Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mandžuská říše se chystá napadnout korejskou. Výkonnou rukou připravované agrese je princův bratranec. Jeho velvyslanecká mise v Koreji využívá obchod s lidmi a braní šlechtických dcer za rukojmí jako jednu z cest k nastolení nové moci. Nikdo však nepočítá s poloslepým šermířem. Do příběhu navíc vstupuje starý čin zrady bývalého korejského císaře. Kdo vyhraje tento propletený boj? (PP66)

(více)

Recenze (50)

Sayge 

všechny recenze uživatele

Svižná a oku lahodící akce s OP hlavním hrdinou, který dokáže mrštně běhat po bojišti a vyhýbat se kulkám a přesto v tak věrohodném podání. Je hřích, že Joe Taslim se objevil na scéně jen na krátko, podívaná kterou nám předvedl ovšem je špičkové kvality. Na souboje i hlavního hrdinu byla radost pohledět, na příběh už tak moc ne. Určitě doporučuji každému, koho láká parta cápků, řezajících se katanama v ladném a velmi rychlém stylu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejočekávanější film z Jížní Koree letošního roku je konečně za mnou a ikdyž by se pár nedostatků našlo, tak vzhledem k tomu, že se jedná o Debut a lepší šermířský film tu od Rurouni Kenshin nebyl, tak rád filmu nadržím. Nejslabším článkem je nejspíš příběh, který není příliš zajímavý, ale kvůli příběhu jsem film nesledoval, důležité je to OSTATNÍ!! Hlavní hrdina je velmi zajímavá postava, je chladný, neusmívá se, minimum mimiky a moc toho ani nenamluví, ale v soubojích je absolutní špička- jeho obratnost, rychlost a dovednosti s mečem dosahují nevídaných kvalit. Technická stránka je bezchybná, dobové zasazení slušné, kostýmy moc hezké a akce je dostatek, je natočená úžasně a krví se nešetří. Finále má téměř půl hodiny a scéna, kde hlavní hrdina vykosí 30 protívníků sám byla naprostá slast. Velkou chválu si zaslouží i herecká hvězda z Raidu a Night Comes for Us Joe Taslim, který si zde střihne arogantního záporáka s grácií. Taslim sice dostane prostor se ukázat s mečem až ve finále, ale ten 5 minutový Duel patří k tomu nejlepšímu, co v daném žánru kdy vzniklo bez debat. Asie má nejsilnější rok snad za posledních 5 let a letos je opravdu na vrcholu. Příběh***, Akce*****, Humor>Ne, Násilí****, Zábavnost****, Hudba****, Vizuál*****, Atmosféra****, Napětí****. 8.5/10. ()

Reklama

berny2468 

všechny recenze uživatele

Pro mne jednoznačně velké zklamání. Pro jihokorejskou tvorbu mám vcelku slabost (byť se stále v ní ještě vzdělávám), ale tohle mi nesedlo. Vcelku jednoduchý námět, který se nepodařilo vůbec rozvést. Poloslepý Mandžuský slepec se mstí za únos vlastní dcery a dávnou křivdu, která ho málem připravila o zrak. Flashbacky příliš také nefungují a jsou spíše k smíchu. Film má jedinou oporu v kameře a v zajímavých hereckých výkonech. Avšak šermířské souboje jsou natočeny neotřele, přehledně a nápaditě. Proto je škoda, že postavy jsou ploché až běda. Jejich motivace taktéž absentují, přestože ty by měli být základem. Promarněný potenciál, který si s klidným srdcem můžete nechat ujít. 4/10. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Otec žije s dcérou v lese. Tá však zatúži po šperkoch, plese. Aj po medecíne pre tatove oči. Veď ocino skoro nevidí, kamže vlastne močí. Vlasatý apa veľa netára. No meč má od samotného cisára. Či vlastne kráľa, ale to je fuk - viac prezradiť netreba, takže ani muk! Vlastne len to, že mesto plné vrahov. I slabochov. Na konci o šťastí môže hovoriť, kto z nich nezdochol. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Vcelku jednoduchý námět na téma, vzali jste mi dceru tak dostanete přes držku. Jang Hyuk jako šermíř ztrácející zrak si nehodlá užívat výhod nadvlády Mandužuů v Koreji a jde svým oponentům tvrdě po krku. Akce, šermířské souboje jsou tady luxusní, herectví, nějaká hloubka postav naprosto absentuje, zaujme akorát Joe Taslim jako hlavní záporák. Hudba jen tak prošumí okoli, technické provedení dobré, i s menším rozpočtem a výpravou se dají dosáhnout velké věci, za mě 3,5 hvězdym překvapilo mě, že Jang Hyuk tak skvěle zvládl akční roli. Rozhodně film hodný reprízy. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Filmovalo sa v juhokórejskej metropole Soul a blízkom okolí. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama