Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mezi studentkami internátní školy patří k nejvýraznějším vzpurná Miranda Reidová, jejíž svobodomyslnost je trnem v oku jak paní Appleyardové, tak bigotní učitelce biblické nauky Doře Lumleyové. Miranda se v penzionátu přátelí s Marion Quadeovou, chytrou nemanželskou dcerou místního soudce, a též se všemi obletovanou dědičkou Rotschildů Irmou Leopoldovou. A také s mladší Sárou Waybourneovou, která podle všeho odhalila jisté přísně střežené tajemství paní Appleyardové. Tón společenskému životu v širokém okolí udává aristokratická rodina plukovníka Fitzhuberta, u nějž právě pobývá na návštěvě mladý synovec Michael. Tito všichni a mnozí další se v osudný den setkávají na pikniku pod vrcholem Mount Diogenes, zvané Hanging Rock. Země se zachvěje, čas na hodinkách se zastaví a něco se stane. Paní Appleyardová druhý den ráno oznamuje studentkám, že Miranda, Marion, Irma a učitelka Greta McCrawová beze stopy zmizely. Policejní seržant Bumpher se svými muži zahajuje rozsáhlou pátrací akci. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda, ve které se skoro celou dobu nestane nic, akorát se zde ukáže pár střípků z minulosti slečny Appleyardové. V posledních 10 minutách dojde ale k nějakému posunu, Edith vypráví, co se stalo na skále (btw tady jsem doufal, že se dočkám té slavné scény šplhání - no ani prd, bylo to dost zkrácené) a objeví se zde pro mě dvě důležité scény, které mám rád ve filmu - červené mraky a papírková cesta. Červené mraky se tady překvapivě povedly dost dobře, dokonce jsem je i na obloze viděl, a to dvakrát. Bohužel Papírková cesta tady byla neskutečně, ale fakt neskutečně odfláklá. Jak to má pak vyvolat tu atmosféru, vždyť díky takovým scénám fungoval ten film, ale seriál se snaží asi o něco jiného. A moc se mu to nedaří. 2* ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předchozí díl mě i přes své nedostatky dokázal přece jen zaujmout, druhé epizodě se to už nepodařilo. Pokud bych mohl něco ocenit, byla by to znovu kamera a hlavně krásné přírodní záběry. Děj byl ale zoufale prázdný, neviděl jsem nic podstatného a dost jsem se nudil. ()

Reklama

Galerie (12)

Reklama

Reklama