Reklama

Reklama

Vilém Dobyvatel

(TV film)
  • Francie Guillaume le Conquérant (více)
Francie, 2014, 84 min (Alternativní 52 min)

Obsahy(1)

Poznejte blíže osobu Viléma Dobyvatele. Muže, který si podmanil Anglii... Francie, Normandie. Píše se 11. století: Guillaume „Le Bâtard" známý jako Vilém Dobyvatel se ve věku osmi let stal novým normanským vévodou. Přestože někdy jednal ukvapeně, byl mazaným stratégem, který udělal z Normandie mocné vévodství. Obával se ho dokonce i francouzský král. Po smrti Eduarda III. Vyznavače se Vilém zmocnil anglické koruny, když v roce 1066 zvítězil v bitvě u Hastingsu. Stal se díky tomu jedním z nejmocnějších vládců v celé Evropě a významně ovlivnil změny v anglické společnosti, protože anglosaskou šlechtu vystřídali u dvora normanští pánové. Život Viléma Dobyvatele byl jedním velkým dobrodružstvím. Díky stejnojmennému filmu, který spojuje dokumentární přístup s dramatickým stylem vyprávění, ho můžete zažít také vy. Nenechte si ujít 60 let vlády muže, který změnil středověk a položil základy nové Evropy. (TV Prima)

(více)

Recenze (4)

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Hrané pasáže tohoto dokumentu, i když je vidět, že si s nimi dali velkou práci, působí ochotnicky. Pro základní seznámení s historií dobytí Anglie je to dobré. Ideální pro puštění ve škole při hodině dějepisu, aby si děti neodnesli jen informaci, že v roce 1066 Anglii dobyl jakýsi Vilám Dobyvatel, ale měli i podrobnější informace zábavnější formou. Budou rády, že místo nudného výkladu, nebo písemky se dívají na film. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Naozaj dobrý dokument o normanskej invázii, podrobne je popísaná bitka pri Hastingse a potom vláda Viliama Dobyvateľa. Obohacuje poznatky, ktoré sa bežne na našich školách učia, a tých je o stredovekých anglických dejinách žalostne málo. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama