Reklama

Reklama

Mu ji zhe

  • Tchaj-wan 目击者之追凶 (více)
Trailer
Krimi / Mysteriózní / Thriller
Tchaj-wan, 2017, 118 min

Obsahy(1)

Ambiciózní novinář Wang I-čchi (Kaiser Chuang) se ještě jako stážista stal svědkem autonehody, když se vracel domů z firemního večírku. Po 9 letech se mu minulost opět připomene. Když ho nabourají, díky svým přátelům zjistí, že jeho auto bylo do dané nehody zapleteno a bývalý majitel v něm zemřel. Chce zjistit, co se té noci skutečně stalo, a tak se se svou kolegyní Maggie pouští do pátrání. Pravda je ovšem nebezpečná, a to nejen pro něj. (LangiJ)

(více)

Recenze (9)

Fr 

všechny recenze uživatele

„CHCI ZJISTIT, CO SE TENKRÁT STALO…“ /// Mladej paparazzi invistigačně pátrá po viníkovi autonehody, který byl před 9 lety svědkem. Brzo se ukazuje, že to nebyl šťastnej nápad... Je to ... prostě Tchaj-wanský. Ne debilní, jen trochu ... nudný. Ovšem uznávám, že se to moc hezky zamotává. Jen nevím, jestli na to má cenu čekat. Závěr je dramatickej i krvavej, takže příběh zajímavě graduje. (Takže cenu čekat asi mělo) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám rád zamotaný věci. 2.) Jsem (minimálně) poloviční Tchaj-wanec. 3.) Thx za titule ,,langi“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pomalý a pro mne né příliš zajímavý Krimi-Thriller z Tchaj wanu. Samotná zápletka mě neoslovila, k akci zde nedojde vůbec a jediné, co se dá vychválit je závěrečné rozuzlení, které je poměrně překvapivé, ale film v mých očích vyloženě nezachraňuje. Moc mě to nebavilo. Slabší průměr.50% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Prohnilí, proti prohnilým a zapoměntlivým! Novinář Wang Yi-Chi (Kaiser Chuang) po neplánované pauze v práci začne v okolí Taipeie a samotné metropoli pátrat po příčině dávné autonehody, kde byl sám svědkem. Pokouší se přitom pár lidí zachránit, včetně sebe, ať jsou známí, nebo neznámí, no jak to celkově dopadne si musíte shlédnout sami. Film, který při sledování hlavní linie dovede několikrát retrospektivně překvapit a celou situaci otočit. Nečekejte žádnou zběsilou akci, pomalé budování napětí, precizní prokreslení charakterů, vysvětlení jejich motivace, pohlcující atmosféra nic nekulhá, závěr poněkud nejasný a pro mnohé jiště rozpačitý nejen po morální stránce. Přesto jeden z nej filmů loňského roku, výborné herecké výkony hlavního představitele a jeho kolegyně Maggie (Tiffany Hsu) i těch dalších ve vedlejších rolích. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Pro mě původně zcela neznámý snímek s neznámými herci, ale vyloupla se z toho napínavá, tajemná podívaná se sympatickým hrdinou, který ne vždy jedná jako klaďas. Na začátku je nám předhozen případ 9 let staré autonehody a postupně dochází k odkrývání pravdy. Děj rychle odsýpá, už dlouho jsem nezažila, že 2 hoďky jsou tak krátká doba :) Je to napínavý až do konce. Když už se zdá, že je vše odhaleno, objeví se další kousek skládanky, který to překope. Pro mě velký překvápko, který určo stojí za vidění. Přeloženo. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Z popisu je jasné, že pravda je nebezpečná a v tomhle případě se i můžete ukousat nudou, než se k ní dostanete. Ten potenciál tam ale byl, je tam cítit. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Zajímavý styl vyprávění, kdy divák sleduje postupně (s pár mezi ději) jednu a tu samou, klíčovou scénu pohledem všech zúčastněných, do děje zapojených osob, se mi zdá v tomto případě velmi, velmi přijatelný ... ()

Lucretius 

všechny recenze uživatele

Vcelku dobře natočný thriller s více méně povedenou snahou o nelineární strukturu vyprávění. Od Taiwanu bych asi čekal trochu více hrůzy, ale hlavně mi přišlo, že film ničím vyloženě nezaujme. Ani příliš netěží z prostředí, ani v něm není v něm nic moc nového. Možná jsem něco nepostřehl, ale podobných snímků je spousta a to často s komplexnějšími postavami a hutnější atmosférou. ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

Každým novým zjištěním se 9 let starý případ dostává dál a dál od rozuzlení.  Malinko mi to připomělo Vantage Point z roku 2008 , hlavně tím , jak se událost měnila dle pohledu jednotlivých aktérů. ()

cezero 

všechny recenze uživatele

Když zjistíte, že auto které jste si koupil není ve stavu v jakém vám prodejce tvrdil, ale bylo už bourané a při nehodě v něm zemřel řidič.. Při nehodě jíž jste byl před devíti lety svědkem a která doposud nebyla objasněna.. A k tomu jste navíc novinář, který dostal zrovna padáka v práci, tak se v tom začnete vrtat... Film má svižné tempo, verze jak se to celé tenkrát událo se několikrát změní.. Možná bych čekal nějaké překvapivější finále, ale i tak lepší průměr. Menší problém jsem měl s orientací podle jmen, protože jsou pro nás evropany hodně podobné. ()

Reklama

Reklama