Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvaja bratia sa po dlhých rokoch musia spojiť, pretože ich matka sa stratila. Ich vzťahy nie sú najlepšie, ale túžba po nájdení je silnejšia, než všetci démoni. (Marceloo)

Recenze (15)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Hlavný hrdina sa s rodinou vracia do svojho domova, pretože sa im stratila matka. čoskoro má však pocit, že so susedmi niečo nie je v poriadku a majú s jeho dieťaťom svoje vlastné plány. Toľko k obsahu. Ďalší extrémny vrchol stupidity a ubíjajúcej nudy. S hororom to nemá nič spoločné. Napínavé to nie je, strašidelné taktiež nie, iba maximálne nezaujímavé. Veril som, že sa to aspoň v záverečných minútach aspoň trochu zlepší, ale zbytočne. Pátranie, drísty, priblblí sektári, sem tam sa tá tieňová postava objaví, ale dokopy aj tak nič neurobí. Bodík dávam len preto, lebo sa to aspoň snažilo o nejaký dej. Najvtipnejšie na tom je, že až traja ľudia pracovali na scenári. To snáď nie! ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Dvaja bratia sa po dlhých rokoch musia spojiť, pretože ich matka sa stratila. Ich vzťahy nie sú najlepšia, ale túžba po nájdení ich matky je silnejšia, než všetci démoni. - Technicky to nie je spracované vôbec zle a dokonca aj herecké výkony sú v rámci rozpočtu na slušnej úrovni, ale tá hororová tématika je tak prehliadnutelná a tak slabo spracovaná, že sa tu nakoniec takmer nič nepodarilo dotiahnuť do úspešného konca. + herec z Zombeavers a Helen Keller vs. Nightwolves + herečka z Patient Seven + herec z Paranormal Activity: The Marked Ones ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zabitý potenciál. Jak už to tak u laciných hororů bývá, je chybějící rozpočet zpravidla vždy nějakým méně chválihodným způsobem markýrován. V tomto případě se ne úplně záživně pátrá po zmizelé osobě. Když se totiž pohřešuje matka, jde veškeré odcizení a staré sváry dvou bratrů, Adama a Jakea, stranou. Návrat do jejich rodiště ale provází celá řada podivných okolností a záhad. Největší záhadou je výskyt kultu zvaného Gateways, vedeného jakýmsi guru Lawrencem, který svoji lidumilnost jen předstírá. A ve skutečnosti tento kult uctívá prastaré monstrum - Shadowmana, jehož je čas od času nutné "nasytit" novou obětí. Pokud jde ale o realizaci, tak o monstrum i horor sotva divák zavadí, většinu času totiž film připomíná úplně jiný žánr, a sice nepříliš celistvé a záživné rodinné, potažmo sociální drama. Je například škoda, že o sektě a jejím fungování kolují jen kusé informace, Shadowman vypadá ukrutně lacině a s tím nejlepším, ale hlavně nedořečeným a nevysvětleným, se film vytasí až v samotném závěru. A celé to provází značně pomalý ráz vyprávění, téměř bez tempa. Počin spáchala dvojice herců v hlavních rolích. James Zimbardi a Skyler Caleb už nějaké scenáristické i produkční zkušenosti mají, jen jaksi nedokázali sehnat na svůj film odpovídající rozpočet, tudíž film vypadá tak jak vypadá, tedy zhola průměrně. A divákům, očekávajícím brutální horor podívanou, po tomhle krotkém závanu hrůzičky značně vyhládne. No, nápad to nebyl k zahození, proběhl i objev méně známých sličných hereček, možná vycházejících hvězdiček, a všichni účastníci patrně věděli, že netočí film, o kterém se bude povídat celý rok. 5/10 ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Není to zrovna scénář, který tvůrce piluje několik let. Ještě to mohl zachránit nebéčkový režisér. Dramaturg jakmile si přečetl, o jaký škvár jde, radši nedorazil. Snímek se možná chtěl zavděčit několika typům diváků, ale dovedu si představit jak ho sleduji v prázdném kině s třemi diváky. Kdyby se tvůrci zaměřili jen na žánr horor, mohli nám alespoň dráždit nervy a znejišťovat o reálnosti zobrazovaného. Takto jde o spolehlivý uspávací prostředek. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tenhle filmový projekt trojice tvůrců (Skyler Caleb, Woodrow Wilson Hancock III, James Zimbardi) viditelně nevyšel. Nejen že nedisponovali větším finančním obnosem, což se projevilo na celkové kvalitě filmu, ale ani jejich vzájemná spolupráce na scénáři nepřinesla kýžené ovoce. A aby to chlapci zkompletovali – všichni tři si ve filmu i sami zahráli a k sobě přibrali několik druhořadých tváří. Rád bych řekl, že by bylo dobré ocenit alespoň jejich snahu, ovšem to bych lhal. Protože příliš mnoho pozitivních věcí se na tomto filmu popravdě najít nedá.   Kombinace jakési sekty (kultu) a bubáka vystupujícího ze stínů, který se živí malými dětmi a za to je vám nabídnut lepší život – kolikrát že jsem už podobné téma viděl jinde a mnohem lépe zpracované? Navíc pánové viditelně neuměli vytvořit potřebnou atmosféru a místo hororové podívané divák povětšinu času znuděně sleduje jakousi verzi sociálního dramatu, ve kterém se stejně na většinu otázek odpovědí nedočkáme. Je tu hromada věcí, která byla jen částečně nakousnuta (historie sekty, tajemný Lawrence, samotný bubák) jenže nic z toho nám nakonec vysvětleno není.   Navíc ty cca dvě lekací scény a pár záběrů na stínové monstrum asi moc diváků ze židle nezvedne. Viditelně si chtěli pomoci zvukovým a hudebním doprovodem, ale ani to jim moc nevyšlo. Jednu vydařenou scénu vystřídala nudná čtvrthodina a tak se to pořád opakovalo. Tohle vážně žádné terno není a tentokrát mě neobměkčily ani dvě celkem pohledné „herečky“. Filmy na podobné téma mi určitě nejsou proti srsti, ale tady vážně nebylo z čeho brát…30% ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

