Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď sa Kira (Rebecca Forsythe) jedného rána zobudí, zistí, že sa jej krásna pokožka začína deformovať a rozpadať. Zostane na úplnom dne a ani po návšteve jej doktorky Croberovej (Barbara Crampton) sa jej stav nezlepší. Zhodou náhod Kira objaví spôsob, akým krásnu pokožku získať späť. Ide to tak, že svoju pokožku nahradí pokožkou niekoho iného. Tento moment odštartuje zbesilú túžbu získať späť predošlú krásu za každú cenu. (Marceloo)

(více)

Recenze (30)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem od toho takovýhle stylový takřka art horor. Ohlasy mě minuly, šel jsem do toho v očekávání nového Contracted či Thanatomorphose, takže mě udivilo a potěšilo zároveň, že jde Norbert Keil vlastní, a to dost zajímavou cestou. Vlastně mám pocit, že tu základní zápletku, která se z Replace vyklube po odhalení hlavního zvratu, jsem ještě nikdy hororově zpracovanou neviděl. To se musí ocenit, i když v jiných ohledech je film občas trochu děravý a co se týká chování postav, tak rozhodně nespoléhá na čistou logiku. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tento rok sa mi hororovo celkom pozdáva. Ďalšia kvalitná novinka. Príbeh o ženskej, ktorá okrem straty pamäte trpí aj vzácnou chorobou. Vysychá jej totiž pokožka. Avšak, ak niekoho zlikviduje a stiahne ho z kože, tak sa jej obnoví. Spočiatku mi to nesedelo, pretože úvod bol až príliš chaotický. Potom sa z krásavice stane sériová vrahyňa a už sa mi to začalo pozdávať. Aj keď lesbickú drámu z toho robiť nemuseli. Záver vynikajúci. Najsilnejšou stránkou hororu je však scenár. Tvorcovia presne vedeli, čo chcú točiť a naservírovali divákovi aj nejaký pekný zvrat. A pochváliť môžem napokon aj výbornú hudbu, najmä v záverečných minútach. Dôjde samozrejme aj na kvalitné gore. Páčilo sa mi to napríklad viac ako Contracted. Najskôr to však sklame divákov, ktorí očakávajú čistú nechutnosť. Toto bolo úplne o inom. Viacmenej je to štýlový, umelecký film, vizuálne či formálne to síce nie je presne podľa môjho gusta, ale ináč tlieskam. Nejaký čas bude vo mne určite rezonovať. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Replace je další povedený Body Horor nesoucí se v podobné vlně( Contracted, Starry Eyes, Thanatomorphose, Bite, Let Her Out) líbily se mi všechny a Replace opět přináší do malého subžánru něco nového. Hlavní hrdinka začne trpět kožními problémy. Její kůže začne rychle stárnout a odlupovat se ( Nic pěkného na pohled) a jelikož si doktoři nevědí rady, musí experimentovat sama a zjistí, že může svou kůži nahradit jinou, ale to má svou daň- musí zabít a stáhnout z kůže jinou pohlednou slečnu. Hodně zajímavá a neokoukaná podívaná z Kanady, která má prvky lesbické dramy, vizuál v neónových barvách místy mi připomínající Argentové Gialla a také zajímavou zápletku se solidním zvratem, který se v hororech jen tak nevidí. Dojde i na nějaké gore a spousta odhalených koz, takže rozhodně spokojenost. 75% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Keď sa Kira (Rebecca Forsythe) jedného rána zobudí, zistí, že sa jej krásna pokožka začína deformovať a rozpadať. Zostane na úplnom dne a ani po návšteve jej doktorky Croberovej (Barbara Crampton) sa jej stav nezlepší. Zhodou náhod Kira objaví spôsob, akým krásnu pokožku získať späť. Ide to tak, že svoju pokožku nahradí pokožkou niekoho iného. Tento moment odštartuje zbesilú túžbu získať späť predošlú krásu za každú cenu. - Už dlho som sa na tento horor tešil kvôli mojej oblúbenej Barbare Crampton, ale to, čo som dostal, ma nehorázne prekvapilo. Je to perfektná alegória, ktorá sa nedá prezradiť, pretože je pointou celého filmu, ale výrazne tu je vidieť, akú má tento žáner silu. Už pri pohlade na profilový obrázok režiséra mi bolo jasné, že v jeho kotrbe to musí hýriť extravagantnými nápadmi. Replace má všetko, čo v béčkových hororoch vyhladávam, a funguje perfektne. Neónový vizuál, temná hudba s hlbokými tónmi, parádne masky a ako špička krásna tvárička hlavnej hrdinky. Záver bol podla mňa zvládnutý špičkovo a nebyť tej nešikovnej a otravnej vedlajšej postavy a niektorých scén, ktoré boli vyložene zbytočné, išiel by som s hodnotením do najvyšších stupňov, pretože to je pre mňa jeden z top hororov, ktoré tento rok vznikli. + Barbara Crampton ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení v podobě tohoto netradičního horůrku. Přestože začátek může být mírně matoucí, děj téměř okamžitě zaujme. Velice atraktivní slečna má problémy s pamětí a také kůží, s čímž jí zdá se nikdo nedokáže uspokojivě pomoci. Tedy až do chvíle, kdy sama náhodou zjistí, že cizí krev a kůže pomůže proces vždy na chvíli zvrátit. Aby neztratila svou někdejší krásu, hned se pustí do díla, což zajistí několik krvavých a pro hororové fandy velice přitažlivých záběrů. Není to však tak prosté, jak se na první pohled zdá a zápletka je v závěru až překvapivě komplexní. Nutno sdělit, že jsem byl finálem v lékařském institutu zcela uchvácen. Příběh je atmosféricky parádně vystupňovaný a završen promyšleným zvratem na závěr, kdy se za zvuku mimořádně kvalitního soundtracku vše vysvětlí. 78% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Contracted, Thanatomorphose, Bite" po vlastnej osi Norberta Keil-a. Či je to dobré, prípadne lepšie, respektíve horšie, nech si posúdi každý sám. Hodinka aj "dačo" až na pár pasáží, pomerne drámovo lenivá, čo nie každému musí sadnúť. Dnes divák príliš trpezlivosti s takýmto druhom filmov nemá, a priznám sa, ani Ja touto vlastnosťou, presne v takomto prípade, obdarovaný nie som. Musím však uznať, že následne mi v záverečnej tretine, pár krát ksicht skrútilo, riť stislo. Nie je toho z pohľadu gore veľa, no má to z pohľadu vývoja deja svoju "váhu", a tak musím uznať, že "Replace" si pozornosť, ako snímok prichádzajúci "odnikiaľ", určite zaslúži. Nejakú mimoriadnosť, ukrytú v samotnej story, som však v tomto prípade nenašiel. Pre mňa "Thanatomorphose a Bite" lepšia varianta ... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Temný příběh o touze po věčném mládí s přesahem do artu. Půvabná Kira Mabonová (Rebecca Forsytheová) trpí výpadky paměti. Minulost se nepředvídatelně prolíná se současností, pochyby o tom, kdo vlastně je a co dělala předchozí den, narůstají. Aby toho nebylo málo, tak s hrůzou zjišťuje, že její kůže začíná nepřirozeně stárnout. Tělo pokrývají stále větší plochy odumřelé bílé kůže a Kira si zoufá. Pak zjistí, že dokáže přijmout kůži cizí, nikoliv však z mrtvého těla. První vražda a Kira nasedá do smrtícího rychlíku, z něhož nelze, ale ani nechce vyskočit. Experiment, v němž jsou lidé pouhými pokusnými králíky. Odřezávání kůže, probodnutá hrdla, kaluže krve. Umírněná lesbická erotika, náznak nekrofilie. Místy snové, halucinogenní, syrové, špinavé, sterilní. Příspěvky do subžánru body horror přibývají a není divu, že se na Replace podílela opět divná Kanada. Skvělá hudba (Tom Batoy, Franco Tortora) ze z větší části nese v duchu dark wave a EBM. Výtvarná kamera snímá obrazy života, umírání a smrti. Rozhodně ne pro každého. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Replace je takový hodně nepovedený mix průměrných prvků body hororu, wannabe artové stylizace a snahy o inovativní a originální twist. Norbert Keil měl určitě zajímavou původní vizi o základním motivu, ale jeho režisérská nevyspělost je zde znát a výsledek je tak od všeho trochu, až je to zároveň celkové nic. Mávnu rukou nad béčkovou kamerou a přeskakujícími střihy v první půlce, ale logické nedostatky, které sakra bijou do očí a musely trknout snad už v postprodukci, tady nejdou odpustit. Jde za doktorem a ten jí začne rukama BEZ RUKAVIC odlupovat rozežranou kůži se slovy “hmm, zajímavé!” , doktorka jí udělá důkladnou analýzu kožních buněk po 5 minutách po odběru, hlavní hrdinka se tak vesele pohybuje po nemocniční márnici bez jakéhokoli dozoru a příhodně vedle ležícím skalpelem si začne krájet kůži mrtvého, někdo okrajově šlápne na rozbitou skleničku a ejhle - jen tak se mu odřeže kus kůže z nohy. Hm. Hmmm. Jestli tohle někomu nepřijde debilní, tak potom nevím, nad čím tvůrci přemýšleli. Zajímavý nápad dlouhověkosti podpořený slušným zvratem, ale jinak je celý zbytek děs a hrůza. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Ďalší povšimnutiahodný príspevok do môjho obľúbeného subžánru body horror, ktorý v posledných rokoch zažíva akúsi menšiu renesanciu. Tie podivné psychedelické vsuvky, ktoré sa Norbert Keil pokúsil zakomponovať do deja boli podľa môjho názoru zbytočné a celkovo viac rušivé než prospešné. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Na počátku tohoto filmu nebylo slovo, ale chaos. Místy jsem fakt netušil, která bije, a dokonce jsem váhal nad tím, jestli jsem čirou náhodou neztratil na dvacet minut vědomí, protože jsem měl dojem, že jsem prošvihl část děje a teď marně tápu. Tvůrci mi ale naštěstí začali postupně vyplňovat bílá místa (stejně jako hlavní hrdince), takže jsem se pak mohl plně soustředit na poněkud bizarní problémy postižené seniorky. Z filmu mám rozporuplné dojmy; v určitých bodech to pro mě byla úplná hovadina, ale nemůžu jít pod tři kousky, protože se tu daly najít i velmi dobře provedené momenty. / Poučení: Pokud máš kožní problémy, tento film vynech. Bude to tak lepší pro tebe i tvé okolí. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Moderní a lehce artová variace na Čachtickou paní, jen namísto dívčí krve se žádá kůže. Míra horrorovosti nízká, míra thrillerovosti střední, míra nechutnosti lehce nadprůměrná, míra zajímavé režie, estetické pohlednosti a záživnosti vysoká. Zápletka je možná trochu neoriginální, rozuzlení banální a lesbické cicmání se dvou krasotinek zavání podbízivým kalkulem, ale když se v tom nebudete příliš hnidopišit a necháte se jen bavit zajímavým béčkem s pěknými obrazy a hudbou, můžete být spokojeni tak jako já. Bavilo mě to a líbilo se mi to. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Keil chtěl udělat umělecký dojem, takže klasický body horor pojal artově a to byla chyba. Pokud jde o samotný rozpad hlavní hrdinky, tak se mi líbilo, že se nejednalo o žádný prvoplánový krvák s cílem diváka šokovat. Samozřejmě se tu najde několik "nehezkých" detailů, ale působí to decentně. Ale to bylo málo. Nicméně i přesto, že jsem se nudil, jsem byl zvědav, jaké bude zdůvodnění. A to bylo perfektní. S originálním zvratem přišlo tolik možností a tolik cest, kterými se mohl film vydat, ale režisér bohužel ze svého pojetí neuhnul. Děj se sice trošku posunul z místa, ale to mě v žádném případě neuspokojilo. Velká škoda. 35% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Německo-kanadský snímek „Replace“ se snaží o to, aby zaujal i obrazově, ale právě obraz není zrovna velkou doménou tohoto filmu, spíše se jedná o něco, co dojem kazí. A to spolu s hereckým provedením, které je takové unylé, pomalu se vlekoucí, nijaké. Scénář zachraňuje dojem a dává filmu „Replace“ přece jen něco navíc, proč na něj stojí za to kouknout. Rozhodně bych se toho nebál. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mi to moc nesedlo a spíš mi to připadalo chladné a nezáživné než cokoli jiného, ale postupem času se to celé začalo stále slibněji a slibněji rozvíjet a ačkoli to má pomalé tempo vyprávění, dojde zde k několika celkem velkým, dost zásadním zvratům. Ten největší se mi navíc líbil hodně, jelikož nejen že dával v souvislosti s tím vším smysl a dodal tomu zajímavou pointu, dokonce se to v něm posunulo ještě do jiného, mého nejoblíbenějšího žánru. Líbila se mi i ta myšlenka, která z toho plyne - ačkoli ji ten film vykecá bůhvíproč hned v úvodní scéně. A samotný závěr za to do jisté míry taky stál, ačkoli s ním už tak moc spokojený nejsem. Od začátku druhé poloviny už to mělo docela dobrou atmosféru, nicméně i v ní mám nějaké výhrady. Především mi tam vadila ta lesbická romantická linka, která tam nejen že nedávala smysl, navíc byla zbytečná a přidaná celkem na sílu. Určité nelogičnosti v tom taky jsou a nadšený z toho určitě nejsem, ale něco do sebe to má a jakž takž tak to funguje a drží pohromadě a to mi na ty tři hvězdy v tomhle případě stačí... 3* ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Kolem Replace jsem kroužila docela dlouho, pak jsem na něj ještě dostala doporučení, takže mi nezbývalo, než se do toho pustit po hlavě. Řeknu jen, že mě to zkrátka překvapilo svojí originální pointou a notnou dávkou gore. Po řemeslné stránce jsem možná měla trochu problém s kamerou a s nasvícením jednotlivých scén, bylo to sice osobité, nicméně občas na mě doléhal pocit lacinosti. Chápu, že je tento snímek spíše artový, ale mě to po vizuální stránce zrovna nesedlo. Každopádně jsem ráda, že Replace neskončilo jako další položka do šuflíčku, kde už například leží Contracted, takže jsem spíše spokojená. Škoda jen ne moc šikovného provedení, tohle rozulení by si zasloužilo trochu víc peněz. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Spíše než o horor se jedná o drama s hororovými prvky o ženské co jí stárne kůže a ona proto musí zabíjet lidi. Bohužel gore zde moc není a je tu tak zhruba 10 vražd přičemž 4 ani neukážou. Filmu škodí i stopáž 101 minut jelikož se to neskutečně táhne a konec, který je totální volovina ženská v uzavřené hlídané budově vraží ochranku a zaměstnance na počkání. P.s. mrzí mě, že nevysvětlily co se stalo s tím Jonasem kromě toho, že řekly, že se rozvedly nevíme o něm nic. Optimálně jsou to 2 hvězdy za konec přihodím 1. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Holčina v podání překrásné Rebeccy Forsythe má dermatologický problém, který se dá v jejím případě odstranit tím, že zabijí mladý krásný holky a bere si jejich kůži... ty kráso, nejsem fanda hororů, tak nevím jak moc standardní námět to je, ale tenhle film má velmi překvapivou místy artovou formu a na horor silnou psychologii a asi i podprahové sdělení divákům, které jsem však nerozklíčoval. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Perfect,takyto styl hororov zboznujem,tajomne,cudne a nevysvetlitelne choroby,vdaka nim sa clovek meni fyzicky i psychicky,ulala,uzil som si to dokonale...:-) ()

Reklama

Reklama