škatulku "posunování tvůrčích hranic", je vysoká až příliš. ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Jedna stejná místnost, ale vždy jiné postavy a jiný příběh. Právě na tomto schématu je založen tento 12-dílný seriál. A jsou to někdy velmi zvláštní příběhy, které se odehrávají v tomto malém pokoji číslo 104. Rovněž žánrově jsou dost rozdílné, od dramatických, hororových, mysteriózní až po romantické a humorné, ale najde se tu místo např. i pro bojovou, která patří k těm nejlepším. Největší mínus tkví právě v nevyrovnanosti jednotlivých epizod. Některé jsou skvělé po všech stránkách, jiné jsou ale zase dost slabé. Ale nakonec s posledními dvěma, převažuje více těch lepších, proto si seriál zaslouží i tu čtvrtou hvězdu. ()

Galerie (343)

Reklama

Reklama