V jednotlivostech dobrej film, kterej jako celek bohužel už tak skvělej není. Při sledování má člověk pocit, jako kdyby na podlaze střižny skončilo nejmíň 30 minut. Plno věcí je nadhozeno, ale žádná není divákovi vysvětlena. Přiliš organicky nepůsobí ani podivně přilepený konec. Celkově to působí jako mix Rosemary má děťátko, Stepfordských paniček a libovolnýho dílu Akt X. Jinak za pseudonymem J.S. Wilson se údajně skrývá trio scenáristů Skyler Caleb, Woodrow Wilson Hancock III a James Zimbardi. ()

Rathalos odpad!

všechny recenze uživatele

Ze vraj horor,to si snad robia prdel a ten samotny pribeh a koniec,tak to bola ceresnicka na torte,jednoducho katastrofa...:-) ()

brasek odpad!

všechny recenze uživatele

Absolútne desné! Lacný amatérsky príbeh s biednou zápletkou, nevkusnými hercami, s nulovou atmosférou a otrasnou hudbou, ktorá priam trhala uši! Ďalší zo série zbytočných snímkov, ktoré chcú byť hororom ale pritom nevedia zaujať ani titulkami. ()

Aceboris 

všechny recenze uživatele

Hlavný hrdina, neviem ako Vám sa mi hneď od začiatku zapáčil, čo u mňa nieje zvykom. Film je podľa mňa velmi dobre spracovaný a ukazuje na to čo sa môže stať keď podľahneš sile sekty. Aj keď na prvý pohľad sa môže zdať, že hlavný dôvod filmu je hľadanie stratenej matky, opak je pravdou. Malebné miestečko, až moc milí ľudia a chlapec, ktorý mi pripomýnal hneď vyvoleného vytvorili veľmi dobrú atmosféru, samozrejme boli miesta ktoré boli hluché ale ako celok film pôsobil na mňa veľmi dobre. Film by som nezaradil do kategórie klasických duchárskych, alebo hororových príbehov. Skôr do takých príbehov zo života, samozrejme s nadsázkou. Podľa mňa tento film má hlbšiu myšlienku a to tú, že treba sa starať o tých čo máme najradšej, lebo sa v ních niečo zlomý a veľmi ľahko potom začnu túžiť po tom, čo uvidia naokolo a tým sa stávajú zraniteľnejší. Samozrejme v druhom rade poukazuje na to aké môže byť velmi jednoduché podľahnúť a spraviť niečo čoho by ste v pri normálnych zmyloch neboli schopní. Pri tomto snímku , netreba mať prehnané nároky proste sa nechať len tak unášať. Dokonca aj hudba po dlhej dobe výborne zpadla. Vydarený kúsok u mňa za 70% ()

goauld 

všechny recenze uživatele

Bylo to tak nudné, až pomohlo klepání na FF (fast forward), aby se utrpení krista poněkud urychlilo... Film v podstatě o ničem a taktéž i ten konec byl stejný... Tohle dílko by snad nezařadili ani na odpolední program TV Barrandov (a to už by bylo co říct). ()

Reklama

Reklama