Reklama

Reklama

Voldemort: Origins of the Heir

všechny plakáty

Obsahy(1)

Harry Potter se ještě nenarodil, Voldemort ještě nepropadl zlu. V kouzelnickém světě nacházíme Toma Marvolo Riddlea (Stefano Rossi) na konci jeho kouzelnického studia, kdy se poprvé seznamuje se svou mocí a relikviemi smrti. Právě s těmito událostmi nás seznamuje neoficiální prequel natočený italskými fanoušky. (hansel97)

Recenze (52)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Možná je to zbytečně dlouhý, ale zase je to na amatérský projekt zatraceně dobrý. Efekty nemají chybu, herecký výkony na pohodu, kamera parádní. Navíc to zodpovídá pár nezodpovězených otázek o Voldemortovi, takže si myslím, že tohle by měl vidět každý, kdo má Harryho Pottera od dětství v srdci. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Na fanušikovský film celkom fajn efekty, škoda toho nevýrazného príbehu, ktorý nedokázal úplne zaujať. P.S.: dá sa to nájsť aj s titulkami. 70% - 3* ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Na amatérsky projekt vcelku podarený vizuál a solídne herecké obsadenie. Samotný príbeh sa taktiež môže pýšiť určitou dávkou tajomna, ktorá diváka udržuje celých 50 minút v napätí. Najviac ale Voldemort: OotH zlyháva na poli dialágov. Tie na mňa mnohokrát pôsobili neuveriteľne silené, čo vo mne navodzovalo pocit, že ide iba o hrané divadielko. A to sa pri filmoch jednoducho stávať nemôže. Musia vás vtiahnuť do svojho deja a prekábatiť váš natoľko, že uveríte v reálnosť daného príbehu. Štvrtá hviezda je pridaná asi už len z čisto subjektívneho hľadiska, pretože ma tento fanúšikovský projekt veľmi nadchol, i keď pravda, dalo by sa na ňom ešte zapracovať. Prepracovanejší dej a scenár by z Origins of the Heir urobili fakt výnimočnú pecku. Takto ide stále slušný nadpriemer, ale pravdepodobne si ho užijú iba tí, čo na HP vyrastali. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Příjemný fanouškovský prequel k HP, který míchá dobře známá fakta s vlastními nápady. Nic moc se tam sice nestane, ale hodně se tam toho probere a zmíní, takže si fanoušek může trochu osvěžit paměť a zavzpomínat. Vizuál je fantastický, herecké výkony slušné a hudba kouzelná. Nemá cenu se v tom nijak kriticky šťourat, protože na fanouškovský film je to silný nadprůměr, natočené je to slušně a hlavně jsem rád, že takhle zajímavý projekt vůbec vznikl. Třeba se na základě toho dočkáme pár dalších podařených kousků. PS: Nevím, co od toho čekali ti, kteří tomu napálili méně jak 3*, a už vůbec nechápu, jak se k tomuhle dostal někdo, kdo není fanda... ale budiž. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(30%) Tyhle krátké filmy moc nevyhledávám, i když se občas vyrojí nějaká ta výjimka. Harryho Pottera zbožnuji, tak jsem byl na toto zvědav. Vizuální, technická stránka, práce s kamerou – to vše mi přišlo velice zdatné, i postava mladého Voldemorta, nějaké ty efekty atd, ale to je asi tak všechno, jinak mě to teda moc nebavilo. Takže slabá 2* je pouze za snahu. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Tři plus jedna za kuráž. Víte, co mě na tom ale vážně vyděsilo? Věta "... vplížit se do skladiště bystrozorů sovětského ministerstva..." Ale vážně, počin pěkný a kdyby příště slíbili, že omezí u veškerého ansámblu (včetně Voldíka) 90% mejkapu, tak se na něj budu i těšit. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Na amatérský film skvělé zpracované vizuálně. Bohužel klasicky z tohoto kraťasu vyčnívají špatné herecké výkony a nepřesvědčivý příběh. Je to škoda, protože jakous takous snahu doplnit příběh J.K.Rowlingové jsem tam zaznamenal, ale zůstal nevyužit. Škoda... I tak ale není třeba se tomuto pokusu vyhýbat, těch 50 minut uteče jak nic. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Na fanmade film to má doslova výborný vizuál, podle toho bych vážně nepoznal, že to není oficiální produkce, ale scénář i výkony jsou uboze béčkové a hloupé. Škoda, protože jinak je vidět kolik práce někdo investoval do toho, aby to vypadalo vážně skvěle, ale sehnat slušnější herce už asi bylo nad síly tvůrců. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Na téhle filmové fan-fiction je vidět hodně snahy. Skalní fandové nebudou z přepisování jejich univerza nadšení (podobně jako před pár lety u Honu na Gluma) - to mě ovšem netrápí. Slabinou je ale hlavně scénář plný prkenných replik, s celkem nulovým dějem (vezmeme-li v úvahu hodinovou stopáž) a hodně nevěrohodným vykreslením vývoje hlavních hrdinů (mladej Raddle se chová jak dick, ale přesto ho ostatní berou jako nejlepšího kámiče...). Druhou kudlu do zad snímku zabodávají nevyrovnané herecké výkony, přičemž ten zřejmě nejhorší předvedla ústřední herečka. Kamera a vizuál jsou na druhé straně víc než dobré na amatérský film. ()

Céčko 

všechny recenze uživatele

Od fan-made filmu se většinou očekává, že bude mít mizerný vizuál, podprůměrné herecké výkony, ale fakta nastudovaná lépe než původní autorka. Tady je to naopak, efekty působí parádně, herci ujdou, nicméně scénáristi netuší, co za zvíře je ve znaku Havraspáru (ne, není to havran), nebo kdy vlastně udělal Voldemort ze svého deníku viteál. Navíc si nemyslím, že by byla Voldemortova osobnost vyobrazena správně. Z nefanouškovského hlediska bych vytkl to, že scénář působí poslepovaně a ne-příliš záživně, byť třeba scéna u Hepziby Smithové byla povedená. I tak ale doporučuju, ať se na to podíváte, třeba budete mít jiný názor. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Nic moc triky a docela tragické herecké výkony lze odpustit pouze v tomto případě, tedy když se jedná o fan film. Potterovský fenomén zasáhl miliony lidí po celém světě (včetně mě) a já obdivuji ty z nich, kteří se s láskou a úctou k originálu pustí do něčeho takového. Nebyla to špatná podívaná. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

1200 komentovaný film / 2100 ohodnocený film:Film, který jako amatérský počin velice chválím a uděluji mu velký palec nahoru. Nicméně samotný děj mi přijde hloupý s nevýraznými charaktery a stupidním Voldemortem, který celou dobu je podáván jako oprávněná rodící se hrozba podávaná skrze retrospektivní vyprávění jedné jeho milé, aby se ve výsledku přišlo na šokující rozuzlení, že nic nemusí být tak jak je to ukazováno. Čímž v podstatě vyprávění postrádá svůj smysl, Voldemort je jako idiot, který se vůbec nemusel dělat tuto komplikovanou šarádu a vše mohlo jít přímo. Nechci nějak hlouběji nic popisovat kvůli případným spoilerům, i tak jsem jim blíže, než bych chtěl. Bohužel ale to je věc, která mi na filmu vadí a kvůli níž uděluji výsledné dvě hvězdy místo tří nebo čtyř. 50% ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Nápad na FanMade super, každopádně tam nemuseli cpát výmysly. Představit viteály mohli tvůrci i bez zbytečných postav o "dědicích", kteří stáli za starou bačkoru. Očekávala jsem v napětí smrtijedy a nedočkala jsem se ani zmínky. A rudé oči Voldemorta bylo jako co? Úděsné. Do teď jsem fanouškovská videa k mému oblíbenému příběhu HP nesledovala a po tomto ani sledovat nebudu.. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Má to potenciál, ty děcka hrajou taky dobře, trochu přeefektováno, ale nějaké velké chyby jsem tam nenašel. Ten Wiglaff hrál skvěle. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Voldemort má chyby, obsahuje spoustu nelogičností a s kánonem si vlastně dělá úplně, co chce. Na fan film je to ale nesmírně dobré a nesmírně, ehm, "profesionální". Pravda je, že se tam toho zase moc nestane, ale je to nesmírně poutavě natočené, herecké výkony jsou opravdu fajn a scéna u Hebziby je naprosto výtečná. Hudba je velmi dobře zvolená a prostředí Bradavic skvěle urobené. Úplně poslední scénu, která byla z těch všech logická asi úplně nejméně, jsem si fakt vychutnal, protože jinak byla výborná. Zajímavé flashbacky střídají flashbacky nezajímavé, hlavně ten poslední je pak už vyloženě do počtu. Ruské prostředí mi nevadilo, ale do tohohle světa to prostě nepatří. Tendlecten Raddle ale hlavně uteče jak švihnutí a mávnutí hůlkou a fakt nestihne nudit. Takže ve výsledku opravdu super překvapení a velká spokojenost. ()

Michi88 

všechny recenze uživatele

Z hlediska fanoškovských filmů se jedná o nadprůměr, ale bohužel děj mě nedokázal už úplně uchvátit. Místo dlouhých dialogů ve sklepení bych přidal více dějových scén. Speciální efekty byly špičkové, ale ten postdabing? Dyť jim to kolikrát nešlo ani do pusy. Hodně mi to kazilo film. ()

Hugo01 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní projekt parádně dokreslující události předcházející sáze o Harrym a jeho boji s Voldemortem. Struktura filmu mě velmi bavila stejně jako jeho provedení. Efekty kouzel byly velice originální, a to v dobrém slova smyslu. Každý takovýhle kousek potěší. ()

Reklama

Reklama