Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj filmu začíná flashbackem. Mark a Elizabeth mají svatbu na zahradě svého domu, slaví s rodiči, přáteli a také se svým šestiletým synem Jacobem. Všichni tři šťastně tančí v objetí. Střihem se ocitáme v přítomnosti o deset let později. Mark a Elizabeth jsou rozvedení, vztah neunesl tragickou smrt Jacoba při autohavárii, kterou každý z rodičů dává za vinu tomu druhému. Mark řídil, jel možná v dešti příliš rychle, a Elizabeth zřejmě zapomněla zapnout Jacobovi bezpečnostní pás. Mark nyní žije sám, pracuje jako právník ve velké firmě, Elizabeth se znovu vdala, vychovává dvě nevlastní dcery a napsala knihu. Mark jejich bývalý dům pronajal nespolehlivým lidem, dostává od sousedů zprávu, že se odstěhovali (a zůstali dlužni nájemné) a v domě nechali velký nepořádek. Mark se tam vypraví. Když uklízí dům, uslyší na půdě nějaký hluk a najde tam – Jacoba. Omdlí, ale při další návštěvě domu se přesvědčí, že tam Jacob stále je. Kontaktuje Elizabeth, která mu zpočátku nevěří, ale Jacob se zjevuje i jí. Mark odejde ze zaměstnání, bydlí v domě s Jacobem a Elizabeth je navštěvuje. Jacob jim dá najevo, že chce, aby se zase měli rádi... (TV Nova)

(více)

Recenze (22)

Accuphose 

všechny recenze uživatele

Po dlouhý době film, kterýmu můžu dát s klidným svědomím 100%. A nechápu nízké hodnocení na čsfd. Ale tak co, můžu si myslet co chci. Na tomhle filmu se povedlo naprosto vše, scénář, dialogy, režie, kamera, hudba, herecké výkony, dramaturgie, je velmi silný a dokonce mě i dojal. Pro všechny, kteří dokáží ocenit dobrý film, nebo se tak nějak shodují s mými hodnoceními, koukněte na to, neprohloupíte. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

O horor se samozřejmě nejedná ani náhodou, ačkoliv je fakt, že v prvních cvílích dokáže chlapeček vyvolat mrazení. Nicméně duch tady slouží spíš jako prostředek pro smření hlavního hrdiny se sebou i se vším ostatním. A tahle rovina i díky hercům šlape na výbornou. Občas se sice najdou zdlouhavé pasáže, které se říkají o přeskočení, ale dají se přežít. Co se hry na city týče, tak to je místy ryzí účelovka, ale i když se jí člověk brání, tak prostě funguje a vyvolává odpovídající druh emocí. 70% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Od amerického snímku „The Keeping Hours“ nemůžete očekávat, že by vás nějak vystrašil. Je tady pár scén jako z duchařského filmu, ale tady je mnohem důležitější vztahová rovina, rovina romantická se mi úplně říkat nechce, i když i to by bylo platné. Lee Pace je příjemný herec, a tak s ním celý film zvládnete, podobně je to s Carrie Conn. Představitel hlavní dětské role neurazí. ()

MT_Y 

všechny recenze uživatele

Mě osobně se film líbil.... Ano podobných filmu s tématem tu bylo spousta, ale myslím že tenhle nebyl žádný průšvih... Ano ten film jak rychle začne tak i skončí a vlastně se víceméně nic celou dobu nestane (ano zvrat, ani surprise prostě nic) ale bylo to příjemná večerní podívaná (klidná, je to film k nějaké činnosti spíše) já tomu dám 4 hvězdy (dobré obsazení, kamera, příběh) a 45% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nerozumiem, prečo mnohí užívatelia film komentujú, že to nie je horor. No áno, nie je to horor, ale ten film nie je ani tak popisovaný ani označovaný. Jednoznačne to je vzťahová dráma. Ukážka toho, ako smrť dieťaťa môže rozlúčiť aj najpevnejší pár. To je realita, to je niečo, s čím sa stretávame, ono sa to fakt deje, že to puto na dieťa znamená aj puto manželské. Myslím, že na toto chceli tvorcovia poukázať a že sa im to podarilo. Ale záverom sklamali. Tam to mohli práve ukázať ešte viac, nechať chlapca odísť a rozbiť manželstvo. Tlačenku na emócie som nečakal. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama