Reklama

Reklama

Hlubiny času

(seriál)
  • Česko Pradávná historie (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Historik Jonathan Markley seznamuje diváky s historií Země od nejdávnějších časů po vznik prvních čtyř velkých civilizací, věk objevů a průmyslovou revoluci... Seriál Hlubiny času odhaluje překvapivé souvislosti. Prozrazuje, že naše rozhodnutí a vítězství na bitevním poli nejsou tím jediným, co pohání civilizaci a pokrok dopředu. Stejně důležité jsou také fyzika, geologie, biologie a chemie. Jde o tak dávné síly, že všechno, o čem jsme si mysleli, že známe, ve skutečnosti ve skrytu určil už samotný vznik naší planety. Události z hlubin času – stvoření vesmíru, exploze hvězd, srážky kontinentů a evoluce, napomohly klíčovým momentům v historii lidstva. Tento jedinečný seriál vyšperkovaný špičkovými digitálními efekty a animacemi nečekaným způsobem odpovídá na otázky, jak a proč vznikla civilizace, kterou známe. (TV Prima)

(více)

Recenze (6)

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní dokument je vhodný nejen do hodin dějepisu. Žáci se při něm mohou zopakovat významné dějinné mezníky v lidské civilizaci. Vhodnější je ale pustit pouze kratší vybrané pasáže, protože při zařazení celé epizody budou mít problém s udržením pozornosti. Doporučuji až pro devátý ročník v rámci opakování. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Je to síce ako z rýchlika, ale dozvieme sa aj zaujímavé veci, napríklad, prečo bolo čierne korenie (pepř) na konci 15. storočia najžiadanejšou komoditou na svete a nebolo to kvôli dochucovaniu jedla. Seriál by si zaslúžil aspoň desať podrobnejších častí. ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný holistický koncept vysvetľuje históriu globálnych civilizačných procesov za pomoci prepojenia poznatkov z fyziky, chémie, biológie a geografie. Veľmi presvedčivá a lákavá ilustrácia toho, ako všetko so všetkým súvisí, ktorá človeku bez základných encyklopedických vedomostí a schopnosti uvažovať v súvislostiach musí pripadať ako šialený chaos a tým všeobecne vzdelaným zasa ako príliš skratkovitý výcuc, ale každý si v nej určite nájde aspoň pár fascinujúcich detailov z dejín vesmíru, Zeme a človeka, ktoré ho zanechajú v úžase z poznania. Faktom zostáva, že je to extrémne zrýchlený prehľad a takýto prístup, perfektne zodpovedajúci súčasnej pozícií človeka vo svete, by si zaslúžil podstatne dlhší seriál. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Komplexní pohled na historii Země a lidstva, který ale trpí díky své zkratkovitosti. Představit během tří dílů alespoň zlomek všech podstatných momentů od Velkého třesku k novověku, to je neproveditelné jinak než na nejzákladnější úrovni pro úplné ignoranty. Člověk s elementárním přehledem se nic nového nedoví, tudiž je samotný dokument vhodný tak pro základní školy jako doplňkový materiál k výuce, nebo pro lidi, kteří ještě v dospělosti netuší, že obilí je vyšlechtěná tráva a srážky tektonických desek vytvořily hory. 60 % ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Dokument je rozhodně zajímavě zpracován ohledně vyprávění. Problém ale je co vypráví. Připadá mi to jako mix všeho, co už se mohli lidé dozvědět z jiných dokumentů. Jako by autoři vzali všechno, co už někde zaznělo a nacpali to sem. Opravdu se nic nového nedozvíte. Plusem snad je jen to, že to vše se dává do souvislostí s věcmi, s kterými bychom znázorněné události dohromady nikdy nedali. Jinak se ale divák nedozví nic nového a většinu informací už běžný člověk musel pochytit kdekoli, pokud má alespoň nějaký elementární všeobecný přehled. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama