Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď sa Kira (Rebecca Forsythe) jedného rána zobudí, zistí, že sa jej krásna pokožka začína deformovať a rozpadať. Zostane na úplnom dne a ani po návšteve jej doktorky Croberovej (Barbara Crampton) sa jej stav nezlepší. Zhodou náhod Kira objaví spôsob, akým krásnu pokožku získať späť. Ide to tak, že svoju pokožku nahradí pokožkou niekoho iného. Tento moment odštartuje zbesilú túžbu získať späť predošlú krásu za každú cenu. (Marceloo)

(více)

Recenze (30)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Contracted, Thanatomorphose, Bite" po vlastnej osi Norberta Keil-a. Či je to dobré, prípadne lepšie, respektíve horšie, nech si posúdi každý sám. Hodinka aj "dačo" až na pár pasáží, pomerne drámovo lenivá, čo nie každému musí sadnúť. Dnes divák príliš trpezlivosti s takýmto druhom filmov nemá, a priznám sa, ani Ja touto vlastnosťou, presne v takomto prípade, obdarovaný nie som. Musím však uznať, že následne mi v záverečnej tretine, pár krát ksicht skrútilo, riť stislo. Nie je toho z pohľadu gore veľa, no má to z pohľadu vývoja deja svoju "váhu", a tak musím uznať, že "Replace" si pozornosť, ako snímok prichádzajúci "odnikiaľ", určite zaslúži. Nejakú mimoriadnosť, ukrytú v samotnej story, som však v tomto prípade nenašiel. Pre mňa "Thanatomorphose a Bite" lepšia varianta ... ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Replace je takový hodně nepovedený mix průměrných prvků body hororu, wannabe artové stylizace a snahy o inovativní a originální twist. Norbert Keil měl určitě zajímavou původní vizi o základním motivu, ale jeho režisérská nevyspělost je zde znát a výsledek je tak od všeho trochu, až je to zároveň celkové nic. Mávnu rukou nad béčkovou kamerou a přeskakujícími střihy v první půlce, ale logické nedostatky, které sakra bijou do očí a musely trknout snad už v postprodukci, tady nejdou odpustit. Jde za doktorem a ten jí začne rukama BEZ RUKAVIC odlupovat rozežranou kůži se slovy “hmm, zajímavé!” , doktorka jí udělá důkladnou analýzu kožních buněk po 5 minutách po odběru, hlavní hrdinka se tak vesele pohybuje po nemocniční márnici bez jakéhokoli dozoru a příhodně vedle ležícím skalpelem si začne krájet kůži mrtvého, někdo okrajově šlápne na rozbitou skleničku a ejhle - jen tak se mu odřeže kus kůže z nohy. Hm. Hmmm. Jestli tohle někomu nepřijde debilní, tak potom nevím, nad čím tvůrci přemýšleli. Zajímavý nápad dlouhověkosti podpořený slušným zvratem, ale jinak je celý zbytek děs a hrůza. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem od toho takovýhle stylový takřka art horor. Ohlasy mě minuly, šel jsem do toho v očekávání nového Contracted či Thanatomorphose, takže mě udivilo a potěšilo zároveň, že jde Norbert Keil vlastní, a to dost zajímavou cestou. Vlastně mám pocit, že tu základní zápletku, která se z Replace vyklube po odhalení hlavního zvratu, jsem ještě nikdy hororově zpracovanou neviděl. To se musí ocenit, i když v jiných ohledech je film občas trochu děravý a co se týká chování postav, tak rozhodně nespoléhá na čistou logiku. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Moderní a lehce artová variace na Čachtickou paní, jen namísto dívčí krve se žádá kůže. Míra horrorovosti nízká, míra thrillerovosti střední, míra nechutnosti lehce nadprůměrná, míra zajímavé režie, estetické pohlednosti a záživnosti vysoká. Zápletka je možná trochu neoriginální, rozuzlení banální a lesbické cicmání se dvou krasotinek zavání podbízivým kalkulem, ale když se v tom nebudete příliš hnidopišit a necháte se jen bavit zajímavým béčkem s pěknými obrazy a hudbou, můžete být spokojeni tak jako já. Bavilo mě to a líbilo se mi to. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení v podobě tohoto netradičního horůrku. Přestože začátek může být mírně matoucí, děj téměř okamžitě zaujme. Velice atraktivní slečna má problémy s pamětí a také kůží, s čímž jí zdá se nikdo nedokáže uspokojivě pomoci. Tedy až do chvíle, kdy sama náhodou zjistí, že cizí krev a kůže pomůže proces vždy na chvíli zvrátit. Aby neztratila svou někdejší krásu, hned se pustí do díla, což zajistí několik krvavých a pro hororové fandy velice přitažlivých záběrů. Není to však tak prosté, jak se na první pohled zdá a zápletka je v závěru až překvapivě komplexní. Nutno sdělit, že jsem byl finálem v lékařském institutu zcela uchvácen. Příběh je atmosféricky parádně vystupňovaný a završen promyšleným zvratem na závěr, kdy se za zvuku mimořádně kvalitního soundtracku vše vysvětlí. 78% ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama