Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mandžuská říše se chystá napadnout korejskou. Výkonnou rukou připravované agrese je princův bratranec. Jeho velvyslanecká mise v Koreji využívá obchod s lidmi a braní šlechtických dcer za rukojmí jako jednu z cest k nastolení nové moci. Nikdo však nepočítá s poloslepým šermířem. Do příběhu navíc vstupuje starý čin zrady bývalého korejského císaře. Kdo vyhraje tento propletený boj? (PP66)

(více)

Recenze (50)

verbal 

všechny recenze uživatele

Ač mají Korejci rádi Džaponce asi jako bércové vředy, pod bitchem vyžrali z jejich kultury, co se jen dalo, a neváhají jim ani nepokrytě čórovat filmy. Musím ale se vzpříčeným psem v krku konstatovat, že jim to plagiátoření tentokrát klaplo náramně a tenhle, sice kapku retardovaný, hybrid Zatopvpičiho a Kocoura Okamury je přinejmenším dobře natočený, bezbolestně sledovatelný a veskrze slaboduše zábavný. A není to rozhodně ani tak zásluhou asi nejpopulárnějšího psožravého geje ze země hnijícího kimči, Hyeny Mňama, který celou hrací dobu akorát tak s ublíženeckým xichtem tupě a pateticky švidrá přes ofinu, nýbrž jen a jen díky naprosto skvělému a dokonale prohnile hrajícímu indonéskému zlounovi Pepkovi Taslímu. Doporučuji sice vřele opět si udělat na televizi centrofixem šipky se jmenovkami kdo je kdo, protože bez toho budete místy tápat, který je vlastně ten Opičí král, nicméně jinak je tenhle Mečoun výpravná, odsejpající a překvapivě dobře fermentovaná podívaná, zcela bez obvyklého korejského kokotění. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CHTĚL JSI BOJOVAT, TAKŽE MI NEDÁVEJ ZA VINU, ŽE ZEMŘEŠ“… /// Tak to ti parchanti korejští zase dokázali…. Skvělej historickej film o šermířovi, se všema těma věcma, který k tomu patřej. Máme perfektní padouchy, zbabělou šlechtu a neohroženýho hrdinu, co není žádnej Daredevil, takže je často celej vod krve. Nečekejte nějaký historický souvislosti (i když kurva co já vím…), žádný historický vykácávání. Příběh je jednoduchej a vcelku fajn. Sice finále klasicky trochu dramatizujou, ale to voni už tak dělaj. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Tenkrát, v Koreji, mi unesli parchanta. 2.) Mám doma meč. A nebojím se ho použít… /// Thx za titule „teiko“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR neAKCE **** NAPĚTÍ ** ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejočekávanější film z Jížní Koree letošního roku je konečně za mnou a ikdyž by se pár nedostatků našlo, tak vzhledem k tomu, že se jedná o Debut a lepší šermířský film tu od Rurouni Kenshin nebyl, tak rád filmu nadržím. Nejslabším článkem je nejspíš příběh, který není příliš zajímavý, ale kvůli příběhu jsem film nesledoval, důležité je to OSTATNÍ!! Hlavní hrdina je velmi zajímavá postava, je chladný, neusmívá se, minimum mimiky a moc toho ani nenamluví, ale v soubojích je absolutní špička- jeho obratnost, rychlost a dovednosti s mečem dosahují nevídaných kvalit. Technická stránka je bezchybná, dobové zasazení slušné, kostýmy moc hezké a akce je dostatek, je natočená úžasně a krví se nešetří. Finále má téměř půl hodiny a scéna, kde hlavní hrdina vykosí 30 protívníků sám byla naprostá slast. Velkou chválu si zaslouží i herecká hvězda z Raidu a Night Comes for Us Joe Taslim, který si zde střihne arogantního záporáka s grácií. Taslim sice dostane prostor se ukázat s mečem až ve finále, ale ten 5 minutový Duel patří k tomu nejlepšímu, co v daném žánru kdy vzniklo bez debat. Asie má nejsilnější rok snad za posledních 5 let a letos je opravdu na vrcholu. Příběh***, Akce*****, Humor>Ne, Násilí****, Zábavnost****, Hudba****, Vizuál*****, Atmosféra****, Napětí****. 8.5/10. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Příběh o moc jednodušší snad ani být nemohl, jenže v jednoduchosti je někdy krása. V čem ale film rozhodně vyniká, je Jang Hyuk a jeho talent pro bojové umění. Na něj byla tahle role celkem introvertní a nemluvná, ale sedlo mu to i bez hlasitého smíchu a odhodlaných slovních projevů. V tomhle případě rovnou jednal. A milovníci šermu si jeho jednání určitě užijí. Já mám pro ty chlapy, co zachraňují malé holky prostě slabost, takže budu taky trošku nadržovat. 4* ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Otec žije s dcérou v lese. Tá však zatúži po šperkoch, plese. Aj po medecíne pre tatove oči. Veď ocino skoro nevidí, kamže vlastne močí. Vlasatý apa veľa netára. No meč má od samotného cisára. Či vlastne kráľa, ale to je fuk - viac prezradiť netreba, takže ani muk! Vlastne len to, že mesto plné vrahov. I slabochov. Na konci o šťastí môže hovoriť, kto z nich nezdochol. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Vcelku jednoduchý námět na téma, vzali jste mi dceru tak dostanete přes držku. Jang Hyuk jako šermíř ztrácející zrak si nehodlá užívat výhod nadvlády Mandužuů v Koreji a jde svým oponentům tvrdě po krku. Akce, šermířské souboje jsou tady luxusní, herectví, nějaká hloubka postav naprosto absentuje, zaujme akorát Joe Taslim jako hlavní záporák. Hudba jen tak prošumí okoli, technické provedení dobré, i s menším rozpočtem a výpravou se dají dosáhnout velké věci, za mě 3,5 hvězdym překvapilo mě, že Jang Hyuk tak skvěle zvládl akční roli. Rozhodně film hodný reprízy. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Od začátku jsem byl trochu ztracený v překladu a pozadí příběhu o dávné zradě mi  unikalo. Ale nebylo proč to významněji řešit, protože esa téhle partie byla rovněž od počátku na stole a že bylo na co koukat. K  absolutnímu vizuálnímu orgasmu při soubojích chyběly jen vločky sněhu či provazce deště.  Zvláštní, zatímco na Východě se bez problémů dokážou vracet  s pompou ke svým dříve slavným žánrům a tématům. Západ v podobných věcech docela selhává. Třeba takový western je praktický mrtvý.... ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Standarně vysoká korejská kvalita, ale bohužel trochu zapomenutelná. Nemohu říci, že by to ve mě nechalo nějakou výraznější stopu. Ano, souboje, jsou super propracované. Oceňuji dlouhé záběry. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Děj je celkem jednoduchý a nic nového nepřináší. I když na druhou stranu... Údajně vychází ze skutečného příběhu a to ho dělá zajímavějším. Výprava asi nebyla úplně nejdražší, ale choreografie šermířských soubojů a Jang Hyuk dokazující, že do starého železa ještě rozhodně nepatří, si ty čtyři hvězdy zaslouží. Přeloženo ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film, který se více zaměřuje na postavy než na akci. Samotná akce není vůbec špatná a jde spíše reálnější cestou, bohužel jí je velice málo a postavy nejsou ničím zajímavé a na podobné téma osamocených bojovníků jsem viděl řadu výrazně lepších filmů. