Reklama

Reklama

Geniální průšvih

(festivalový název)
  • Thajsko Chalard Games Goeng (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh na motivy skutečných událostí o geniální studentce, jejích kamarádech a společném plánu, jak na podvádění v testech vydělat miliony. (Asean+3 Film Festival)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (43)

evapetra 

všechny recenze uživatele

Nevěřila bych, že může sledování podvodu při studentských zkouškách být tak adrenalinové. Bylo to napětí stejné, jako kdyby se jednalo o nějakou velkou bankovní loupež. A vlastně větší, protože filmů o bankovních loupežích je spousta. I když se jednalo o nefér hru, nedalo mi, než těm děckám fandit nejen proto, jak měli všechno geniálně vymyšlené, ale taky i z toho důvodu, že oba hlavní aktéři neměli na mysli jenom svůj prospěch, ale chtěli vytáhnout z bídy i své rodiče. ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Ze dvou třetin čistej řez, poslední akt už ale přehnaně šponuje napětí do komických výšin (bezmála bourneovskou honičku s ruskou gorilou ten film vůbec nepotřeboval). Zasloužená chvála za nápaditou režii, proklatě ostrý střih a tu plíživou kritiku školního systému, kde odejít do zahraničí znamená zruinovat si mládí, nebo si zaplatit někoho, kdo si ho zruinuje za vás. 80% ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Námět, který dělá ze švindlování při písemkách napínavý heist, není vůbec špatný a jeden se tetelí, když si navzájem hrdinové posílají odpovědi otázek, ze kterých vytvářejí čárové kódy na tužky, které si rozdávají při testech. Zbytek je bída s nouzí, kdy ohavná kamera, na koleni dělaný střih a herecké ochotnictví se plácá ve 130 minutách našedlého obrazu, které by se daly zkrátit o pětinu jenom tím, že by neustálé zpomalené záběry běžely v normální rychlosti. Měl jsem smířlivější náladu díky tomu vyčerpávajícímu thrillu, který film solil při obcházení mezinárodního testu SITC, nicméně celé dílo se u mě pokořilo finálem, kdy nám je řečeno, že pravda skutečně leží na straně nesmyslných biflovacích jednorázových zkoušek, které určí zdali něčím v životě budete, nebo ne a ne naopak, kdy by mělo být spíše straněno postavám, které chytrým a inovativním obcházením zkostnatělého systému rozhodování nakonec vyhrají nad systémem a pokoří ho tak. Oni ho zde sice pokoří, nicméně samotný systém sám zvítězí jen díky tomu, že celou lumpárnu nakonec jedna z postav napráší úřadům a to jen z vlastní sobeckosti. Potvrzení tohoto statu quo po dvou hodinách je prostě zrada, srovnatelná s tím, kdy by na konci Dannyho parťáků George Clooney šel na policii prásknout svý kámoše v zločinu, peníze by jim tak byly opět sebrány a vráceny casinu. Nevim. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Po cca 8 hodinách v pendolínu, jsem se v Košicích seznámil za hotelových okolností s csfd parťákem freddym, chrstnul jsem do sebe dvě piva, něco co se tvářilo jako jídlo a jupijajej za thajským filmem. Musím přiznat že v oblasti Thajské kinematografie jsou mé znalosti na úrovni novorozeněte, protože včetně tohoto filmu jsem viděl celkm dva thajské filmy, ovšem z průměrným hodnocením 5* což je tedy bomba. Film jeho nápad se může zdát naprosto fádní , zkoušky ve škole, možná prestižní, ale pořád zkoušky, ale co z toho udělali tvůrci to se hned tak nevidí. Regulerní moderní thriller, který má neskutečný tempo, působí sexy, je napínavej, skvělý soundrack umí dokonale vygradovat všechny "zkouškový" scény. Tvůrcům není cizí se dotknout i sociálního tématu u ekonomické situace studentů. Hlavní hrdinka Lyyn je superkočka. Už tak skvělý filmový zážitek ještě umocnil silný závěr. Festivalový start na Artfilmu v Košicích jak hrom. Navíc příjemný popíjení před a po projekci na zahrádce před kinem spojená s pokecem, víc už chtít prostě nemůžu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ještě nikdy nebylo opisování tak napínavé. Ta promakanost jednotlivých postupů se Thajcům povedla a konkrétně klavírní nápověda byla naprosto geniální. Sociální aspekt, který hlavní hrdinku k tomu všemu vedl sice není kodvíjak originální, ale nijak neurážel. Tradiční problém jsem měl s asijským hereckým projevem, ale jen v některých aspektech. Trošku mě zklamal závěr. Já vím, že tak by to asi mělo být, ale jsem si takřka jist, že v podání západní produkce by to bylo přesně naopak, což by se mi líbilo víc. Ale i tak je to jedna z nejoriginálnějších věcí, co jsem za poslední roky viděl. 80% ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama