Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Natočeno dle skutečné události. Geniální šílenec vymyslel bombu, díky níž začne hořet i vzduch a spolehlivě tak zabije naprosto vše v dosahu. S touto bombou pak obsadí jednu základní školu a požaduje výkupné 2 miliony USD za každé dítě. Jeho plán se ale ne úplně vydaří a na místním šerifovi je, aby zjistil, co se vlastně stalo. Výsledku vyšetřování ale sám není schopen uvěřit. (KrestanFilms)

(více)

Recenze (8)

nash. 

všechny recenze uživatele

Zpočátku solidní psychologické drama, které se později přelévá v nenásilnou náboženskou agitku. Scéna spontánní modlitby je až nečekaně silná, stejně jako vyprávění nad starými fotografiemi. Z ničím z toho bych v podstatě neměl problém, kdyby se to v závěru nezvrtlo v hloupou kostelnickou nátlakovku, která to celé degradovala téměř k trapnosti. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, ale jako bezvěrec a člověk, který pohrdá fanatismem, nemůžu akceptovat film, který tak propaguje víru, jak kdyby se mělo jednat o to jediné, co člověka zachrání. V tom filmu je tolik náznaků toho, jak je možné celý zázrak vysvětlit prostě jako štěstí a náhodu, ale ne, budeme věřit, že davové modlení zasáhlo a andílci lítali nad dětmi a postarali se o to, aby přežili. Tohle je marketing na víru a to opravdu nechci vídat. Jinak by ale film sám o sobě až tak špatný nebyl... Bohužel. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Nadhodnocujem a viem prečo. Ani mne sa nepáčili isté momenty (gýčovitá pieseň o vyslyšaných detských modlitbách) a viem, že to bolo natočené ako náboženská agitka. Scenár bol odfláknutý a miestami nelogický, ale na to všetko kašlem. Zožral som to aj navijakom, lebo film ma presvedčil, že modliť sa má zmysel (predtým sa o to neúspešne pokúšali mnohí ľudia). Viem, že toto je posolstvo aj účel tohto počinu. U mňa svoj účel splnil, takže 100%. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Keď som tak sledoval tento príbeh inšpirovaný skutočnými udalosťami z Wyomingu 1986, vôbec som nechápal tie kritické názory a podpriemerné hodnotenie. No keď prišiel ten ústredný zlom cca v polovici filmu, tak som to začal chápať. Som si len povedal že "WTF, to ako vážne?". Zo zaujímavo rozbehnutej atraktívnej psychologickej drámy sa razom stala naivná náboženská rozprávočka plná sugestívnych zázrakov. Áno, možno sa tam odohralo viacero nevysvetliteľných javov, ale toto bola predsa len tendenčná obhajoba. Btw. Kde boli tí anjeli strážni, keď ich bolo treba v Beslane roku 2004, v Pešavare 2014, či najnovšie v Garisse 2015? Či akurát vtedy nemali čas? So silly... ()

Gunslinger odpad!

všechny recenze uživatele

Môj favorit na "častú riedku stolicu" (nechcel som napísať - sračka) roka.. Parta decák (na čele s najiritujúcim deckom na svete - hlavným hrdinom) a ich učiteľov sú držaní ako rukojemníci v miestnej kresťanskej/mormonskej/WTF škole.. Ono ta bomba v polke filmu aj vybuchne, ale až na atentátnikov sa nikomu nič nestane, nakoľko do výbuchu sa hodia miestni anjeli (áno anjeli!!!) a zachránia deň.. Druhá polovica filmu pozostáva z modlenia sa, plakania a rozpamatávania sa detí na to ako ich z budovy vyniesli ich mŕtvi starí rodičia.. Úplne to vidím pred sebou ako týmto skvostom mučia katechetky svojich žiakov na hodinách náboženskej výchovy .. Bravó ()

B.Brighton 

všechny recenze uživatele

Film popisující skutečnou událost, kdy psychicky vyšinutý člověk společně se svojí manželkou zamíří do školy v malém městečku Cokeville (Wyoming) se zbraněmi a výbušninou za účelem dokázat světu, že je geniální a pomocí kalkulačky vypočítal, jak přivést mrtvé zpět k životu. Po prožitém dramatu všechny zúčastněné děti shodně vypověděly, že během útoku viděly ve škole anděly. Během prohlížení rodinných alb pak tyto bytosti identifikovaly ze starých fotek jako své zemřelé příbuzné. Poměrně hezky natočený film se zajímavým příběhem. Škoda jen, že na úplném konci se celé dílko transformuje do reklamy na víru. A i když to ve filmu nikde nezazní, každý, kdo je alespoň trochu obeznámen s církví LDS neboli "mormony", pochopí, odkud vítr vane. ()

gurmet 

všechny recenze uživatele

Velká část filmu je typická, nízkorozpočtová rozprávka plná laciného CGI ohně, ale posledních 15 minut stojí za to, smál jsem se téměř nepřetržitě. Kupí se jeden patetický obraz za druhým, tečou potoky slz, emoční výlevy doslova protrhávají plátno a nabývají tak obludných rozměrů, že jsem se musel v titulcích přesvědčit, že nejde o nové díly od Monty Pythonů. Poctivá 1 hvězda. ()

Reklama

Reklama