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taký samurajský Leon alebo Ajeossi. Hyeok Jang tu hrá poloslepúcha, ktorý bude musieť zachrániť svoju dcéru z rúk zloducha Joe Taslima. Janga som ani nespoznal. Od čias Windstruck zostarol a na nekonečné seriály je ho škoda. Stále dokáže predviesť solídne divadlo. Vzťah medzi ním a jeho dcérou je znázornený pekne, ale bohužiaľ si film až príliš dáva načas s bitkami. Celý film ale ovládol Taslim ako ultimatívny zloduch, ktorému stačí, že sa na vás škaredo pozrie, niečo zašepká a ste posratý od strachu. Nepotrebuje každú chvíľu niekoho zabiť a aj tak viete, že je to nebezpečný zmrd, ktorého nechcete naštvať. Iné filmy by si z takto perfektne vystavanej zápornej postavy mohli brať príklad. Po hereckej stránke Taslimov top výkon. Keby bol celý film len o tom jak si tí dvaja idú po krku, tak je to pecka. Lenže okrem nich je tu kopa ďalších postáv, ktoré ma vôbec nezaujímali a dosť nezáživne sa tam riešia politické pikle. Zabili nimi celú polovicu filmu. Potom sa Jang konečne naserie a celú druhú polovicu sledujeme jeden masaker za druhým. Až to začne byť trochu stereotypné. Klop, klop. Kto tam?. Švih, švih. Ééée. A ide sa na ďalšiu štacu. Po chvíli som sa tešil už len na dva súboje. Na ten s Taslimom a na súboj s Man-sik Jeongom, ktorý tu hrá niečo ako dávneho Jangovho mentora. No a samotné bitky? Sú celkom dobré, ale príliš často sa tam strihá na veľké detaily. Sem tam zbytočne použijú zrýchlovačku alebo spomalovačku. Videl som už aj lepšie súboje a tak ma tieto neodrovnali. Taký ok štandard. Celkovo to je zaujímavá šermiarska jednohubka. 6/10. ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Pro mne jednoznačně velké zklamání. Pro jihokorejskou tvorbu mám vcelku slabost (byť se stále v ní ještě vzdělávám), ale tohle mi nesedlo. Vcelku jednoduchý námět, který se nepodařilo vůbec rozvést. Poloslepý Mandžuský slepec se mstí za únos vlastní dcery a dávnou křivdu, která ho málem připravila o zrak. Flashbacky příliš také nefungují a jsou spíše k smíchu. Film má jedinou oporu v kameře a v zajímavých hereckých výkonech. Avšak šermířské souboje jsou natočeny neotřele, přehledně a nápaditě. Proto je škoda, že postavy jsou ploché až běda. Jejich motivace taktéž absentují, přestože ty by měli být základem. Promarněný potenciál, který si s klidným srdcem můžete nechat ujít. 4/10. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Korejský Ip Man s mečama? Yes! Takovouto mečovanou parádu jsem nevidĕl snad od Posledního Samuraje. Přitom je to tiché, rozvážné a vůbec nikam se to nehrne, ale má to výborný tajming který graduje atmošku a sází akci v ty nejlepší momenty. Mega mĕ to sedlo. Celý vizuál a vývoj dějem až po fungující emoce a výbornou akci. 4.5* ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Vynikající šermířské souboje, skvělé propracované, a prameny uvádějí, že děj je pravdivý. To tedy klobouk hluboce dolů a meče ke cti pozvednout. Výborná hudba, zasloužené čtyři hvězdy. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Klasická "find that girl" vyvražďovačka ve styl Komanda, která neurazí, ale čím víc vidíte podobných filmu, už nemůžete jít s hodnocením výš, co se týče tématiky. Hlavní hrdina je BADASS frajer, kterej má jednu a tu samou mimiku a sedí mu. Velkej boj zhruba ke konci snímku mne docela zklamal, jelikož CGI krev byla opravdu nekvalitně zpracovaná, ale zároveň pochválím choreografii, která byla natočená přehledně bez zbytečných střihů. Joe Taslim měl rozhodně dostat více prostoru se ukázat, protože on to fakt kurva umí! ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Podobných filmů existuje strašně moc a dost jsem jich viděl i já, a upřímně, kdyby se vzaly různé scény z různých filmů a daly se do jednoho celku, tak by člověk asi ani nepoznal rozdíl. Naštěstí tady byla ve druhé půlce celkem řežba, takže ještě průměr, ale obecně nic moc. 50% ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Není co vytknout. Slabinou filmu je snad jedině jednoduchý a docela běžný příběh (ne nutně slabina) napsaný tak, aby mohly vzniknout pěkné šermířské souboje. ()

Reklama

Reklama